Az adventista tanítás szerint Jézus mindenkire mond ítéletet?
Figyelt kérdés
2016. márc. 18. 08:29
1/19 anonim válasza:
Szia!
Értem a kérdést (Júd. 1:9). A válaszom: Jézus mindenkire ítéletet fog mondani, ahogyan az apostoli hitvallás is mondja: "...onnan lészen eljövendő ítélni eleveneket és holtakat"
Üdv. Péter
2/19 anonim válasza:
Annyit tennék hozzá, hogy ez egy olyan tanítás, amiben a legtöbb (ha nem éppen az összes) keresztény felekezet ugyanazon az állásponton van, Jézus Krisztus mindenkit meg fog ítélni.
3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ha érted, akkor meg is válaszolhattad volna a kérdés mögötti kérdést. :)
2016. márc. 18. 10:26
4/19 anonim válasza:
Szia!
Szerintem megválaszoltam. :-)
Üdv. Péter
5/19 A kérdező kommentje:
Szerintem nem. A Júdás 1,9-re gondolok. Mihály arkangyal, aki egyike az egyike az előkelő fejedelmeknek (Dániel 10,13) nem mert (tehát nem érezte magát kompetensnek :)) ítéletet mondani, hogy lehet számotokra mégis egyenlő Jézussal, aki ítéletet mond élő és holt felett, Földön, égben, Föld alatt?
2016. márc. 18. 10:31
6/19 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést, mert erre még soha senki nem felelt meg. Olvastam már itt azokat az igéket, amikre alapozza az adventista egyház ezt a tanítást, bár egyiken sem áll meg, de ez magánügy. Viszont itt elég egyértelmű az, hogy Mihály nem azonos Jézussal. Ezért a kérdés.
2016. márc. 18. 10:35
7/19 anonim válasza:
Szerintem kevered az adventistákat a Jehova Tanúival. A JT azonosítja Jézust Mihály arkangyallal, az adventisták nem. (De majd Péter válaszol, ő adventista, én nem.)
8/19 anonim válasza:
Sziasztok!
Az időrendiséggel van csupán a probléma. A Júdás levelében leírt esemény megelőzte Jézus Krisztus földre születését, hiszen amikor Jézus itt járt már az elő Mózessel találkozott a megdicsőülés hegyén (Mt. 17:1-3).
Üdv. Péter
9/19 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem, akkor az adventista tanítás szerint Jézus nem egyenlő az Atyával, hanem azzá lett miután meghalt a kereszten? Mert ez jön le Péter a válaszodból: feltámadás előtt nem, de utána már ítélkezhet.
2016. márc. 18. 11:48
10/19 A kérdező kommentje:
7-es válasz: de, szerintük is Mihály azonos Jézussal.
2016. márc. 18. 11:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!