Éjféltől szigorú böjt van! Megtartjátok?
Nagypéntek lesz éjféltől, 24 órán keresztül nem szabad húst enni, 3x szabad étkezni és csak 1x jóllakni. Az étkezések közt csak tiszta vizet szabad inni. Ez minden egészséges felnőttre érvényes 18 éves kortól, de kamaszok is csinálják, ha egészségesek.
Adjátok tovább! Fontos!
Tudod, én tiszteletben tartom mások vallását, hitét, és elvárom, hogy ezért ők is tiszteletben tartsák az én világszemléletemet.
Ahogy egy elvakult vallási fanatikust sem lehet meggyőzni arról, hogy nincs Isten, így egy ateistát sem lehet olyan egyszerűen megtéríteni.
Nem mellesleg véleményem szerint ez az egész hit-dolog a neveléstől függ. Ritka az olyan katolikus, vagy bármilyen vallású ember, aki nem hívő családból származik. Fordítva is igaz: ha egy kisgyereket minden vasárnap templomba visznek, akkor valószínűleg vallásos lesz.
Ez a böjt-dolog számomra egy érdekes hagyomány, csakúgy, mint a Mikulás, karácsony, húsvéti locsolkodás, stb.
Most tehetném azt, hogy nem eszek húst, de minek, ha az ezt megkövetelő vallás dogmáit amúgy sem követem?
Most akkor vagy hívő leszek, vagy nem, de ez a kettő közti "divathívőség" számomra nem út.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:30
én vagyok az ellenpélda :)
nagyon szigorú vallásos nevelésben volt részem (még a jelenlegi pápának is ministráltam)
25 éves koromban kiléptem az egyházból. meggyőződésem, hogy az összes vallás és hozzátartozó pereputty az emberi fantázia szüleménye. mert az emberek magyarázatot kerestek/keresnek, hogy mi lesz a halál után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!