Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor lesznek egységben a...

Mikor lesznek egységben a keresztények, mikor szűnik meg a pártoskodás?

Figyelt kérdés

1Kor 1,10

Kérlek azonban titeket atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus nevére, hogy mindnyájan egyképen szóljatok és ne legyenek köztetek szakadások, de legyetek teljesen egyek ugyanazon értelemben és ugyanazon véleményben.

2016. máj. 13. 08:38
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
47%
Attól függ kikre terjeszted ki a keresztény jelzőt. Ha mindenkire, aki kereszténynek vallja magát, akkor soha. Ha mindenkire, aki újjászületett, akkor megint csak esélytelen a dolog, ugyanis a szellemi kiskorúság jele a pártoskodás. Azok között tud létrejönni egység, akik szellemi szempontból érett korúak, ami nincs egyenes arányban a hívő élet eddig eltelt idejével, mert vannak, akik ötven év alatt sem nőnek fel. Az érett korúak között is csak akkor jöhet létre egység, ha hallgatnak Isten Szellemére, ugyanis minden embernek megmarad a döntési szabadsága. Az az egység, amire gondolhatsz, csak Jézus Krisztus földre való visszajövetelekor valósulhat meg. Akik részesülnek az elragadtatásból, mivel készen várták az Urat, már akkor egységbe kerülnek egymással és természetesen Istennel, a Földön maradtak azonban továbbra sem lesznek egységben addig, amíg Jézus nem tette a lábát az Olajfák helyére.
2016. máj. 13. 09:17
 2/23 anonim ***** válasza:
Amikor mindenki szeretettel el tudja fogadni, tisztelni és megérteni tudja a másik vallású testvérét.
2016. máj. 13. 09:21
 3/23 anonim ***** válasza:
A földön soha, ezért kell eltörölni ezt a világot.
2016. máj. 13. 09:24
 4/23 anonim ***** válasza:
0%

Már létezik. Ellenben Jézus azt mondta volna, hogy megvalósíthatatlan.

(János 15:20) . . .Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani.

és folyamatosan begyűjtés alatt vannak azok akik szeretnének Isten királyságának részesei lenni.

Nem véletlen kezdte el Jézus ezt a munkát. Nem hirdetett, nem tanított vallásköziséget, a Tanítványoknak tanítóvá kell válniuk, hogy tovább tanítsák, és tartsák egységben Krisztus nyájának tagjait.

S nem törli ki az embereket, csak azokat akik nem elég alázatosak ahhoz, hogy felismerjék, és változtassanak, hiszen kik örökölnék a földet,az ígéret szerint, ha a hűségeseket is elpusztítaná?

2016. máj. 13. 09:35
 5/23 anonim ***** válasza:
40%

Jehovista: "Tanítványoknak tanítóvá kell válniuk, hogy tovább tanítsák, és tartsák egységben Krisztus nyájának tagjait. "

Biblia:

Atyámfiai, ne legyetek sokan tanítók, tudván azt, hogy súlyosabb ítéletünk lészen.

És ez csak egy ige. Can több is, de a jehovisták nem foglalkoznak azzal, hogy mit ír a Biblia, számukra csak az őrtorony létezik.

2016. máj. 13. 10:16
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Én arra lennék kíváncsi, hogy a 28%-os "tanú" hogy lehet még mindig 28%-os, ha minden válasza 0%-os.
2016. máj. 13. 10:58
 7/23 A kérdező kommentje:

Miért a különbségeket nézitek?

1Jn 3,11

Mert ez az üzenet, a melyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást;

2016. máj. 13. 11:04
 8/23 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Az egység alapja az önzetlen szeretet. Akikben megvan az önzetlen szeretet az Úr Jézus Krisztus által azok képesek egységben lenni.

Üdv. Péter

2016. máj. 13. 11:21
 9/23 anonim ***** válasza:

@10:58

Én meg azt nem értem, hogy ha a 28%-os Tanú tudja, hogy ezen a vallás rovat kb. 95%-a nem ért vele egyet, akkor miért erőlteti még mindig az Őrtorony tanításokat? Így tartják "tiszteletben" azt, hogy valaki nem ért velük egyet?

Igazából azt gondolom, hogy Jehova tanúi ezzel is saját magukat leplezik le. Nem érdekli őket más ember véleménye, csak egy dolog lebeg a szemük előtt: terjeszteni az Őrtorony tanításokat, akkor is, ha arra senki nem kíváncsi. Ez már csak akkor rosszabb, ha ezt élőben játsszák el.

Én nem tudom, miféle mentalitás ez, de végül is, az ő dolguk.

Dante

2016. máj. 13. 11:31
 10/23 anonim ***** válasza:

Az 5-ős válaszoló, félre értette a válaszomat.

A gyülekezetben nem mindenki képesített a Tanításra, az életben viszont, Jézus elmondása szerint, igyekeznie azzá válni, mert végeznie kell a prédikálás mellett a Tanítvány képző munkát, ha lehetősége van rá.

Nem ugyan az a kettő.

2016. máj. 13. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!