Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hittan órán a fogamzásgátlásró...

Hittan órán a fogamzásgátlásról volt szó, azt mondta a Tanár Úr, hogy a termékenység nem betegség, ami ellen gyógyszert kéne beszedni vagy bármilyen úton meg kéne azt akadályozni. Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Engem kissé megbotránkoztat. Értem én, hogy keresztényként a szexnek csak házasság után kéne szóba jönnie, de szerintem még akkor se biztos, hogy úgy érezzük készen állunk egy gyermek megszületésére.

2016. márc. 24. 14:41
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
63%

aki már a megtermékenyített petesejtet is sajnálja, az remélem nem eszik tojást sem!! ki tudja hány tojást ettél már meg, amiből akár kiscsibe is lehetett volna..

amúgy én egyátalán nem értek egyet a kedves tanár úrral. és azzal sem, hogy kötelező hittan órákat vezetnek be az iskolákban.

de ha már így van, akkor jól írta sunshinedoll, legalább ne mondana ilyeneket.. a fiatal korosztálynak pont azt kéne szajkózni, hogy védekezzenek..

elég megnézni a teherbeesés kategóriát.. sok fiatalnak fogalma sincsen a védekezésről, de d*ni azt tud.

bár gondolom a tanár úr azt hitte, hogy ezzel a beszólással akkor elveszi a kedvét a fiataloknak a szextől. pedig nem, max azt éri el, hogy nem használják a gumit vagy a fogamzásgátlót, mert az bűn..

de amúgy ilyet is csak férfi mondhat.. megnézném, hogy nő létére nem használna semmilyen védekezési módszert..aztán menne szülni 2 évente... esélyes..

2016. márc. 24. 18:46
 12/55 anonim ***** válasza:
58%

Egy nagyon jó ok arra, hogy a tanár úrnak megmutasd a középsõ ujjadat (most még csak képletesen, érettségi után ténylegesen is). Ne vitatkozz vele, hülye szegény. A lelkiismereteddel akar játszani, ne engedd meg neki. Ez fontos, tényleg ne, a saját érdekedben. Egy kibxszott puritán, akinek fáj, ha más jól érzi magát. A szexszel felelösség is jár, persze, de közel se akkora, mint a katolikusok hiszik. A naptár-módszert meg nem véletlenül hívják vatikáni rulettnek.

A gondolatmenete az összes lehetséges ponton hibás. A megkezdõdött terhességek közel fele végzödik spontán vetéléssel, általában jóval azelött, hogy a terhesség ténye egyáltalán tudatosulna. Akkor istennek tényleg olyan fontos minden magzat?

"Az óvszerrel elveszed valakitõl az élet lehetõségét." És ha nem szexelsz, ahogy õk javasolják, azzal mit csinálsz?

2016. márc. 24. 19:07
 13/55 anonim ***** válasza:
2%

"szexuális morálteológia"

Az én szexuális fizikoteológiám szerint meg ha egy háromfázisú rendszerben bármely két vezetõt megfogod, egyiket az egyik kezeddel, másikat a másikkal, akkor nem bxsz meg az áram. De vigyázz, mert otthon az egy fázissal nem müködik!

Na, megnyertem a ki mond nagyobb f@@@szságot versenyt? Az erkölcs a teológiától független tudományág!

2016. márc. 24. 19:19
 14/55 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#7 A nemi betegségeket és fertőzéseket az osztály is említette a Tanár Úrnak, persze nem tudott rá mit mondani...

2016. márc. 24. 19:21
 15/55 anonim ***** válasza:
3%

Ne foglalkozz egy ilyen "tanárral".

Kerüld el, amilyen messzire csak bírod.

Sajnos menthetetlennek tűnik. Ugye nem akarsz olyan lenni, mint ő?

2016. márc. 24. 19:26
 16/55 anonim ***** válasza:
62%
én az ilyen ember órájára max zenét hallgatni ülnék be. vagy olvasgatni. de odafigyelni nem igen figyelnék, csak felbosszantana.
2016. márc. 24. 19:30
 17/55 A kérdező kommentje:

#15 Nem szándékozom. Igazából nem is szoktam vele egyetérteni szinte semmilyen témában. Az egész iskolában meg van a híre a baromságainak...

Csak kíváncsi voltam másoknak mi a véleménye.

2016. márc. 24. 19:33
 18/55 Andizsuzsi ***** válasza:
45%

"azzal sem, hogy kötelező hittan órákat vezetnek be az iskolákban. "

Nem vezetnek be, nincs kötelező hittan.

Kérdező te miért jársz hittanra, ha semmivel sem értesz egyet?

2016. márc. 24. 19:39
 19/55 A kérdező kommentje:
#18 Vallásos iskolába járok, nálunk kötelező a hittan óra. Természetesen semmi bajom sincs a vallással és hittan órákkal se voltak, amíg nem ez a tanár tartotta. Viszont az ő megrögzött hülyeségeitől falnak megyek. Csak hogy említsek még példát: a Hamupipőkét nézette velünk, mert szerinte az egy biblikus történet...én nem találtam az értelmét.
2016. márc. 24. 20:01
 20/55 anonim ***** válasza:

Sajnos a vallás ilyen... és még ilyenebb is tud lenni.

Az, hogy vannak enyhébb vallásosak, az nem annyira a vallás érdeme, hanem inkább a tudományé és a humanizmusé, amelyik addig küzdött, hogy mára kicsit megszelídítette a vallást is.

Európában.

Máshol még nem.

200 évvel ezelőtt itt sem volt kérdés a kötelező hittan, a kötelező gyónás, ahol tuti kiderültek volna a nézeteid, és az, hogy téged megbélyegeztek volna a nézeteiddel.

Örülj neki, hogy nem 200 évvel ezelőtt élsz.

2016. márc. 24. 21:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!