Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy érti Jézus, hogy "Kozulet...

Hogy érti Jézus, hogy "Kozuletek vannak akik nem látnak halált, amig ujra el nem jovok"? (apostolainak/tanitvánainak mondja)

Figyelt kérdés

Valamelyik evangéliumban olvastam, de már nem emlkékszem, hogy melyikben, de kb igy mondta, ahogy én idéztem...

Hogy érti azt, hogy vannak ott akik nem látnak halált amig ujra el nem jon ő? Hogy azok az emberek nem halltak meg, és még most is élnek?

Probáltam értelmezni hisz a halál arra a halálra is utal, amikor az ember a pokolba kerul és elkárhozik, szoval addig ők nem kerulnek a pokolba, jo de miután Jézus ujra eljon?

Szoval akkor ez mit jelent? a válaszokat elore is koszonom!

2016. márc. 30. 18:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ők miért kerültek volna a pokolba?
2016. márc. 30. 19:06
 2/13 A kérdező kommentje:
csak azért mondtam, hogy ez az opcio sem helyes... de hát akkor mi lett veluk? nem haltak meg, és még most is élnek vagy mit kell értsek ez alatt?
2016. márc. 30. 19:37
 3/13 KZitus ***** válasza:
Bocsi, nem a kérdésedre, inkáább erre a megálllapításodra: "Probáltam értelmezni hisz a halál arra a halálra is utal, amikor az ember a pokolba kerul és elkárhozik,..." - ez a megállapitás téves, hisz 3 napig Kriszrus is a "pokolban", vagyis a halálban volt. "Nem kárhozott" ott el. Ezek szerint ott más sem.
2016. márc. 30. 19:38
 4/13 anonim ***** válasza:
A másik opció, hogy a mennyben vannak és csak a testük látta meg a halált, a szellemük nem.
2016. márc. 30. 19:50
 5/13 KZitus ***** válasza:
32%

Lukács 9:27

"Igazán mondom pedig nektek: vannak az itt állók között némelyek, akik semmiképpen sem ízlelik meg a halált, míg meg nem látják előbb az Isten királyságát.”

Máté 16:28

Bizony mondom nektek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik semmiképpen sem ízlelik meg a halált, míg meg nem látják előbb az Emberfiát eljönni a királyságában.”

Márk 9:1

Azután így szólt hozzájuk: „Bizony mondom nektek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik semmiképpen sem ízlelik meg a halált, míg meg nem látják előbb, hogy az Isten királysága már eljött hatalomban.”

A tanítványok is biztosan kíváncsiak, mit ért ezen Jézus. Körülbelül egy hét múlva Jézus magával viszi három apostolát, Pétert, Jakabot és Jánost egy magas hegyre. Késő éjszaka lehet, mivel mindhárom apostol álmos. Miközben Jézus imádkozik, elváltozik előttük. Az apostolok látják, hogy Jézus arca fénylik, mint a nap, a felsőruhája pedig szikrázóan fehér, és ragyog, mint a fény.

Ezután megjelenik „Mózes és Illés” alakja. A két férfi Jézus eltávozásáról kezd beszélni, melynek Jeruzsálemben kell megtörténnie Lukács 9:30, 31. Az eltávozás nyilvánvalóan Jézus halálára, és az azt követő feltámadására utal, melyről nemrégen beszélt Máté 16:21. Ez a beszélgetés azt bizonyítja, hogy ellentétben Péter szavaival, Jézusnak mindenképpen el kell szenvednie a gyalázatos halált.

A három apostol most már teljesen ébren van, és ámulattal figyel. Jóllehet ez egy látomás, mégis annyira valóságosnak tűnik, hogy Péter teljesen beleéli magát a jelenetbe. Ezt mondja: „Rabbi, jó itt nekünk. Verjünk fel hát három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek” Márk 9:5.

Míg Péter beszél, egy fényes felhő árnyékot vet rájuk, és hang hallatszik a felhőből: „Ő az én szeretett Fiam, akiben örömömet lelem. Figyeljetek rá!” Amikor az apostolok meghallják Isten hangját, rémületükben arcra borulnak, de Jézus megnyugtatja őket: „Keljetek fel! Ne féljetek!” Máté 17:5–7. Mikor felnéznek, senkit sem látnak, csak Jézust. A látomás véget ért. Amikor újra felvirrad, és mennek lefelé a hegyről, Jézus ezt parancsolja nekik: „Senkinek se mondjátok el a látomást, míg fel nem támad az Emberfia a halottak közül” Máté 17:9.

Mivel Illés is megjelent, az apostolok ezt kérdezik Jézustól: „Miért mondják. . . az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie?” Jézus így válaszol: „Illés már eljött, és nem ismerték fel őt” Máté 17:10–12. Jézus ezzel Keresztelő Jánosra gondol, aki Illéshez hasonló szerepet töltött be. Illés Elizeusnak készítette elő az utat, János pedig Krisztusnak.

Eza látomás megerősíti Jézust is, és az apostolokat is! Bemutatja azt a dicsőséget, melyet Krisztus a királyságában fog élvezni. A tanítványai tehát látták „az Emberfiát eljönni a királyságában”, ahogyan azt megígérte Máté 16:28. Míg a hegyen voltak, szemtanúi lehettek Jézus lenyűgöző fenségének. A farizeusok hiába kértek jelet Jézustól, hogy bizonyítsa, ő Isten választott királya, nem tett eleget a kérésüknek. Jézus közeli tanítványai viszont láthatták Jézus elváltozását, mely megerősíti a királyságra vonatkozó próféciákat. Ezért írta később Péter: „még biztosabb nálunk a prófétai szó” 2Péter 1:16–19.

2016. márc. 30. 19:51
 6/13 Roland G. ***** válasza:

Szia!

"Azután monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy vannak némelyek az itt állók között, akik nem kóstolnak addig halált, amíg meg nem látják, hogy az Isten országa eljött hatalommal." Márk 9:1

Én csak úgy tudom értelmezni,hogy például János apostol látta az Úr és az ő országának/királyságának látható eljövetelét (Jelenések könyve) és nem kizárt,hogy mások is kaptak hasonló betekintést a jövőbe.A Jelenések 1:10 így kezdődik a görögben:Az Úr napján a Szellem jelenlétébe kerültem.:szó szerint:szellemben lettem.A mondat úgy is értelmezhető,hogy„Szellemben az Úr napján voltam”,ugyanis az „Úr napja” kifejezés a Szentírásban mindig a végső ítélet időszakát jelenti és Krisztus országának megjelenését,azaz éppen a Jelenések könyvének fő témáját(lásd például Jóel 2:1-3, Ám 5:18-20, 2Thesz 2:2-3 stb.)míg ezzel szemben a heti egy pihenő nap, legyen az akár szombaton, akár vasárnap, sehol sem szerepel a Bibliában ezen a néven. Elképzelhető tehát, hogy e mondat valódi tartalma ez: „Az Úr napján voltam szellemben”

2016. márc. 30. 20:01
 7/13 anonim ***** válasza:
Zitusnak ebben most igaza van, a Tábor-hegyi dicsőséges megjelenését jelentette be előre ezzel Jézus.
2016. márc. 30. 20:02
 8/13 anonim ***** válasza:

# Roland G.

"nem kizárt,hogy mások is kaptak hasonló betekintést a jövőbe"

Te ilyent nem állíthatsz, mert erről nem ír a Biblia, és te a sola scripturát vallod.

Mi meg azért nem állítunk ilyent, mert mi ismerjük a Szent Hagyományt, és tudjuk, hogy a Hagyomány szerint más nem kapott ilyen kinyilatkoztatást :)

2016. márc. 30. 20:05
 9/13 Roland G. ***** válasza:

Én csak annyit mondtam,hogy nem kizárt. :)

A Szent Hagyomány explicit kimondja,hogy más nem kapott?

2016. márc. 30. 20:33
 10/13 Roland G. ***** válasza:
Zitus válasz szerintem helyes,ment a zöld kéz. (Nem vagyok tanú)
2016. márc. 30. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!