Miért csak a párosujjú kérődzők ehetőek a Biblia szerint? Mi ehető és mi tiltott?
A kenguru miért nem?
Mi a baj a nyúllal ? pl.
A táplálkozás tudomány meg ajánlja,mert egészséges.
Olyan állatok is ki vannak zárva így amiknek a létezéséről nem is tudtak!
A strucc pl ehető? Kóser,halal?
Állítólag a ragadozó madarak is tiltottak,de a tyúk is eszik csigát,gilisztát,rovarokat!!
Milyen állatokat és növényeket lehet hozzátenni ahhoz amit a Biblia ajánl,de akkoriban még nem ismerték őket.
A krumpli?
Az a bajom ezzel,hogy nagyon lecsökkenti a fogyasztható ételek legfőképpen állatok számát!
Ez miért jó?
8-as vagyok:
Igen ,ha megeszi a gilisztát akkor valóban tréfli lesz.
De természetesen egy kóser szabályokat betartó farmon (akár Izrael földjén ,vagy máshol) nem etetik gilisztával a kakasokat,tyúkokat és csirkéket.
"Jézus nem írta felül ezt?"
Pál apostol igen.
"Az a bajom ezzel,hogy nagyon lecsökkenti a fogyasztható ételek legfőképpen állatok számát!"
Kóseren is lehet élni...
Bár egy nem-zsidónak ez nehéz -természetesen-.
"Ez miért jó?"
Nekünk -zsidóknak- identitás szempontjából (leginkább) + aztán -anno- Levantébe és máshol (ahol Izrael földje van) nem voltak hűtők..stb
Meg a tréfli ételek nagy többsége nem-zsidó szemszögből nézve (is) egészségtelen.
Üdv!
Szia!
Az Újjáteremtett Földön nem fogunk egyáltalán állatokat fogyasztani, ahogyan az Édenben sem.
Jómagam közel 25 éve nem fogyasztok állatokat, és kiváló egészségi állapotnak örvendek. A növényi étrend is lehet teljes értékű és egészséges. Nagyon sokszor jártam már úgy, hogy étteremben a társaságban én kértem egyedül vegetáriánus ételt, és amikor kihozták mindenki irigykedve nézte milyen kívánatos és szép.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!