Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kereszténység kontra ezotéria/...

Kereszténység kontra ezotéria/ boszorkányság? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Én rég óta olvasgatok ezotéria és spiritualitás, boszorkányság témakörben, mostanában a bibliát is kezdem olvasgatni ezek hogy férnek meg egymás mellet?

Olvastam más témakörben hogy sehogy de a spiritualitásról amit olvastam az az emberi test és elme valamint lélek megnyitását tárja föl itt nincs szó hitről..

Ebben kérnék segítséget ki mit vall?

Megfér a boszorkányság+Kereszténység vagy a kereszténység + spiritualitás?

Várom az értelmes válaszokat!!

2010. máj. 4. 18:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
43%
A kereszténység egy olyan szekta, ami igyekszik minden más vallást eltörölni, tehát nem fér meg egymás mellett.
2010. máj. 4. 18:26
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Az attól függ, milyen könyvekre akasztod rá a "spirituális" jelzőt. Az 1900-as évek elején kiadott könyvek, mint pl. a Allen Kardec jegyzetei vagy a Névtelen Szellem kinyilatkoztatásai, mindenképpen kötelező olvasmányok, ha komolyabban akarsz foglalkozni a spiritizmussal. És ezek a könyvek jól megférnek a kereszténység mellet - hogy úgy mondjam, nemcsak kiegészítik a Bibliát, de segítenek is azt megérteni. Egyetlen negatívum, hogy nagyon nehéz ezeket beszerezni, de addig olvasgasd a spiritualitas.hu-t.

A manapság kiadott, spiritiuálisnak mondott könyvek viszont tömve vannak marhaságokkal, a Doreen Virtue, meg a többi pénzhajhász irományai gyakorlatilag megerőszakolták ezt az "iparágat". Szóval ezekről inkább nem nyilatkozok, ahogy a boszorkányságról sem, mert abban nem vagyok otthon, én a magam részéről mindenféle mágiát elítélek (és ebből láthatod, hogy szerintem ezutóbbi már nem férne össze a kereszténységgel).

2010. máj. 4. 18:26
 3/13 anonim ***** válasza:
28%
ha szűk látókörű vagy akkor nem fér meg egymás mellet,ha szeretnéd tágítani a látókörödet akkor igen.te döntöd el.
2010. máj. 5. 11:53
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

Uhh... kiválasztottad a kettő legkülönböző vallást;

Ugye, a teljes Biblia, azaz az összes könyv, taláni fogsz részeket, amelyek az okkult dolgokat tiltják, sőt Salamon Bölcsességek könyvében még az akkori hellén (pl. Herakleitoszi) filozófiát is megvetette. Mózes 1. könyve még konkrét dolgokat nem mond más vallásokról, de Mózes korában a dekalógusban (10 parancsolat) kimondta a bálvány imádás tiltását, amely a pogányok (amelyekhez tartoznak a boszorkányok) használják. A spritizmust a Bibliában ott fogod megtalálni, amikor az Evangéliumban Jézus a jövőről beszél, vagyis óvakodjunk a hamis szellemektől; óvakodjunk a hamis prófétákról, és az Antikrisztustól. Ha ebbe a 3-ba nem csöppensz bele, akkor nyugodtan okulhatsz más religiókról.

2010. máj. 5. 15:03
 5/13 anonim ***** válasza:

helló!

Én azt mondom neked, hogy az összes filozófus eszméjét, az összes vallási megfogalmazást szerte a világon, egybe lehet olvasztani, azaz a logikus és ésszerű érveket kiragadni belőlük, és létrehozni egy globális hitet.

ezek után a véleményem egyértelmű, igen összeférhetnek ezek, de azok a részeik nem, amik ütik egymást. A sok részigazság, egésszé válhat.

üdv

25/F

2010. máj. 7. 17:39
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát, segítségképp ajánlok egy kis olvasnivalót, ott mindenesetre megtalálod a választ:

Nézdd meg:

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 12. 02:27
 7/13 A kérdező kommentje:

Boszorkány/ vallás témakörben találtam egy nagyon jó és elgondolkotató kommentet, ezt megosztom most veletek:

""Az hogy ilyen képességed van nem jelenti azt hogy az ördöggel cimborálsz! Aki képes ilyet állítani az hazudik! Mert ugye ha az ember Isten teremtménye akkor a képességeinket is Istentől kapjuk! Még a Bibliában is benne va hogy Isten az embert a maga képmására teremtette és ott volt Jézus aki gyógyított!! Most akkor Ő is boszorkány volt mert különleges képességei voltak?! ne aggódj a kettő teljessen megfér egymás mellett amíg a hatalmadat jóra használod!""

Várom a véleményeket

2010. máj. 16. 09:51
 8/13 anonim ***** válasza:

1: A keresztényeknek az ereje az Istenben való hitben van, nem kapunk varázserőt, hanem Istenre hagyatkozunk, és hagyjuk, hogy a Szentlélek eltöltse a lelkünk!

2: Jézus emberi lény volt, amely az Atyával egy. Ő az Atyától kapta az erejét, mert ő benne volt, ti. a testében, lelkében, ahogy a mennyben, amikor visszament a mennybe, akkor az Atyában volt Jézus lelke.

3: A saját képére teremtett, de mi a Föld felett kaptunk uralmat, nem kaptunk természet feletti képességeket, hanem annyit, hogy mi gondolkodunk, fizikailag vagyunk, és lelkünk is van. 4. képességet nem kaptunk Istentől, mert az felesleges, hiszen ha Isten velünk van, akkor ilyen abszolút nincs szükség.

2010. máj. 16. 19:51
 9/13 A kérdező kommentje:

Kezdem megérteni az egészet, köszönöm az eddigi véleményeket ha kiváncsiak vagytok rá akkor itt van az oldal amely felnyitotta a szememet és egy új véleményt adott mindenről:

[link]

2010. máj. 17. 13:57
 10/13 anonim ***** válasza:
2010. máj. 25. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!