Mit gondoltok az adventista vallásról?
Szia!
Mi adventisták igen sokszínűek vagyunk, mentalitásunkból, gondolkodásmódunkból temperamentumbeli különbségeinkből adódóan. Nyilván ahány adventistával találkozol annyiféle képed lesz rólunk. Én például egy igen liberális, toleráns típus vagyok, de ismerek sok "kocka" adventistát is...
Egyetlen közös pont vagy köztünk. Elfogadjuk a 28 hitelvet, melyet itt olvashatsz: [link] - Kik az Adventisták menüpont: Hitelvek.
A tanításaink is sokszínűek, így ebben is felfedezhetsz majd különbségeket attól függően kivel beszélgetsz. Ez egy mozgalom nyomán szerveződött egyház, és ez a mozgalmisága megmaradt a mai napig.
Én gyakorló református voltam 21 éves koromig, ott tértem meg Tahiban, egy nyári ifjúsági táborban, Teológiára is készültem, de végül a műszaki pályát választottam. Akkor ismertem meg az Egyetemen az adventistákat és átigazoltam.
Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok...
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!