Láttam egy dokumentum filmet. Kicsit összezavart. Aki tud a Buddha vallásról meg Ashokáról. Akkor most mi van?
a filmben az volt, hogy egy indiai ember ment keresni a békét meg minden, aztán asszem egy fügefa alatt volt... stb...stb... és ő lett a "tanító" a Buddha...
de utána volt valami Ashokáról is, aki szintén indiai, és ő is a szegénységet választotta... neten utána néztem... google-n...de jobb szeretném, ha valaki elmagyarázná ÉRTELMESEN, hogy kik voltak ők...
(normálisak válaszoljanak csak lécci! és ne úgy, hogy de hülye, idióta vagyok...)
ja, és ez már ugye a "ferde szeműeknél volt"...
de Buddha miért pont barna bőrű lenne aki a kínaiak (meg mások) példaképe? :S:S:S lehet, sőt biztos én keverek valamit.... Buddha az lehet ferde szemű volt... nem tudom...
Buddha egy uralkodó fia volt, aki megalapította ezt a vallást vagy filozófiát, ahogy tetszik
Asóka egy indiai uralkodó, aki egyik elsőként vette fel ezt a vallást
és indiai volt mindkettő
az a történelem furcsasága, hogy később az indiaiaknak nem jött be a buddhizmus, megmaradtak a hindu vallásnál
a buddhizmus pedig tőlük keletre terjedt el, így ma sokan úgy gondolnak rá, mint kínai vallásra
nem, ő az egészet Indiában csinálta
aztán buddhista szerzetesek mentek mindenfele téríteni, kb. úgy mint Európában a keresztény szerzetesek
a kínaiak meg sokan voltak, megtetszett nekik
Az örök Nirvána fényeskedjen neked!
De most minden vicc nélkül, nagyon érdekes kérdés volt!
Egyébként azért Indiában is vannak buddhisták, de a muzulmánok egyre inkább kiszorítják az összes többi vallást egész Indiában, éppen mostanában olvastam erről egy hosszú cikket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!