Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Láttam egy dokumentum filmet....

Láttam egy dokumentum filmet. Kicsit összezavart. Aki tud a Buddha vallásról meg Ashokáról. Akkor most mi van?

Figyelt kérdés

a filmben az volt, hogy egy indiai ember ment keresni a békét meg minden, aztán asszem egy fügefa alatt volt... stb...stb... és ő lett a "tanító" a Buddha...

de utána volt valami Ashokáról is, aki szintén indiai, és ő is a szegénységet választotta... neten utána néztem... google-n...de jobb szeretném, ha valaki elmagyarázná ÉRTELMESEN, hogy kik voltak ők...

(normálisak válaszoljanak csak lécci! és ne úgy, hogy de hülye, idióta vagyok...)

2010. ápr. 3. 10:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A filmet tényleg nézd meg, csodálatos :)

Buddha volt a vallásalapító, és 2500 éve Észak-Indiában élt és tanított. Asóka pedig a Maurja Birodalom uralkodója (kb. 2-300 évvel később), aki Kalinga meghódítása után a legenda szerint áttért a buddhizmusra, mert elege lett az erőszakból. Bár lehet, hogy ez enyhe túlzás.

Kínába, Tibetbe, Mongóliába, Japánba pedig akkor terjedt el, amikor a muzulmán hódítással végleg kiszorultak Indiából, és a bráhmana elit is tudatosan igyekezett őket lejáratni. Ezért van az, hogy India lakosságának ma kb. 0,5%-a buddhista.

2010. ápr. 5. 17:41
 12/14 A kérdező kommentje:
lejáratni? :D:D:D am köszi a választ!
2010. ápr. 5. 20:57
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha belegondolsz, a kereszténység sem a Közel-Keleten terjedt el legjobban, ahol alapítója, Jézus tevékenykedett, hanem főleg tőle Északra és Nyugatra, Európában és Kis-Ázsiában.

Hát valahogy így ment ez a buddhizmussal is. Ahogy a Biblia írja: senki sem lehet próféta a saját hazájában.

2010. ápr. 5. 23:00
 14/14 A kérdező kommentje:
hehh... ezt nem is tudtam :D:D:D
2010. ápr. 6. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!