Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Éjféltől szigorú böjt van!...

Éjféltől szigorú böjt van! Megtartjátok?

Figyelt kérdés

Nagypéntek lesz éjféltől, 24 órán keresztül nem szabad húst enni, 3x szabad étkezni és csak 1x jóllakni. Az étkezések közt csak tiszta vizet szabad inni. Ez minden egészséges felnőttre érvényes 18 éves kortól, de kamaszok is csinálják, ha egészségesek.

Adjátok tovább! Fontos!

2010. ápr. 1. 23:37
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
50%
remélem kórházba kerülsz a szigorú böjtödtől :)
2010. ápr. 2. 11:17
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én vegetáriánus vagyok, így akár van bőjt, akár nincs, nem fogyasztok húst. Nem értem, hogy egyesek miért hangsúlyozzák ki annyira, hogy évente x napon nem esznek húst, miközben mások éveken keresztül nem fogyasztanak azt. :)
2010. ápr. 2. 14:05
 33/49 anonim ***** válasza:
58%
Egyetlen kérdésem van már csak, kérdező, mit szólnál, ha a szigorú böjt miatt az orvos összeesne a műtőben, a villanyszerelő rosszul kötné be a kábelt, az adatrögzítő tévesen írná be az adatokat a banki rendszerbe, a pénztáros a boltban duplán ütné be az árut, a buszsofőr rángatná a kormányt... csak mert a böjt miatt éhes? Csak az iskolákban van szünet, a munkahelyeken csak azoknak, akik szabadságot vesznek ki, de nem vehet ki szabadságot mindenki egyszerre, így valaki ilyenkor is dolgozik, és nem oszthatja be a napját.
2010. ápr. 2. 16:02
 34/49 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező!

Ha egy böjtöt elmulasztok, akkor azt meggyónom. A pap rendszerint azt tanácsolja, hogy akkor mondjak le valami másról.

Az egész napos éhezés nem megy, mert nagyon rosszkedvű vagyok tőle. Legyek akkor egész nap rosszkedvű?

Azt azért megvárom két étkezés között, hogy megéhezzek, és ha megéheztem, akkor még várok egy kicsit.

Ma például a húsmentesség mellett, az éhezés helyett bevállaltam a mákmentességet is, pedig már nagyon szeretnék mákot enni.

Ha ilyen jól ismered a katolikus egyház előírásait a böjttel kapcsolatban, akkor tudnod kellene, hogy ha valaki nem otthon eszik, hanem mások teszik elé az ételt, akkor szabad megenni a húst.

2010. ápr. 2. 16:20
 35/49 anonim ***** válasza:
82%

Böjt? Kinek? Nekem nem, nem vagyok vallásos és nem is leszek, akkor eszek amit akarok, és bármiből bármennyit.

Hívőknek pedig kellemes böjtölést!

2010. ápr. 2. 16:55
 36/49 anonim ***** válasza:
Reggelire chocapic-et ettem tejjel, ebédre a melóban rántott sajtot rizzsel, most megettem egy mini csokitojást, mert egész nap görcsölök, és a csoki enyhíti a görcsöt, és fogok még vacsorázni, mert a csokit nem étkezésnek szántam, hanem gyógyszernek, és valóban enyhítette a görcsömet, és megittam egy kis kólát, mert ha görcsölök, lemegy a vérnyomásom, a kóla meg ebben segít. Kérdező, azt csinálsz, amit akarsz, és mást is hagyj azt csinálni, amit akar és tud, én ma csak a húsmentességet tartom meg, a többit meg majd kiváltom valami jócselekedettel (hacsak a munka nem számít annak, ami révén sok ügyfelünk hamarosan már hozzájut a szükséges iratokhoz, és nem kell aggódniuk...)
2010. ápr. 2. 16:58
 37/49 anonim ***** válasza:
9%
Szánalmas, hogy egy ilyen kérdést pont ezen a szemét oldalon boncolgattok, jó én is szánalmas vagyok, mert beleszólok, de ezt nem lehet szó nélkül hagyni hogy itt eddig egy olyan szöveget sem olvastam amiről kiderült volna hogy bárki egy "mustármagnyit" is értne a kereszténységhez. Aki meg ateista, azt kit érdekel hogy eszik-e hust, ugyis a pokolra kerül. Meg a legszánalamsabb az tag volt aki a protestánsokra azt irta hogy nem keresztények... no comment
2010. ápr. 3. 02:09
 38/49 anonim ***** válasza:
90%

Hagyjuk már annak a szajkózását, hogy "pokolra kerülünk"... Ez kőkeményen az, amit hit kérdésének nevezünk.

Te abban hiszel, hogy a föld alatt van akár átvitt, akár rendes értelemben egy hely, ahová a bűnösöket száműzik, hogy aztán ördögök kínozzák őket, az idők végzetéig.

Én abban hiszek, hogy ha van is élet a halál után, akkor az nem ilyen jellegű, és nincs menny-pokol felállás, hanem csak új testben újjászületünk, (vagy nem) és kész.

Istenben sem hiszek a szó klasszikus értelmében: számomra ellenkezik a józan ésszel, hogy egy szakállas alak, aki teremtette a Földet és a világot (v.ö. ősrobbanás), teljhatalmúként és saját belátása szerint rendelkezik élő és holt fölött.

"Istent" én úgy fogom fel, mint egyfajta kollektív tudat, energiahalmaz, mely az élőlényeket összeköti.

Na de nem is érdemes ezen egyáltalán vitázni: ez HIT kérdése, azaz azt HISZEL, amit akarsz és jónak látsz. A másik HITÉT pedig illik tiszteletben tartani és vice versa.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek! :)

2010. ápr. 3. 07:28
 39/49 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 07:28

ha kutyáknak lenne istenük, akkor az kutyakinézető lenne :)

2010. ápr. 3. 13:14
 40/49 anonim ***** válasza:
100%
én diétán vagyok,mert fogynom kell.az ugy elég? vagy ha iszom egy csésze zöld teát akkor már megszegem? szigoruan csak vizet lehet? gyümölcsöt szabad? mert ugye a gyümölcsnek gyümölcshúsa van akkor az minek számít? fontos lenne tudnom mert ha minden egészséges felnöttre érvényes akkor jol kell,hogy továbbadjam.
2010. ápr. 3. 13:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!