Mi formáznak Jézus szobrokat? Használtak e az evangélium írók Jézus szobrot s ha igen miért?
""Azért mi ezentúl senkit sem ismerünk test szerint; sőt ha ismertük is Krisztust test szerint, de már többé nem ismerjük.""
Semmit sem számít a külső forma. Nem véletlenül nincs leírásunk Jézus kinézetéről. A szoborállítás pedig pogány szokás, ellenkezik Isten törvényével.
"A szoborállítás pedig pogány szokás, ellenkezik Isten törvényével."
Akkor szedjük le a szobrokat a hősök teréről.
//Akkor szedjük le a szobrokat a hősök teréről.//
Szedje le, aki odarakta, nekem semmi közöm hozzájuk. Az én dolgom annyi, h ÉN ne csináljak ilyen dolgokat.
A művészetet Isten nem tiltja. Szabad szobrokat, képeket készíteni. Imádni nem szabad azokat, és arra használni, hogy a szobor "segítségével" imádja valaki Istent. Ezt tiltja a biblia.
"Mi formáznak Jézus szobrokat" - értelmetlen a kérdés. Mit szeretnél kérdezni? Esetleg, hogy miért?
A miértre azt tudom elmondani, hogy miután Nagy Konstantin beemelte a keresztyén vallást az államilag támogatott körbe, és hierarchializálta, onnan a pogány tömegek tódulni kezdtek befelé. No nem azért, mert hívőkké lettek. (Így tette István is keresztyénné a népet, ostorral és karddal) A sok bálványimádó beözönlött a keresztyén templomokba, és azért, hogy még többen menjenek be, ami ugye jó pénz, el kezdtek szobrokat, képeket gyártani, hogy a bálványimádók folytatni tudják a bálványimádást. A földanya helyett szűz Máriát, stb. Utána, amikor egy páran kezdtek emiatt hőbörögni, azokat az inkvizíció kivégezte, mert ugye a pénz az pénz, ahhoz nem szabad nyúlni, és még hoztak egy nevetséges magyarázatot is, mondván, a képek, szobrok a szegények bibliája. Ők nem tudnak olvasni, nincs bibliájuk, így a templomban a képekről megismerik a hitet. (Ha ez lett volna a cél, akkor miért nem tanították a népet a vallásra? Miért tiltották, hogy bibliájuk legyen? Azért, mert a tudatlan népet úgy lehet kifosztani, ahogy akarják.)
Igen elírtam az lett volna hogy "Miért"....
09:56 válaszoló köszönöm hogy ilyen részletesen válaszoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!