Hiszel Jézus Krisztusban? Ha igen, megtennéd érte, amit ő tett értünk?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 5. 23:50
1/25 anonim válasza:
Hiszek benne
Nem feszítettném magam keresztre
2/25 anonim válasza:
Hiszek Jézus Krisztusban. Ő nem várja azt el, hogy mi is adjuk halálra magunkat. Kivéve persze, hogy ha valamilyen külső parancs olyat követel tőlünk, amit Isten tilt. Pl. az Egyház felszabadulása előtt a római császárság üldözte és írtotta a keresztényeket, mivel megtagadták a császár imádatát. Ilyenkor természetesen nekünk is "Istennek kell inkább engedelmeskedni, mint embereknek".
3/25 anonim válasza:
Hiszek. Isten nem hiszem, hogy akarja, hogy keresztre feszítsenek az Ő Fiáért. Fura kérdés.
4/25 anonim válasza:
Nem hiszek, hanem tudom, mert a léte történelmi tény. Azt ugyan nem hiszem, hogy Isten fia is volt, mert nem vagyok vallásos.
Nem, egy vadidegenért nem feszíttetném magam keresztre, de vannak akikért megtenném.
5/25 anonim válasza:
^^
Ez egy keresztény kérdés, a zsidók nem hisznek krisztusban (vagyis hisznek csak éppen abban nem hogy ő a megváltó vagy éppen Isten fia).
Egyébként szinté, tudom, hogy volt de nem vagyok vallásos szal nem emgváltó, és idegenért nem halok meg (keresztre feszítést sem vállalok).
6/25 anonim válasza:
Tőlem valami mást kért, az is tele van nehézségekkel, tudom, azzal föl se ér, amit ő tett, de ha azt kérte volna tőlem, nem lenne más utam, azt kéne megtennem. De ő nem azt kérte tőlem, nekem más feladatot adott.
7/25 anonim válasza:
azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban az emberek...önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, olyanok, akik nem készek semmilyen megegyezésre, a jóságot nem szeretők, vadak lesznek.
8/25 anonim válasza:
Hiszek. Sajnos sokkal kisebb dolgokat sem teszek meg, nemhogy azt. De rajta vagyok a dolgon, idővel talán alakulok :)
9/25 anonim válasza:
hát,hiszek,nem tom,lehet..de szerintem nem értünk feszült meg,hanem a zsidók végett..értünk sokkal többet tett,elmondta az igazat,hogy hogy kéne élni,és volt oly kedves valaki aki lejegyezte,néhol pontatlanul,de majdnem ugyanazt..hát ez volt a nagy dolog,mert különben most nem ismerhetnénk..én szívem szerint inkább leszedtem volna a keresztről..
10/25 anonim válasza:
Hiszek benne, de nem feszíteném magamat keresztre érte. Éppen elég nagy terhet cipelek a vállamon ez felér már egy folyamatos kínszenvedéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!