Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek összeegyeztethető...

Szerintetek összeegyeztethető a kereszténység és az ezotéria? Én nem az Univerzumban hiszek, hanem Jézus Krisztusban.

Figyelt kérdés
Tegnap voltam egy Balogh Béla-előadáson, és annyi mindenről beszélt!Mú-korszak, Atlantisz, univerzum, reinkarnáció, Buddha, Jézus, Fehér Sas Páholy, természettudomány, környezetvédelem, aura...
2011. febr. 24. 19:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Két utolsó!

Ekkora hülyeséget!!!!

2011. febr. 25. 14:33
 12/20 anonim ***** válasza:
A kereszténység kizárja az ezotériával való foglalkozást, szóval...
2011. febr. 25. 19:04
 13/20 anonim ***** válasza:

14:33

Kifejtenéd bővebben?

2011. febr. 25. 21:01
 14/20 anonim ***** válasza:
09:04
2011. febr. 25. 21:02
 15/20 anonim ***** válasza:
19%
egyébként kérdező,mit gondolsz arról,hogy a Bibliában is szó van nem egy helyen ezoterikus dolgokról,és azt elfogadják a keresztények,de ha nem keresztény beszél ugyanezekről a témákról,azt már nem? vajon miért van ez?
2011. febr. 25. 21:13
 16/20 A kérdező kommentje:
Azért, mert a Biblia Isten szava, arra garancia van, hogy igaz.Amúgy meg bárki mondhat bármit.A hiteles életet kell nézni, azt, hogy Jézus miért jött a világba, mit tett értünk, hogyan élt, mennyi jót cselekedett..Ez nekem a garancia, hogy Istennek minden szava színigaz.Meg a személyes tapasztalataim, válasz az imákra. "Gyümölcseiről ismeritek meg őket..."-írja a Szentírás.A csodákat nem mindegy, hogy ki teszi, és milyen erőforrás segítségével.Ismered Simon mágus történetét? Érdemes elolvasni, benne van a Bibliában.Már az Ószövetség is több helyen óv a jövendőmondóktól, csillagjósoktól.Nem véletlenül.
2011. febr. 25. 21:22
 17/20 anonim ***** válasza:
19%
de ha a keresztények nincsenek is tisztában vele,hogy ki a hamis mester és ki igaz,(mert ugye ehhez ki kellene lépni a szűk látókörből)akkor miért kell élből elvetni,meg leokkultistázni azt,aki ugyanarról beszél mint Jézus,és még cselekszik is hasonlókat? megmondom,hogy miért,azért mert a vezetőitek elhitetik veletek,hogy nem szabad tágítani a látókörötöket(mert az az ő rovásukra menne,csak persze ezt nem így adják elő)Tehát a jelszavuk:ezotéria=okkultizmus=démonok,Sátán,és minden ami rossz,és amit neked nem szabad.biztosra mennek.hamis prófétákról egyébként ír a Biblia,de nem azt mondja,hogy mindenki hamis próféta.
2011. febr. 25. 21:56
 18/20 A kérdező kommentje:
Nem értek veled egyet.S nem vagyunk szűk látókörűek, ezért is tettem fel a kérdést.De garancia csak Jézusra van, vagyis róla TUDOM, a Bibliából tudhatom, hogy milyen erőből cselekedett.Én nem "okkultistázom le" az ezoteriában hívőket, csak más a véleményem.Ki-ki eldönti kiben hisz, kinek hisz.A vezetőinkről azt mondhatom, hogy nagyon kulturált, intelligens emberek, legalábbis a mi lelkészeink azok, s arra törekszenek, hogy Isten igéjét közvetítsék, és segítsenek az embereknek.Volt olyan ismerősöm, aki ezoteriával kezdett foglalkozni, s egy idő után alvászavarai lettek.Nagyon nehezen szabadult meg tőle, csak azután, hogy felhagyott a mágikus tevékenységgel.Erre is értem, hogy "gyümölcseiről ismeritek meg őket."
2011. febr. 25. 22:36
 19/20 anonim ***** válasza:
26%
"S nem vagyunk szűk látókörűek" hmm....:-) rendben,további szép napot,és ha tényleg úgy érzed,hogy kizárólag csak Jézusra támaszkodhatsz,akkor higyj benne,mert az őszinte hit nagyon fontos.
2011. febr. 26. 08:38
 20/20 Abibh ***** válasza:
0%
Én részben egyetértek a kérdezővel. Megértem ha nem tévedek,hogy mit akar kifejteni. Ahhoz,hogy megismerd az ellenséget,csatlakoznod kell részben az elméleteihez,a terveihez,mert másképp soha nem fogod tudni,hogy kivel állsz szemben,nem tudod megvédeni magad mert nem ismered. Tényleg nem szabad szűk látókörünek lenni,DE vigyázni kell mert könnyen csapdába eshet az ember ha nem elég figyelmes. Jézus tanításait mindig és mindekoron szem elött kell tartani,és csak azt szabad elfogadni amit Ő mond,a többi csapda. Ha csak egyetlen kis eltérés is van ami nem is tűnik annyira fontosnak az már nem hiteles. Erre nagyon kell vigyázni. Jézus maga is figyelmeztet a hmis jézusokra és a hamis profétákra. Hogy honnan tudod meg,hogy ki a hamis? Ott az Ige a kezedben. :)
2012. szept. 28. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!