Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztyének, ti más felekezet...

Keresztyének, ti más felekezeteket lenéztek, esetleg ki nem állhattok?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy minden felekezetben vannak ilyenek, és (bocsánat ha ez sértő) legtöbbet katolikusok körében láttam egoizmust.

Én református vagyok, de mai demográfiai viszonyok mellett még egy hithű katolikusnak is ugyanúgy örülök...

2016. márc. 14. 22:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Andizsuzsi:

Igen, egyre kevesebben járnak templomba, főleg a fiatalok körében... Nem értem miért kellett "beszólni".

2016. márc. 15. 09:29
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
(én értem, kérdező, mert el kezdtél mazsolázni a hívők közt a kérdés kifejtésénél)
2016. márc. 15. 09:37
 13/18 Andizsuzsi ***** válasza:
57%
És aki nem jár templomba, azt le kell nézni?
2016. márc. 15. 09:39
 14/18 A kérdező kommentje:
Abból hogy örülök hogy másik felekezetű hithű embernek, abból nem következik hogy bárkit le is néznék...
2016. márc. 15. 09:48
 15/18 anonim ***** válasza:

na ez igaz, hogy nem lenézés. De szerintem érdemes minden előítélet, prekoncepció, skatulyázás nélkül egy másik emberre nézni, mert akkor fogja megismerni, ki is ő?

" legtöbbet katolikusok körében láttam egoizmust. " - nem statisztikai adat az ember, mindegy, hogy hány % ilyen vagy hány % olyan - mert minden ember egyszeri megismételhetetlen csoda - 100%- és akadályozza a statisztika a megismerést. És a csodát, hogy egy másik emberrel valóban találkozzál.

nézd, ez milyen szépen ír erről az előítélet, előfeltevés nélküli "véletlen" - valójában az isteni kegyelem révén létrejövő csodáról Tarkovszkij

„Magad is tudod, néha nem sikerül valami: vagy megfáradtál, elgyötrődtél, és semmi nem ad könnyebbséget a lelkednek, aztán egyszer csak észreveszel a sokadalomban egy nyílt emberi szempárt, találkozol a tekintetével, s mintha megáldoztál volna, egyszerre megkönnyülsz tőle…”

(Tarkovszkij és Koncsalovszkij filmforgató könyvében Andrej Rubljov mondja Feofán Greknek, mesterének)

2016. márc. 15. 10:01
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

# Roland G.

"Én nézem le sem a katolikusokat,sem a tanúkat,azonban nem értek egyet bizonyos katolikus dogmákkal"

Nem, te csak notóriusan lepontozod őket, de még akkor is, ha éppen pont azt írják, amit te. :D

2016. márc. 15. 10:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Határozottan, nem a válaszom! :)

Azt gondolom hogy részben nem lenézés, ami a felekezetek, vallások között van, hanem előítéletek és a másik hitének ismeretlensége.

Egyébként én is tapasztaltam ilyesmit, de nem foglalkozom vele! :)

2016. márc. 15. 12:22
 18/18 anonim ***** válasza:

Vannak katolikus rokonaim/felmenőim. Nyilván nem nézem le őket.

Ellenben a katolikus "tanítást" mélyen elvetem.

2016. márc. 15. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!