Miért adjam meg a tiszteletet a hívőknek, amikor az viszonzatlan?
Szóval, miért adjam meg a tiszteletet a vallásos embereknek, miért legyek tekintettel arra amiben ők hisznek, ha ők egyáltalán nem viszonozzák? Persze, nem akarok általánosítani - van egy pap ismerősöm, akivel gyakorta koccintok egy-egy buliban - de a nagy részük a környezetemben ilyen. Már azt is megkaptam, hogy rothadt vagyok belülről amiért nem követem a Biblia tanait.
Általában olyan tapintatosságot kell intéznek irányukba, amit egy kisgyerek felé szoktak, amikor nem akarják neki elmondani, hogy nem létezik a mikulás vagy a húsvéti nyuszi - kell ez?! - persze, tisztelet a kivételnek.
Ők választották a vallásos életet, és ameddig nem nyilvánulnak meg bántóan irányomba, addig én is úgy teszek. De gyakorta lenéznek, erőszakosan - sértően - akarnak téríteni vagy egyszerűen ócsárolnak és fenyegetőznek aktuális Uruk bosszújával. Csak nekem vannak ilyen rossz tapasztalataim? Mert így kérdem én, miért legyek tapintatos, miért tartsam tiszteletbe a hitüket, ha ők sz@rba se nézik a nézeteimet - már elnézést a kifejezésért -?
Ismétlem, nem mindegyik hívő ilyen a környezetemben, de nagy hányaduk sajnos igen?
Ha esetleg vallásos vagy - nem akarlak megsérteni - miként vélekedsz az ateistákról? Esetleg más tanok követőiről?
"Ha esetleg vallásos vagy - nem akarlak megsérteni - miként vélekedsz az ateistákról? Esetleg más tanok követőiről?"
Ateistákról és más tanok követőiről átlagba sehogy ,elfogadom őket úgy ahogy vannak és méghozzá tisztelem is őket.
+
Jogos a kérdésed!
Üdv: egy vallásos zsidó
Mondjuk pont azért, amiért bármelyik másik embernek. Szerinted hogy nézne ki a világ, ha mindenki szintjére lesüllyednénk? Ez nem a vallásról szól, ez az alapvető emberi intelligenciához tartozik. Egy magasabb szinten az emberek már nem azt keresik, ami elkülönít, hanem ami összeköt. Ezért fárasztó nézni az állandó piszkálódást minden oldalról.
Én hívő vagyok, és örömmel ismerkedek ateistákkal vagy más tanok hívőivel, hogy együtt keressük tovább az igazságot. Szeretem mások nézőpontját megismerni.
Semmi bajom nincs az ateistákkal vagy a hívőkkel, mert nem azt nézem, hogy mit hisznek, hanem azt hogy hogyan és miért viselkednek úgy ahogy, mik a szándékaik és hogyan állnak másokhoz.
A jó indulatú embereket szeretem, az intelligencia meg még előny is...
Azt gondolom, kb mint a kedves #3. Nem bírom viszont amikor valaki a másik életére akarja elöröltetni a gondolatait. Azt is torz módon.
Én keresztyén vagyok, nekem is vannak rossz tapasztalataim ateisták részéről. Lehet hogy általános emberi tulajdonság a butaság és bunkóság, nem vallástól vagy származástól függ...
Inkább nem írok konkrét példákat, de sokan már azon meglepődnek amikor megtudják, hogy nem abban hiszek hogy a felhők között ül egy szakálas bácsi, a föld alatt meg a vasvillás ördög keveri a forró üstöt. (Na ja, amikor a szakálas bácsi lehúzza a wc-t, az meg a mennydörgés. :D)
"Ha esetleg vallásos vagy - nem akarlak megsérteni - miként vélekedsz az ateistákról?"
Ha hajlandóságot mutat arra hogy "tanuljon", akkor szívesen beszélek neki az Evangéliumról, de erőszakos nem szoktam lenni, mert megutáltatnám magamat is, meg a keresztyénséget is.
Ezért kérlek ne pontozz le, de hogy egy erősen vallásos szemszögből is értsd a dolgot... Ez brutálisan fog hangzani egy ateistának, de hát te kértél őszinteséget:
Mi szemszögünkből valahogy úgy néz ki, hogy egy égő házban vagyunk. Most jól elvagyunk de a ház le fog égni, érezzük a füstöt, esetleg látjuk is néha a lángot, de még nem történt baj. Mi pedig a végére vagy bent rekedünk, vagy kijutunk, nincs köztes állapot. (A kijutás itt történetesen Jézus Krisztus által lehetséges.)
Na most te mit csinálnál ha te tudod hogy ég a ház, de mások nem tudják?
"Ezért kérlek ne pontozz le"
Ne haragudj, de mégis!
""Ezért kérlek ne pontozz le"
Ne haragudj, de mégis!
A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad."
Na most megkaptam a magamét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!