Elképzelhetőnek tartjátok, hogy az igazságot nem 1 vallásban kell keresni, hanem többen?
Nem.
Két igazság nem létezik.
Isten nem a zűrzavar Istene, hanem a renddé.
Mindig is egy imádatot fogadott el, egységesen egyféle módon, ezért nem hozatott létre vallásokat.
Egy tanítás van, s nem kell ollózgatni, vagy találgatni.
Nem akarok szektát létrehozni ;)
Személy szerint én a wiccáról gondolom ùgy, hogy igaz, mert én pl nem hiszem, hogy egyetlen isten teremtett mindent. Ez nekem választ ad arra, hogy miért vannak nők is és férfiak is. Viszont úgy vélem, a buddhizmusban is sok igazság van.
Keresd a vallások eredetét. A Biblia az ember teremtésétől fogva leírja a múltat a jelent és a jövőt. Mivel mindnyájan Noé családjától származunk - közvetve, hiszen ősapán Ádám és ősanyánk Éva az eredet, és minden rossznak kiindulópontja -, egészen idáig, és nézd végig melyik volt az a pillanat, amikortól már nem a Teremtőt imádták, hanem készítettek maguknak isteneket. (Babilon)
A bábeli zűrzavar óta, ahol az emberek szét lettek szórva a Földön, a vallásaikat is vitték tovább. Babilonban istenháromságot tartottak fenn.
Ha Istennek mindig volt egy népe, akin segített - akit kihozott Egyiptmból, akit megment ennek a világrendszer pusztulásakor is - mert ezekről ír a Biblia -, akkor azt a kérdést lehetne feltenni, hogy kell-e valamilyen csoporthoz tartozni ahhoz, hogy elnyerjem Isten helyeslését, hogy élhessek örökké.
A wicca egy álláspont, és nagyon érdekes, hogy sok olyant tanít, mint a legtöbb vallás, ami csak kicsit, de eltér a Szentírástól.
Ha a Szentírást Isten ihlette embereknek, hogy mit írjanak, és pusztulást akar hozni erre a világra, ahogyan ezt megtette a vízözön idején is, mivel olyan nagy volt a gonoszság, akkor a kérdés ismét ahhoz kell közelítsen, hogy jó úton járok-e.
Ahogy már írták előttem, nincs két igazság. Az igazság semmivel nem lehet ellentétes egy adott témában, mert akkor már nem igaz.
Jézus nem beszélt vallásról, vallásokról, és sehol sincs ilyen megnevezve a Bibliában. Kettő út van: a pusztulásba vezető, és az életre vivő. Te melyiket választod?
Nyilván élni akarok ;)
Ehhez annyit fűznék most... Isten népe - zsidók. A zsidók írták igen, de Isten más, vagy akár az összes népnek bizonyíthatott volna.
Noé-történet: hogy pusztíthatja el Isten a világot, benne annyi emberrel a csecsemőtől az öregmamáig, plussz állatok, növények. Hogy bánhatja meg egy isten hogy embert teremtett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!