Ha pápa tényleg ennyire elítélte az Ószövetséget akkor a keresztények miért olvassák?
XXIII. Janos sohasem mondott ilyen beszedet (sot, egyetlen mas egyhazi ember szajabol sem hangzott el ilyen szoveg). Ez tipikusan ilyen hazug nagymagyar-neonaci koholmany.
A valodi megnyito beszed itt van:
Üdv, fontos megjegyezni, hogy az, hogy a Pápa mit gondol, az a legtöbb keresztény felekezetre nincs hatással. Feltételezem tisztában vagy, hogy mely egyház tartja a Pápa szavát szentnek és sérthetetlennek. Gondoltam fontos, hogy ezzel kezdjük a beszélgetést, hogy ne, hogy a megszokott ateisa vs keresztény beszélgetés ateista oldala felől, teljesen szűk látókörű, és ismereteken nem alapuló vita vegye kezdetét. Természetesen nem rád értettem a fentebb említetteket. Szóval.....
Az egész ott kezdődik a Pápától függetlenül, hogy az emberek egyszerűen könnyebben tudnak azonosulni az újszövetséggel, természetes, mivel teli van csodákkal, remek tanításokkal, bölcsességekkel, és szeretettel átjárt szavakkal, buzdításokkal. Ugyanezek egyébként az Ószövetségben is megtalálhatók, viszont sokkal nehezebben észrevehetők, és a mellette lévő tartalom is nehezebben emészthető, nos nem azért, mert Isten szereteté nem nyilatkoztatta volna ki ott is, pusztán azért mert az ember, emberi mércével, és saját igazságérzettel vizsgálja a megöletett embereket.
Szóval érted, ugye? Az Ószövetség elválaszthatatlan része Isten teljes kinyilatkoztatásának, tökéletesen illik az Újszövetséghez, és az egyik a másik nélkül nem lenne teljes, szükséges megismerni az utat, amíg Krisztus meg nem jelenik, és az okokat, az Ő megjelenésének hátterében.
Mivel nehezebben emészthető az Ószövetség, ezért általában javasolják is, hogy az Újszövetséggel érdemes kezdeni, egy kezdő Biblia olvasónak, Isten szépen, lassan helyre teszi az emberek gondolatait, és ha a szív készen áll, akkor az egyén már nem egy tömeggyilkos Istent fog előítéletében látni az Ószövetségben, ha nem egy szerető Istent, aki pontosan, mindent az emberiség javára tett, és rendelt el a követőitől.
Remélem sikerült választ adni a kérdésedre. Isten áldjon.
" és ha a szív készen áll, akkor az egyén már nem egy tömeggyilkos Istent fog előítéletében látni az Ószövetségben, ha nem egy szerető Istent, aki pontosan, mindent az emberiség javára tett, és rendelt el a követőitől."
Én mindig egy tömeggyilkos istent látok benne, mivan ha az egész ószövetség, egy gonosz sátáni ihletésű iromány. Amit az emberek megtévesztésére hoztak létre.
És valójában az ószövetség Istene, maga a sátánisten.
Akkor mutasd meg nekem a szoveg eredetijet, barhol az interneten!
Milyen erdekes, hogy ez a "beszed" kizarolag magyar nyelven, kizarolag magyar szelsojobbos oldalakon fordul elo.
Miert is van ez? Ja, tudom: mert az egesz vilag a magyarok elleni osszeeskuves resze!
Tudod hogy van a mondas, messzirol jott ember sokat mond. Nem kell elhinni minden baromsagot, amit a neten irnak. Kulonosen az ilyen nagymagyar oldalakon.
Kedves Kérdező!
Őszintén sajnálom, hogy ilyen véleménnyel vagy az Ószövetségről, minden bizonnyal azért mert nem igazán ismered. Én tanultam a teológián bibliai héber és arám nyelveket, és - Istennek hála - az eredeti nyelveken olvashatom a Szentírást. Egyáltalán nem igazak azok a vádak, amelyeket megfogalmaztál. Az Ószövetség nélkül az Újszövetség egyáltalán nem érthető.
Üdv. Péter
Ha héberül ha magyarul olvasod ugyanazt a tömeggyilkos, rasszista istent fogom látni.
Én meg ezért meg nem tanulok héberül.
"Az Ószövetség nélkül az Újszövetség egyáltalán nem érthető."
Látod? Még az újszövetség se eredeti, mert sokszor hivatkozik az újszövetségre.
Nem jó látni, hogy az emberek egy olyan "istent" imádni, aki csak a zsidókat szereti. A többieket megveti.
Miért nem lenne jobb a magyar bibliát olvasni, amiben egy szerető isten van aki szereti a nemzsidókat mint pl:engem.
A pápa azt is megjegyezte, hogy az ószövetségi hitelvek mennyire összeegyeztethetetlenek , a modern tudománnyal.
Sok igaz embert próbáltak máglyára küldeni, pl akik azt mondták, hogy a föld nem lapos, hanem inkább kerek.
A magyar bibliával ilyen fajta problémák nincsenek.
A magyarok istene egy jóságos szerető isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!