Katolikusok, számotokra is nagyon ellenszenves Ferenc pápa?
Számomra, ő adta meg az utolsó rúgást, amiért teljesen megutáltam a katolikus egyházat.
Előtte is voltak gondjaim velük, túlzottan merevek, nem rugalmasak.Például esküvőt csak templomban lehet tartani szerintük, egy szabad téren nem.
Ez a pápa meg borzalmas.
Az iszlamistákat dédelgeti.
Meg, azt mondja "refugees welcome", amikor lassan inkább egy új reconquistára lenne szükség, de nagyon.
Milyen pápa ez, hogy nem a saját híveit és azoknak a kultúráját védi?
Nem is pápa, hanem imposztor.
Mert az éhezésbe nem lehet belehalni, az nem jó ok menekülni? A polgár/törzsi háborúk afrika jóformán egészében nem jó ok menekülni? Az afganisztáni és iraki állapotok nem jó ok menekülni? (valami miatt az elõbbi hivatalosan nem, de az utóbbi igen)
Amellett a mi jófejségünk igenis probléma. Ausztráliát hogyhogy minimálisan érinti csak a probléma? Jó, rohadt messze vannak mindentõl, ez is tény. Ugyanakkor az igazi ok az, hogy MINDENKI tudja, hogy õk mindenkit visszafordítanak, és elõbb süllyesztenék el a menekültek hajóit minthogy beengedjék õket. Ha mi is ezt a politikát alkalmaztuk volna, az elsö pillanattól kezdve, most nem kellene a civilizációnkat féltenünk.
Az éhezőkön és a szegényeken lehet helyben is segíteni, a háborús övezetekben élőkön viszont nem igazán. Világosan leírtam neked, hogy az az 1 milliárd súlyosan rászoruló ember TÚLNYOMÓRÉSZT nem háborús övezetben él, és nem is menekül sehova a hazájából, de szemmel láthatólag nem jutott el az agyadig a mondanivalóm lényege. Az ausztrál példád fantazmagória, az ottani parti őrség a szigorú bevándorlási politika ellenére biztosan nem süllyesztene el menekültekkel teli hajókat csak azért, hogy megakadályozza a bejutásukat az országba. Olyan ez, mint a tűzparancs az amerikai–mexikói határon, amit a hazai menekültellenesek rafinált módon próbálnak úgy feltüntetni, mintha az kifejezetten a menekültek miatt lenne érvényben, pedig erről szó sincs. A Vatikánban valószínűleg azért nincsenek afrikai menekültek (bár nemrég befogadtak egy hattagú eritreai családot), mert az állam nem célország az emigránsok számára.
P. Krisztián
Szerintem egy jó és újító pápa, aki megvédi az elesetteket. A menekülteket jó, hogy befogadja, mert minden bajbajutottakon segíteni kell. A katolikus egyház is jobb vele.
Az esküvő a templomban a legszebb.c
Kedves kérdező!
Szerintem ne hidd azt, hogy azért, mert a vezetőnk egy ekkora f@@@@sz attól minden keresztény olyan...
Ferkó egy átverés, egy álszent kaki, erről konkrét véleményem van, de azt most hagyjuk...
Ne utáld az egyházat, inkább próbáld megérteni, persze ne Feri papát, hanem a bibliát, az hihető... Lehetőleg minél régebbi kiadást olvasol, annál hihetőbb...
Szebb Jövőt!
Kedves 15-ös!
A menekültek többsége csak a jobb élet reményében jön, de úgy látom, te már eldöntötted magadban, hogy ez nem így van :(
Én úgy gondolom, nincs értelme a további "vitának", mert nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon.
Ha szerinted a háború és a terror elől menekülő szerencsétlenek befogadása és ellátása kígyómelengetés, akkor teljesen felesleges győzködnöm téged az igazamról, mert úgysem tudlak józan belátásra bírni. Helló!
P. Krisztián
(Csak zárójelben, mert nem ez a lényeg: lehet szabad téren esküvőt tartani, nekem is ilyen volt és katolikus pap adott össze.)
Ferenc pápa működése szégyen az egyházra nézve. A kereszténység maradék méltóságát áldozza fel a liberalizmus oltárán. Migránsok lábát mossa meg a Szent Péter téren, ahelyett a brüsszeli áldozatok lábát mosná. Már akinek egyáltalán maradt lába a terrortámadás után. Nem veszi észre, hogy azok rajonganak érte, akik nem hisznek Istenben és legszívesebben lerombolnák a katolikus egyházat? Vagy nagyon is tudja ezt, és egy követ fúj velük.
Ferenc pápa végre egy igaz ember, Isten Embere, aki végre komolyan veszi Jézus evangéliumát.
A menekülteket és minden jövevényt be kell fogadni ez ősi erkölcsi parancsolat, de kényszerítő szükség is. Az emberi civilizáció és saját európaiságunk megmentése a tét.
Itt az ideje, hogy ne kritizáljuk, hanem kövessük Ferenc pápát, Isten szolgáinak szolgáját!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!