"1Móz 3:15 És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod. " Ki a mag?
Tudtommal Jézusról van szó, legalábbis én így tudom.
De hallottam egy más elméletet ami eléggé meglepett mivel egy magát kereszténynek tartó ember mutatta meg.
Szia!
Szerintem az ősevangélium azonosítását Jelenések könyve 12. fejezete megteszi. Csak el kell olvasni és beazonosítani a jelképeket.
Üdv. Péter
Sziasztok!
Nos igen, eljutunk oda, ahova szerettem volna, nevezetesen a bibliai próféciák értelmezéséhez. Természetesen lehet ilyen misztikus módon is ahogyan Asperrimus tette, az un. futurikus magyarázattal. Ma sajnos ez a legelterjedtebb, de nem mindig volt ez így.
Amikor Károli lefordította a Szentírást, szentül hitte, hogy Jelenések próféciái folytatólagosan teljesednek. Sajnos az ellenreformáció megtette a hatását a teológiában is megerősítve a kritikai vonalat (preaterizmus) és a liberálisabb vonalat (futurizmus). Pedig Istennek minden korra van kinyilatkoztatása...
A biblia próféciák egységes egészet alkotnak, és ha valaki veszi a fáradságot és egységben tekinti az ószövetségi és újszövetségi próféciákat, akkor láthatja, hogy milyen egyértelműek a jelképek. Az asszony a próféciákban mindig Isten népe volt, a parázna asszony a hitehagyó Izrael, a tiszta asszony pedig a maradék képviselője.
Üdv. Péter
Kedves Péter,
Egyet értek veled. A próféciákban a sima asszony mindig Isten népének a jelképe. A Jel 12-ben először még Izrael maradékát, de a későbbiekben, amikor az asszony menekül, már a keresztény egyházat jelképezi, utalva a keresztényüldözésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!