Vajon a prédikálásra utal Jézus a Lukács.12:8-10 verseiben?
Arra is.
De arra is, amikor a versek alapján a Tanításában is egységes Jézussal és úgy éli az életét, hiszen az is egy szavak nélküli "prédikálás", valamint a további versek alapján Azokat a személyeket és intézményeket azonban, akik vagy amelyek báránybőrbe bújt farkasoknak bizonyulnak, azaz Krisztus követőinek tüntetik fel magukat, de tudatosan és állandóan elvetik a tanításait, nos ezeket Jézus igenis megtagadja. Ezt mondta az ilyen hamis tanítókról: „Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket”
Az Istenbe vetett bizalom akkor is eloszlathatja egy keresztény aggodalmait, ha üldözés idején a hatóságok kihallgatják. Jehova a szelleme által fenn fogja őt tartani ebben a próbateljes helyzetben, és segít neki, hogy ügyesen tudjon tanúskodni
Róma 10:9
Mert ha nyilvánosan hirdeted azt a ’saját szádban levő szót’, hogy Jézus Úr, és szívedben hitet gyakorolsz abban, hogy az Isten feltámasztotta őt a halottak közül, megmentésben részesülsz.
1Korintusz 9:16
16 Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjek, mert szükség nehezedik rám. Bizony, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!