Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha pápa tényleg ennyire...

Ha pápa tényleg ennyire elítélte az Ószövetséget akkor a keresztények miért olvassák?

Figyelt kérdés
[link]
2016. márc. 16. 14:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

A keresztényeket "megvezették", elég csak ez ügyben megnézni, hogy Jézus miket mondott és tanított!

Jézus pont az ellenkezőjét tanította annak, ami az Ószövetségben van. A "szemet-szemért" elv helyett az irgalmasságot, a szolgáló szeretetet, és nem pedig másokon való uralkodást.

A keresztények köszönő viszonyban sincsenek Jézus tanításával.

Elég ez ügyben pld. a fenti komentelők írásait is megnézni, olyas valaki olvassa arámi nyelven (eredeti) a Bibliát, aki maga tagadja a Szentháromságot. Kérdem én , akkor minek megtanulni héberül?

2016. márc. 16. 17:37
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

"A keresztényeket "megvezették", elég csak ez ügyben megnézni, hogy Jézus miket mondott és tanított!

Jézus pont az ellenkezőjét tanította annak, ami az Ószövetségben van. A "szemet-szemért" elv helyett az irgalmasságot, a szolgáló szeretetet, és nem pedig másokon való uralkodást.

A keresztények köszönő viszonyban sincsenek Jézus tanításával.

Elég ez ügyben pld. a fenti komentelők írásait is megnézni, olyas valaki olvassa arámi nyelven (eredeti) a Bibliát, aki maga tagadja a Szentháromságot. Kérdem én , akkor minek megtanulni héberül?"

A kérdésed hátterében a teológiai hiányosság áll, azért nem látod, hogy az ószövetség Istene ugyanaz, mint az újszövetségé, mert nem ismered Istent, és nem is akarod, az ismeretek hiányában, te csak az ószövetség Istenét látod, aki gyilkol, azt viszont már nem, hogy azok akiknek ítélet miatt meg kellett halniuk, a saját gyerekeiket áldozták fel, erkölcstelen parázna, és buja dolgokat cselekedtek, förmedvényeket engedtek az életükben, és semmibe vették az életet, a tiedet is semmibe vették volna, ha nem csatlakozol a bűnösségükhöz. Érted? Tudom, hogy nem, de ez nem a te hibád.

A másik része a dolognak, amire kitértél a szemet-szemért elv. Na igen, akkor még nem volt megváltó, magyarán a bűnök ha elég súlyosak voltak, és már nem lehetett az embert, embereket megváltoztatni, ha nem saját maga döntését követően, tovább folytatta a gyilkosságot, lopást, paráznaságot, csalást. Akkor a törvények és az intések, amik le lettek alapozva, azok érvényben léptek. Nem tudom kedves ember társam te milyen életet szeretnél élni, de az biztos, hogy én nem akarom, hogy kiraboljanak, megöljenek, és megalázzanak, és azt sem, hogy olyat kelljen cselekednem, ami az akaratom ellen van. Azok akiknek meg kellett halniuk, azért haltak meg, mert a felsoroltakat semmibe vették, és mivel nem volt Megváltó még a földön akkor, így el kellett fogadni a büntetés súlyát. Gondold el, mi történt volna akkor, ha Isten hagyta volna tovább, hogy a bűnös, elmebeteg, eltorzult jellemmel rendelkező törzsek azt csináljanak a végtelenségig amit akarnak, te mit tettél volna, ha Teremtő lennél, és a teremtményeiddel, hasonlóképpen cselekedtek volna? Tudom a választ, a mindenható Istennek, egy csettintésébe került volna helyrehozni a dolgokat, és az embereket megváltoztatni ugye? Na igen, itt megint jön a következő teológiai téma, ami elég hosszas volna leírni, de leírom röviden. Ha Isten megfogná magát, vagy akkor megfogta volna, és szépen belenyúlt volna az egész rendszerbe, és mindenkit akarata ellenére megváltoztatott volna, akkor a Sátánnak gyakorlatilag igazat adott volna amivel megvádolta. Mi emberek a saját döntésünkből pusztítjuk el magunkat, és akkor is azt tették az emberek, de Isten senkit nem hagy magára aki Őt keresi. Lehetne egész hosszú litániákat írni erről a dologról de felesleges, mert az embernek a tudata egy adott igazsághoz van alkalmazkodva, ami a te esetedben az ami, az enyémben megint más, így hiába lenne tökéletesen, maga Isten szájából jövő is a válasz feléd, akkor is azt mondanád, hogy undorító amit tett, mivel te előre eldöntötted, hogy az az igazság amit képviselsz.

Kedves embertársam, kérlek, vagy kérlek titeket, ne vegyétek rossznak amit leírtam, én csak szerettem volna, a saját tudásom szerinte leírni azt, hogy mit gondolok a vádakról, amik ebben a témában Istent érintik. Béke legyen mindenkinek.

Egy kis zene.

https://www.youtube.com/watch?v=j8W3Jpo9ju4

2016. márc. 16. 17:58
 13/28 -a- ***** válasza:

Az eredeti szittyás tákolmányt itt már megcáfolták:

[link]

[link]

Akkor még arról szólt a fabula, hogy „XXIII. János pápa ezt a beszédét 1962. július 1-jén mondta el a II. Ökumenikus Zsinat megkezdésekor”, de ez valójában októberben kezdődött.

2016. márc. 16. 18:13
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

"Elsőnek, csúnya dolog a magyarokat leneonácizni. Nyilvánvalóan nem fogjuk megtalálni a vatikán weboldalán ezeket a szavakat, nyilvánvaló okok miatt."

Tessék??? Tehát csak az a magyar, aki ilyen szennyoldalakat olvas? Idióta.

És persze a Vatikán nyilván letagadja a Pápa nyilvánosan mondott beszédét.

2016. márc. 16. 19:49
 15/28 A kérdező kommentje:

13.-asnak ebben nem volt bizonyíték.

Egy link se működik benne.

Valamint az, hogy a Vatikán könyvtárában találták meg a beszédet, az nem jelenti azt, hogy az actio catholica nem adhatta ki. Ez miféle logika?

Különben is mivel jobb a sivatagi zsidó tűzistenben jahvéban hinni, mint a magyarok istenében. Ez már majdnem olyan mint a hazaárulás.

2016. márc. 16. 22:24
 16/28 anonim ***** válasza:
Te ugye most csak trollkodsz?
2016. márc. 16. 22:27
 17/28 A kérdező kommentje:

A tizenkettesnek, meg elég bonyolult és zavaros volt a válasza.

De a zenéje se tetszi inkább hallgassatok ilyet https://www.youtube.com/watch?v=wcLNteez3c4

2016. márc. 16. 22:29
 18/28 A kérdező kommentje:

tudjátok én több mint 10 évig katolikus voltam, és csak most veszem észre, hogy eddig egy fura gonosz tömeggyilkos istenben hittem.

És fura dolog abba belegondolni, hogy a hitemmel, csak egy negatív hatalmi elitet támogattam.

2016. márc. 16. 22:44
 19/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elég érdekes az életadó és Teremtő Istent tömeggyilkossággal vádolni...

Üdv. Péter

2016. márc. 17. 08:46
 20/28 anonim ***** válasza:

Kedves Péter!

Itt nem az Isten van vádolva tömeg gyilkosságokkal, hanem az Ószövetségben szereplő téves istenkép. A kettő nem ugyan az, ne keverd össze a szezont a fazonnal.

2016. márc. 17. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!