Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ferenc pápánál még a Hit...

Ferenc pápánál még a Hit Gyülekezete is racionalistább?

Figyelt kérdés

[link]

Ez a pápa valami borzalmas.Nem is tudom mihez hasonlítani, egyszerre nagyon naiv és egyben a valóságtól elrugaszkodott.

Egy pápának az lenne a dolga, hogy a híveit védelmezi, nem pedig az, hogy elkezdi megásni a sírjaikat.

Ha Szentföldön valaki ilyeneket mondana, akkor másnap már semmiféle politikai, vallási karrierje nem lehetne.

2016. febr. 18. 20:05
1 2
 1/18 Andizsuzsi ***** válasza:
75%

"Egy pápának az lenne a dolga, hogy a híveit védelmezi"

A pápának az a dolga, hogy Isten igéjét védelmezze.

2016. febr. 18. 20:13
 2/18 anonim ***** válasza:
71%
Ne keverd a szezont a fazonnal. Ugyanazt a dolgot különböző nézőpontból lehet megítélni. A pápa a keresztény hit alapján nézi a történéseket, álláspontja ebben a tekintetben érthető, neki nem mindenfajta "racionalitást" vagy annak értelmezett megoldást kell tekintetbe venni.
2016. febr. 18. 20:16
 3/18 anonim ***** válasza:
84%
a gyüli racionistább, igen
2016. febr. 18. 20:18
 4/18 anonim ***** válasza:
40%
Na még szerencse hogy pápának állt, és nem politológusnak... :)
2016. febr. 18. 20:38
 5/18 anonim ***** válasza:
80%

A pápa azt teszi, amit egy kereszténynek tennie kell.

Jézus hogy is halt meg?

2016. febr. 18. 20:59
 6/18 anonim ***** válasza:
72%
Én igazából azt nem értettem soha, hogy ha valaki rasszista-fajvédő eszméket vall, az minek akar annyira keresztény is lenni, amikor a két világnézet ellentétes egymással?
2016. febr. 18. 21:01
 7/18 szp72 ***** válasza:
79%

Ha jól értem a pápa a mexikói határon építendő amerikai falat bírálta, vagyis éppen hogy a katolikus szegény mexikóiak érdekeit védte a nem katolikus gazdag amerikaiakkal szemben.

Ennek ellenére azt gondolom, hogy a pápa valóban naiv, s meglehetősen egyoldalú ha valóban azt nyilatkozta, hogy a keresztények semmi szín alatt nem építhetnek sehova se falakat. Abban persze igaza van, hogy a falépítés legfeljebb elodázza a szegények és gazdagok közötti feszült viszony teljes elmérgesedését.

2016. febr. 18. 22:08
 8/18 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem a pápa meg csak arra akarja felhívni a figyelmet, hogy nagyon sok a szegény, problémás ember és a problémás ország. Nem csak ott, hanem az egész világon és a megoldás (keresztény szemmel) nem az, hogy egy betonfallal kizárjuk őket. Szerintem ez az üzenete a pápának. Mint, ahogy mondta: Aki CSAK falakban gondolkodik, az nem keresztény.
2016. febr. 19. 11:36
 9/18 szp72 ***** válasza:
62%

@ "Mint, ahogy mondta: Aki CSAK falakban gondolkodik, az nem keresztény."

Ha valóban így mondta, vagyis a "CSAK"-kal együtt, akkor az égvilágon semmi kitenni való nincs a pápa szavaiban.

2016. febr. 19. 14:21
 10/18 anonim ***** válasza:
55%
Nagyon ferdít a média. Eredetileg nem azt mondta a pápa, hogy "Aki falakat épít, az nem keresztény." Hanem az eredeti mondat így hangzik:"Az az ember, aki nem hidak, hanem csakis falak építésében gondolkodik - bárhol legyenek is ezek a falak - nem keresztény." A kereszténység és a pápa lejáratása, ebben a zsidó, liberális, Soros Györgyös, multikultis, agymosott világban nagy divat lett.Mert sokan azt hiszik, hogy amit a média ír, az úgy van.
2016. febr. 19. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!