Jézus, Dionuszos, Horusz és mások kozott van összefuggés? (tobbi lent)
Láttam egy dokumentumfilmben (Zeitgest, vagy mi, magyaru lKorszakolás), hogy hasonlitanak Jézushoz: Volt amelyiknek 12 aposotla volt, csillag jelezte szuletését, szuz által fogantak, jártak a vzien, csodákat muveltek, Jo pásztornak, Isten bárányának nevezték őket (főként Horusznál olvastam ezt), keresztre feszitették, 3 nap mulva feltámadtak, megkeresztelkedtek stb... ez mind ebben a dokumentumfilmben, illetve egy másik egy "Spektrum" nevu adáson.
Utánanéztem, és az a hasonloság Dionuszosz és Jézus kozott, hogy az előbbi a bor "istene" volt, mig Jézus borrá változtatta a vizet, ennyi de ez nem nagy valami... Horuszhoz abban hasonlit, hogy "szuz2 szuli meg a pogány "istent" és jézust is, mig az előbbinek a szulei Izisz és Ozirisz istenek, ebbol nyilvánvalová válik, hogy nem szuzen szulte meg Horuszt... Illetve, hogy ezek szuletési dátuma dec 25, és Jézusé is, de ahogy tudom Jézus nem ekkor szuletett, hisz mit keresnek a pásztorok télen, este a mezőn a juhokkal?
Illetve, hol volt még akkor a keresztrefeszités, és a keresztelés is János/Jézustol ered, ha jol tudom, legalábbis abbol a korbol...
Szoval akkor most mi van? Jézust "összedobták" ezekből, vagy ezek kaptak "Jézusi" jellemzőt ebben a dokumentumfilmben/dokumentumfilmekben, hogy több legyen a nézettség?
A zeitgeist egy áltudományos maszlag. Ezen az blogon egy négy részes kritika található róla:
Jézus egyébként sem véletlenül jött el erre a földre, Dániel könyvében (amely minimum kb. 200 évvel Krisztus előtt keletkezett jelenlegi formájában) idői prófécia van arról, hogy a Messiásnak melyik esztendőben kell fellépnie. Jézus Krisztus pontosan e szerint a prófécia szerint végezte a küldetését, ezért kezdte már a fellépése idején azt hirdetni, hogy "betelt az idő", mivel mindenki előtt nyilvánvaló lehetett, hogy Dániel jövendölésének a beteljesedéséről van szó, miszerint elérkezett a Messiás működésének az ideje.
István RPg
Érdekes volt a video, de ne feledkezzunk meg arrol, hogy attol még, hogy az egyiptomiak kitaláltak egy "isteni családot" (izis-ozirisz-horusz), attol még semmi koze Istenhez és Jézushoz, hisz a Szuzanya nem Isten, hanem csak egy ember volt... és Jézus-Atya-Szentháromság, valamint Jézus, Atya,Mária nem egy család...
Dante
Nagyon szépen kosz a videot! Ez meggyőző volt! ty :)
A 4. válaszolonak:
Jah kb én is hobbi szinten minden nap utánaolvasok ilyen "Jézusos" dolgoknak, nem másért, de nem tudom, mi az igazság... Szeretném tudni, hogy miben hiszek, és Jézus tényleg mintha élt volna meg minden, hisz mikor olvasom az evangéliumokat tényleg olyan mintha "varázsereje" lenne, és nem csak egy jó t9rténetet olvasok, de amiota ezeket az "összeeskuvés elméleteket, meg, hogy nem is biztos hogy létezett" olvastam, azota utánajárok szinte naponta...
Nem az érdekel, hogy valoban Isten volt vagy nem, hisz ha kiderul (mármint ha meggyozodok rola 100%-ban) hogy létezett akkor szerintem nyilvánvalo, hogy tényleg Isten volt.
De kb 1 éve kezdtem a Biblia olvasást, és kb pár honapja, az "utánajárásopkat", hog ytényleg megtörtént, vagy csak valaki kitalálta, szoval szerintem te többet tudsz mint én, és nem bánnám, ha irnál privátban "bizonyitékokat" Jézus létéről (pl: feljegyzések mint Tacitusé, Josephusé (esetleg itt, hogy betoldás-e a josephusé vagy eredeti), Plinius meg még ha van más is), esetleg a torinoi lepel is érdekel, ha tudsz valamit rola, hamisitvány, vagy valodi, meg ilyenek, de csak ha van kedved meg időd. amugy nem csak te, akáérki más aki járatosabb a témában, mert amiota meghallottam ezeket az "osszeeskuvés" elméleteket, azota nem vagyok 100% nyugodt Jézussal kapcsolatban
Az az igazság, hogy az őseink a szűzanyát isteni személyként tisztelték. Ők úgy gondolták, hogy Szűz Mária képében testesült meg, és Jézus volt a fia.
Csupán annyi a különbség, hogy más volt a szentháromságuk.
(Szerintem logikus a fiút egy atyától és anyától származtatni.)
Itt a többi videó is róla.
De csak a tizesnek, mi ebben a NÁCI fajelmélet?
Szerintem te olyan helyeken is nácikat látsz ahol nem kéne.
Bizonyára a turulmadár is csak egy nyilas náci jelkép.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!