Miért részletesebbek a keleti vallások, mint a kereszténység?
mit értesz részletesség alatt?
pontosabb szabályok, vagy több fennmaradt leírás, mire gondolsz?
Mit olvasol? A hinduizmus és a buddhizmus is igen sokban tér el egymástól - milyen világosságról beszélsz?
Amit ellenben a bibliából megtudhatsz az életről, az tökéletesen érthető és racionális. De hangsúlyozom, hogy a bibliából, nem az önjelölt magyarázóitól. Tehát ha valaki a Biblia egységes tanítása alapján mutat meg egy igazságot, akkor azt keresd.
Milyen fennmaradt írásokra gondolsz? Adott vallással kapcsolatos, de nem szentnek tartott irat? A kereszténységgel kapcsolatosakat apokrifeknek hívják, és nagyon sok van belőlük. De ezek nem útmutatói a keresztényeknek.
Őszintén szólva nem nagyon értem a kérdés miértjét, célját.
Minden vallás - sőt mi több - minden világnézet, mely az eredetkérdésekkel (is) foglalkozik, a hitre épül bizonyos mértékben. A kérdés az, hogy milyen mértékben és mennyire hiszékeny az a hit?!
Az igaz hit nem hiszékeny, hanem meggyőződik arról, hogy milyen érvek és bizonyítás áll a dolgok mögött. A kereszténység eredeti formája a krisztusi hit, ilyen volt. Ma is vannak, akik így gondolkoznak.
Kedves utolsó, számodra a keleti vallások követői mivel másabbak mint a keresztények? A tapasztalat szerint semmiben. Sőt:sok tekintetben még kegyetlenebbek (kasztrendszer)még babonásabbak (éhen halnak miközben az utcán a szent tehenek leállítják a forgalmat. Odébb terelni sem lehet őket.) Akkor meg miről beszélünk?
Ja, ne érts félre, én nagy tisztelője vagyok a keleti vallásoknak. Csak a megvalósításban ők sem jobbak, mint nyugati rokonaik.....
Nem részletesebbek, másfélék.
A kérdésedből úgy tűnik, hogy megismerkedtél valamelyest a keleti vallásokkal (vagy egyik vallással), de a kereszténységről nem rendelkezel ismertekről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!