Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Éjféltől szigorú böjt van!...

Éjféltől szigorú böjt van! Megtartjátok?

Figyelt kérdés

Nagypéntek lesz éjféltől, 24 órán keresztül nem szabad húst enni, 3x szabad étkezni és csak 1x jóllakni. Az étkezések közt csak tiszta vizet szabad inni. Ez minden egészséges felnőttre érvényes 18 éves kortól, de kamaszok is csinálják, ha egészségesek.

Adjátok tovább! Fontos!

2010. ápr. 1. 23:37
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Azért a bűn és a pokolrakerülés ennél komolyabb téma,mint hogy így,tévesen nyugtatgasd magad. Kibírod,hogy nem eszel húst 1 napig,vigyél sajtos szendvicset,ha mást nem tudsz enni. Vigyázz,ezzel nem jó játszani.
2010. ápr. 2. 00:18
 12/49 anonim ***** válasza:
Egyet nem tartottam be soha, a vizet, mert ezt soha senkitől nem hallottam, még paptól se! Tejet ittam, mert szüksége volt a szervezetemnek az energiára. És most is tejterméket fogok inni, nem fog érdekelni.
2010. ápr. 2. 00:18
 13/49 anonim ***** válasza:
41%
Nézd, kérdező, ha ez akkora bűn lenne, akkor az Nagyfőnök nem vigyázna úgy rám, ahogy pedig teszi, és hidd el, nem a gonoszok vigyáznak rám, hanem a jók! És te ne mondd meg, mit tegyek, mert te nem vagy Isten.
2010. ápr. 2. 00:19
 14/49 anonim ***** válasza:
nem
2010. ápr. 2. 00:22
 15/49 A kérdező kommentje:
00:18! Ha eddig nem hallottad,akkor most hallod: a tej is étkezésnek számít,egyedül a tiszta víz nem! 1 napról van szó csupán,ettől nem gyengülsz le,ha egészséges vagy! Gondoljatok Jézus Krisztusra,aki értünk szenvedett és halt meg ma,és sokkal többet kibírt,mint egy 1 napos böjt!
2010. ápr. 2. 00:23
 16/49 anonim ***** válasza:
49%
Tudod, mit, akkor nem böjtölök! Mert Isten ezt tőlem nem kérte ebben a formában! Ő más feladattal bízott meg, amihez kell az erőm, és ha koplalok, legyengülök és kórházba kerülök, és nem tudom teljesíteni a fontosabb feladatomat, és az nagyobb bűn!
2010. ápr. 2. 00:28
 17/49 anonim ***** válasza:
76%

Tudod, én tiszteletben tartom mások vallását, hitét, és elvárom, hogy ezért ők is tiszteletben tartsák az én világszemléletemet.

Ahogy egy elvakult vallási fanatikust sem lehet meggyőzni arról, hogy nincs Isten, így egy ateistát sem lehet olyan egyszerűen megtéríteni.

Nem mellesleg véleményem szerint ez az egész hit-dolog a neveléstől függ. Ritka az olyan katolikus, vagy bármilyen vallású ember, aki nem hívő családból származik. Fordítva is igaz: ha egy kisgyereket minden vasárnap templomba visznek, akkor valószínűleg vallásos lesz.

Ez a böjt-dolog számomra egy érdekes hagyomány, csakúgy, mint a Mikulás, karácsony, húsvéti locsolkodás, stb.

Most tehetném azt, hogy nem eszek húst, de minek, ha az ezt megkövetelő vallás dogmáit amúgy sem követem?

Most akkor vagy hívő leszek, vagy nem, de ez a kettő közti "divathívőség" számomra nem út.

2010. ápr. 2. 00:30
 18/49 anonim ***** válasza:
24%
Figyelj, volt már velem olyan, hogy fél nap alatt minden előzmény nélkül gyengültem le annyira, hogy éjjel már a lábamra se tudtam állni és kórházba vittek. Beszéld meg Istennel, de ne ítélj meg másokat, mert ez nem a te dolgod, én is megbeszéltem Istennel, és ő ezt jóváhagyta, mert ennél sokkal fontosabb feladatom van, ami felülírja a koplalás szükségességét! Mert a böjt az csak nekem böjt, de a fontosabb feladatom sok embernek válik javára!
2010. ápr. 2. 00:30
 19/49 A kérdező kommentje:
Aki egészséges,és meg tudja tenni,az böjtöljön. Ez a csakazértis gyerekes,annál is inkább,mert nem nekem böjtöltök.
2010. ápr. 2. 00:36
 20/49 anonim ***** válasza:
47%

A válasz megírásának időpontja: ma 00:30

én vagyok az ellenpélda :)

nagyon szigorú vallásos nevelésben volt részem (még a jelenlegi pápának is ministráltam)

25 éves koromban kiléptem az egyházból. meggyőződésem, hogy az összes vallás és hozzátartozó pereputty az emberi fantázia szüleménye. mert az emberek magyarázatot kerestek/keresnek, hogy mi lesz a halál után.

2010. ápr. 2. 00:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!