Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről? Ti...

Mi a véleményetek erről? Ti is így gondoljátok?

Figyelt kérdés

Azt kapod, amit megérdemelsz. Saját magunk alakítjuk a sorsunkat. Sors, karma, stb. Ha valami rosszat teszel, azt előbb- utóbb visszakapod. De kérdem én, egy pár napos újszülött vagy egy kisbaba, gyerek, mivel érdemli ki azt, hogy bántalmazzák, molesztálják, megerőszakolják, megöljék? Ők mit tettek a világ ellen? Valahol azt is olvastam, hogy "előző életükben" borzalmas dolgot tettek és így bűnhődnek. De ha ez igaz, akkor egyáltalán miért kell megszületniük?

Isten. Sok vitát olvastam már ezen az oldalon a létezésével kapcsolatban. Sokan azzal magyarázták, hogy ez nem Isten műve, hanem a Sátáné. Számomra ez az elfogathatóbb. Nem válaszokat kérek, csak véleményeket. Ha esetleg valaki oltogatós kedvében van, vagy hitetlenkedik, akkor gondolkozzon el, hogy miért is nézi ezt a kategóriát! Ha csak azért, hogy leoltsa az én, és más véleményét, azt nem méltatom válaszra.

Aki normális véleményeket ír, annak köszönöm!

2010. ápr. 2. 14:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Senkit nem bántottál meg, jogod van elmondani a véleményed, és köszönöm, hogy leírtad. A véleményedre csak azt tudom mondani, hogy majd mindenki a saját bőrén fogja tapasztalni, hogy mi jön a halál után. Vitatkozhatnánk erről, de senkinek sem lesz igaza, mert amíg meg nem tapasztaljuk mi magunk, addig csak találgathatunk.

Ha nem vagyok tolakodó, megkérdezhetem az egyik válaszolót, hogy miért akart megölni téged az anyukád? Ha esetleg megbántottalak a kérdéssel, ne haragudj! Lehet azért menekültél meg, mert Istennek van még terve veled itt. Nem biztos, hogy büntetésnek szánta!

Köszönöm mindenkinek a véleményeket!

2010. ápr. 3. 11:19
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem sértesz meg vele. Olyasmit hallottam erről az egyik rokonunktól, hogy anyu egy nagyon jó állásajánlatot kapott. De az is közrejátszhatott, hogy apukámmal már nem volt jó a házasság és már volt egy bátyám is. Ebben egyébként apukám is bűnrészes volt, tehát ketten tervelték ki a "bűncselekményt".
2010. ápr. 3. 12:42
 13/21 anonim válasza:

Nem nagyon szoktam ilyen helyekre kommentelni. Vallásos sem vagyok. Sőt... Csak egészségügyisként megfogott egy gondolat a beszélgetésetekkel kapcsolatban, és kíváncsi vagyok a reakciókra:

Tehát igazából hagynunk kellene meghalni a koraszülött gyerekeket, molesztálni és kínozni a csecsemőket, mert ők valami nagyon rosszat tettek előző életükbe és megérdemlik, ami történik? Hiszen ki tudja, talán ők irtották ki a fél világot korábban...

(Remélem kiérződik az enyhe irónia..)

2010. ápr. 3. 15:43
 14/21 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos a nem várt gyerekekkel sokan éreztetik, hogy nem voltak "betervezve".

Én is azért tettem fel ezt a kérdést, mert számomra érthetetlen. A kérdésben is olvashatod az én véleményemet! Csak kíváncsi voltam máséra is. Gondolom a többiek sem azt akarták kihozni a véleményükből, hogy érthető a gyerekek bántalmazása!

2010. ápr. 3. 18:08
 15/21 A kérdező kommentje:

Itt egy példa, hogy mire is gondoltam a kérdésemmel.

[link]

Most akkor az anya ugyan ezt fogja átélni következő életében, mint amit ő tett?

A kisbaba előző életében ugyan ezt tette egy csecsemővel? Furán hangzik. Én hiszek Istenben, a karmában, de mégis hihetetlen számomra! Mindenki csak akkor lehet ezekben biztos, ha meghalt. Akkor tudni fogjuk, hogy mi az igazság. De addig engem elborzasztanak az ilyen dolgok!

2010. ápr. 3. 18:22
 16/21 anonim ***** válasza:
Én egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy azért kapta, mert előző életében vmi rosszat csinált. Ennek nincs értelme, hiszen akkor minden gyilkosság, erőszak stb. elfogadható lenne, hiszen biztos nem véletlenül történt az illetővel. Ugyanakkor az elkövető is ugyanezt kell, hogy kapja. Tehát akkor ennek sosem lesz vége. Amikor kicsi voltam és rosszalkodtam, anyu mindig azt mondta, hogy visszakapom még a gyerekemtől. Erre én mindig azt válaszoltam, hogy: akkor most Te is éppen visszakapod tőlem?
2010. ápr. 3. 18:42
 17/21 A kérdező kommentje:
Van logika abban, amit mondasz. Mindig lesznek gyilkosok és meggyilkolt emberek is. Szóval ennek soha nem lesz vége. De akkor, akit meggyilkolnak, az elvileg előző életében gyilkos volt. Elvileg.
2010. ápr. 3. 19:12
 18/21 anonim ***** válasza:

"Valahogy furcsànak találom, hogy hitetlen létemre jobban ismerem a Bibliát, mint az a sok, engem és másokat is meggyőzni akaró hívő... Olvasgassátok már egy kicsit többször, vagy jobban odafigyelve!"

Kedves 07:44!

Vagy hitetlen létedre mégsem ismered a Bibliát, vagy mindannyian lemaradtunk az utolsó ítéletről:

A bibliából, és Jézus tanításaiból egyértelműen kiderül, hogy amikor az ember meghal vagy a pokolba, vagy mennybe kerül más hely már nincs. Lásd: A szegény Lázár, és a gazdag ember történetét.

"Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték. És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében. És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel. És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek. Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához; Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak. Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat. Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek! Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad."

Ajánlom, hogy olvasgasd már egy kicsit többször, vagy jobban odafigyelve a Bibliát!

2010. ápr. 3. 21:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm "járt " az előző életében, ott kidobta egy gyerek szemét amivel megvakította, de nem úgy kapta ezt vissza hogy most neki dobták ki a szemét, hanem egyszerűencsak "gyárilag" alig lát az egyik szemére.
2010. máj. 5. 22:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyébként a gyerekek állítólag kb 3éves korukig emlékeznek az előző életükre. Ha ez igaz, akkor még tudják is hogy most miért kell bűnhődniük.
2010. máj. 5. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!