Hogy érti Jézus, hogy "Kozuletek vannak akik nem látnak halált, amig ujra el nem jovok"? (apostolainak/tanitvánainak mondja)
Valamelyik evangéliumban olvastam, de már nem emlkékszem, hogy melyikben, de kb igy mondta, ahogy én idéztem...
Hogy érti azt, hogy vannak ott akik nem látnak halált amig ujra el nem jon ő? Hogy azok az emberek nem halltak meg, és még most is élnek?
Probáltam értelmezni hisz a halál arra a halálra is utal, amikor az ember a pokolba kerul és elkárhozik, szoval addig ők nem kerulnek a pokolba, jo de miután Jézus ujra eljon?
Szoval akkor ez mit jelent? a válaszokat elore is koszonom!
# Roland G.
"Én csak annyit mondtam,hogy nem kizárt."
A sola scriptura alapján ilyent nem mondhatsz :)
"A Szent Hagyomány explicit kimondja,hogy más nem kapott?"
A Szent Hagyomány maga a Kinyilatkoztatás. Ha lett volna másnak is a János-hoz hasonló kinyilatkoztatása, akkor az része lenne a Szent Hagyománynak. Vagy a szóbeli Hagyománynak, vagy az írott Hagyománynak (ami nem más, mint maga a Biblia.)
Azt jelenti, hogy több tanítvány még életben lesz, amikor Jézus újra eljön. Mint tudjuk, ők már mind meghaltak, Jézus pedig még mindig nem jött. Ez alapján elég egyértelmű, hogy nem lesz második eljövetel, vagyis Jézus nem volt a megváltó.
Kész, megcáfoltam a kereszténységet, bezárhat a Vatikán, Ferenc pápára vár a nyugdíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!