Éjféltől szigorú böjt van! Megtartjátok?
Nagypéntek lesz éjféltől, 24 órán keresztül nem szabad húst enni, 3x szabad étkezni és csak 1x jóllakni. Az étkezések közt csak tiszta vizet szabad inni. Ez minden egészséges felnőttre érvényes 18 éves kortól, de kamaszok is csinálják, ha egészségesek.
Adjátok tovább! Fontos!
Kedves kérdező!
Ha egy böjtöt elmulasztok, akkor azt meggyónom. A pap rendszerint azt tanácsolja, hogy akkor mondjak le valami másról.
Az egész napos éhezés nem megy, mert nagyon rosszkedvű vagyok tőle. Legyek akkor egész nap rosszkedvű?
Azt azért megvárom két étkezés között, hogy megéhezzek, és ha megéheztem, akkor még várok egy kicsit.
Ma például a húsmentesség mellett, az éhezés helyett bevállaltam a mákmentességet is, pedig már nagyon szeretnék mákot enni.
Ha ilyen jól ismered a katolikus egyház előírásait a böjttel kapcsolatban, akkor tudnod kellene, hogy ha valaki nem otthon eszik, hanem mások teszik elé az ételt, akkor szabad megenni a húst.
Böjt? Kinek? Nekem nem, nem vagyok vallásos és nem is leszek, akkor eszek amit akarok, és bármiből bármennyit.
Hívőknek pedig kellemes böjtölést!
Hagyjuk már annak a szajkózását, hogy "pokolra kerülünk"... Ez kőkeményen az, amit hit kérdésének nevezünk.
Te abban hiszel, hogy a föld alatt van akár átvitt, akár rendes értelemben egy hely, ahová a bűnösöket száműzik, hogy aztán ördögök kínozzák őket, az idők végzetéig.
Én abban hiszek, hogy ha van is élet a halál után, akkor az nem ilyen jellegű, és nincs menny-pokol felállás, hanem csak új testben újjászületünk, (vagy nem) és kész.
Istenben sem hiszek a szó klasszikus értelmében: számomra ellenkezik a józan ésszel, hogy egy szakállas alak, aki teremtette a Földet és a világot (v.ö. ősrobbanás), teljhatalmúként és saját belátása szerint rendelkezik élő és holt fölött.
"Istent" én úgy fogom fel, mint egyfajta kollektív tudat, energiahalmaz, mely az élőlényeket összeköti.
Na de nem is érdemes ezen egyáltalán vitázni: ez HIT kérdése, azaz azt HISZEL, amit akarsz és jónak látsz. A másik HITÉT pedig illik tiszteletben tartani és vice versa.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek! :)
A válasz megírásának időpontja: ma 07:28
ha kutyáknak lenne istenük, akkor az kutyakinézető lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!