Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok az adventista...

Mit gondoltok az adventista vallásról?

Figyelt kérdés
2016. jan. 15. 17:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Mint minden más intéznményesített dologról:felesleges. Egy Isten van. Neki mindegy,mely vallás útján imádjuk.
2016. jan. 15. 17:44
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
semmi pozitívat, egy mára konszolidálódott szektának látom, de azért bőven metartotta szektás mivoltát, úgy gondolom csak tájékozatlan vagy ostoba ember lép be közéjük ,vagy olyan aki "oda születik" későb persze már az érzelmi kötődések miatt ragaszkoik hozzá, az egy másik dolog
2016. jan. 15. 18:44
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
A világ végének várását (ami teológiájuk központi része) értelmetlennek tartom. Ezen kívül nem tartom őket rosszaknak, sőt...
2016. jan. 15. 19:19
 4/11 anonim ***** válasza:
27%
Nem sokat tudnak az egyháztörténetről, ami azért is problémás, mert a Jelenések könyvét egyháztörténeti szemszögből értelmezik. És így nagy butaságokat tudnak mondani (itt is szoktak, a gyakorin).
2016. jan. 15. 19:55
 5/11 Clark Kent.. ***** válasza:
27%
Egy apokaliptikus szekta.
2016. jan. 15. 21:49
 6/11 anonim ***** válasza:
27%
Törvénykezők, akiket nem a Szentlélek, hanem elen vájt szelleme vezet. Nemrég volt itt egy beszélgetés ennek a nőnek az állítólagos beteljesült próféciáiról és ott látható volt, hogy egy hablaty szövegbe milyen más értelmezést raknak. Szombat imádók és a vasárnapi templomba járást a sátánénak tulajdonítják. Akiket ismerek adventista, azok csak a betűt ismerik, de szeretet nincs bennük semmi.
2016. jan. 16. 06:37
 7/11 anonim ***** válasza:
30%
Nem sokat tudok róluk és a tanításukról, viszont általában támadják a történelmi egyházakat, és nem éppen a legjobb indulattal fogalmazzák meg a kritikájukat (mint ahogy a többi szekta).
2016. jan. 17. 18:03
 8/11 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Mi adventisták igen sokszínűek vagyunk, mentalitásunkból, gondolkodásmódunkból temperamentumbeli különbségeinkből adódóan. Nyilván ahány adventistával találkozol annyiféle képed lesz rólunk. Én például egy igen liberális, toleráns típus vagyok, de ismerek sok "kocka" adventistát is...

Egyetlen közös pont vagy köztünk. Elfogadjuk a 28 hitelvet, melyet itt olvashatsz: [link] - Kik az Adventisták menüpont: Hitelvek.

A tanításaink is sokszínűek, így ebben is felfedezhetsz majd különbségeket attól függően kivel beszélgetsz. Ez egy mozgalom nyomán szerveződött egyház, és ez a mozgalmisága megmaradt a mai napig.

Én gyakorló református voltam 21 éves koromig, ott tértem meg Tahiban, egy nyári ifjúsági táborban, Teológiára is készültem, de végül a műszaki pályát választottam. Akkor ismertem meg az Egyetemen az adventistákat és átigazoltam.

Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok...

Üdv. Péter

2016. jan. 18. 09:43
 9/11 A kérdező kommentje:
Én is egy úgy mondott "odaszületett" típus vagyok és elmondom hogy senki sem tökéletes és lehet hogy valaki megveti az egyházból azokat akik vasárnapot ünnepelnek ami a kisebbség.Szekta szó meglepett mivel szerintem nem ölünk embereket vagy kínozunk meg áldozatként ami egyébként a szekta .Az előző mondatot visszaszívom ha a szektát nem a rossz fajtaként mondta hanem mint a szinonimái is mondják gyülekezet felekezetként.Ellen G. W.ot nem istenítjük és nem is
2016. jan. 26. 19:40
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Az adventizmus nem vallás, hanem egy felekezet, egyház ha úgy tetszik a keresztény valláson belül.
2016. aug. 5. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!