Szerintetek összeegyeztethető a kereszténység és az ezotéria? Én nem az Univerzumban hiszek, hanem Jézus Krisztusban.
Egy bizonyos szemszögből természetesen. Gondolom Balogh Béla kitért a gondolatiság elvére az előadáson, mivel azzal könnyedén lehet magyarázni a kereszténységet, vagy akár bármely vallást, így Jézusunk csodatetteit, illetve az ezotériában jelenlévő akár reinkarnációs, karmás, szellemvilágos, más dimenziós, vagy bármiféle feltevést, de ezeken túl a természettudomány anyagba vetett kutatásait is le lehetne zárni véglegesen. Ha jól sejtem kifejtette mit is takar a Krisztus kifejezés valójában, s ha megtette, akkor szerintem te magad is el tudod dönteni, hogy mennyire összeegyeztethető a két dolog...szerintem simán. :)
én nem vettem részt az előadáson, csupán Balogh Béla nézetéből indulok ki.
üdv
26/F
LastOne.Left
19:33 nak üzenném, és semmiféleképp sem bántásból, de teljesen igaza van amikor azt írja, hogy annyira ellentétes ez a két dolog, mint az élet és a halál...ugyanis a halál "ellentéte" a születés...és mindkettő az élet része. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Nem az univerzum létezésében nem hiszek, hanem abban nem, hogy egy ismeretlen intelligencia teremtette a világot, akit Univerzumnak is nevezhetünk.A világ teremtője, ura és gazdája a Jóisten, akit a Bibliából ismerek, és saját tapasztalataimból.Abból, hogy hozzá kiáltottam, és történtek dolgok, segített nekem..Istentiszteleten megszólít, üzen az igehirdető által.
Az előadáson voltak olyan részek, ahol nem mondott ellent a Bibliának az előadó, máskor nagyon furcsa dolgokról beszélt...
Hát ahogy Pál mondta,nekem az élet Krisztus,neki pedig NEM része a halál.A halál az ember és Isten ELLENSÉGE,nem a része.
1Kor 15:26 Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.
A féligazság pedig olyan,mint amikor egy pohár tiszta vízbe beleöntenek egy csepp mérget.Az egész ihatatlan.
Gal 5:8 Ez a hitetés nem attól van, aki titeket hív.
Gal 5:9 Kis kovász az egész tésztát megkeleszti.
Gal 5:10 Bizodalmam van az Úrban ti hozzátok, hogy más értelemben nem lesztek; de aki titeket megzavar, elveszi az ítéletet, bárki legyen.
Ha Krisztusban hiszel, akkor miért nem Őreá figyelsz?
Talán nem olvastad-é?:
"Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok." (Máté 7,15)
"De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok." (Gal 1,8)
összeegyeztethető,ha valakiben megvan a kellő nyitottság.ha megvan benne,akkor látni fogja az összefüggéseket.egy példa az összeegyeztethetőségre:
"Én nem az Univerzumban hiszek, hanem Jézus Krisztusban."
Jézus Krisztus az Alfa és az Omega a Biblia szerint,szerintem ez elég elgondolkodtató,hogy a Jézus a mindenségnek vallja saját magát.a teremtő Isten pedig mindenhol megtalálható,az Univerzum minden szegletében,hiszen őálltala lett minden.(gondolom a teremtő Istenben hiszel)
Kedves Kérdező.
A Való Igazság olyan, amibe minden nézet belefér, minden nézet érthető és igaz azáltal. Éppen ezért az a Való Igazság...mivel azzal megszűnnek végre az ellentétek...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!