Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Éjféltől szigorú böjt van!...

Éjféltől szigorú böjt van! Megtartjátok?

Figyelt kérdés

Nagypéntek lesz éjféltől, 24 órán keresztül nem szabad húst enni, 3x szabad étkezni és csak 1x jóllakni. Az étkezések közt csak tiszta vizet szabad inni. Ez minden egészséges felnőttre érvényes 18 éves kortól, de kamaszok is csinálják, ha egészségesek.

Adjátok tovább! Fontos!

2010. ápr. 1. 23:37
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
66%
Tudod, én hiszek Istenben, és hogy a halál nem a vég, de az egyház tagjaiban sokszor csalódtam, és csalódok folyamatosan. Római katolikus kereszténynek kereszteltek, de egyre gyakrabban érzem azt, hogy eltérnek attól, amit Jézus kért, én próbálom megtartani, amit ő mutatott, amit üzent és jelzett, de sokszor azt látom, hogy amit én általa követendőnek mutatott dolgot megtartok, az ellenkezik az egyház szokásaival. Akkor most melyik a fontosabb? Aki rutin-hívő, annak az utóbbi, de én nem vagyok és soha nem is voltam rutin-hívő. Jézus egyszer szombaton gyógyított, és megszólták, ő meg igenis felülírta a szabályt, van, ami fontosabb, és felülírja a szokást. Jézus is mondta volna, hogy "most nem gyógyítalak meg, mert szombat van, holnap meg már máshol leszek"? Kell az erőm, hogy véghez tudjam vinni a feladatomat, ami mások javára válik. Ha neked ezzel szemben fontosabb a böjt, böjtölj, de másokhoz semmi közöd.
2010. ápr. 2. 00:37
 22/49 anonim ***** válasza:
86%

A komment megírásának időpontja: ma 00:36

megpróbálni másokra ráerőszakolni a nézetedet, az nem gyerekes?

2010. ápr. 2. 00:39
 23/49 A kérdező kommentje:
00:39! A nagy liberalizmusodtól nem hallod meg a fontos dolgokat.
2010. ápr. 2. 00:58
 24/49 anonim ***** válasza:
Eddig áramszünet volt, úgy hogy elmaradt a vacsora, most meg már nincs kedvem enni,tegnap meg csak egy-két szendvicset sikerült ennem, mert nem volt időm, tehát azt hiszem idén a böjt maximális lesz :D De amúgy is megtartom, ha nem így alakulnak a dolgok....
2010. ápr. 2. 01:54
 25/49 anonim ***** válasza:
90%

A komment megírásának időpontja: ma 00:58

TE honnan tudod, hogy nekem mi fontos?

2010. ápr. 2. 02:28
 26/49 anonim ***** válasza:
90%
Hát most hogy mondod miért is ne? kösz h felhívtad rá a figyelmem / figyelmünket.
2010. ápr. 2. 07:06
 27/49 anonim ***** válasza:
Kérdező, és te azt honnan tudod, hogy Istennek mi a fontos? Te az egyház szavát hallod meg, de Jézusét elfelejted.
2010. ápr. 2. 07:17
 28/49 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező!

Ajánlom figyelmedben a következő részeket a bibliában.

Az ünnepekről,böjtről és a törvénykezéstől való szabadulásról.

És nem ítélkezni akarok csak rávilágítani a böjt valódi céljára.

Kolosé levél 2,1-23:

1.Mert akarom, hogy tudtotokra legyen, hogy milyen nagy tusakodásom van ti érettetek, és azokért, kik Laodiceában vannak,és mindazokért,a kik nem láttak engem személy szerint e testben;

2.Hogy vigasztalást vegyen az ő szívük,egybeköttetvén a szeretetben,és hogy eljussanak az értelem meggyőződésének teljes gazdagságára,az Isten és az Atya és a Krisztus ama titkának megismerésére,

3.A melyben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve.

4.Ezt pedig azért mondom, hogy valaki titeket rá ne szedjen hitető beszéddel.

5.Mert jóllehet testben távol vagyok tőletek,mindazáltal lélekben veletek vagyok, örülvén és látván ti köztetek a jó rendet és Krisztusba vetett hiteteknek erősségét.

6.Azért, a miképpen vettétek a Krisztus Jézust,az Urat, akképpen járjatok Ő benne,

7.Meggyökerezvén és tovább épülvén Ő benne, és megerősödvén a hitben, a miképpen arra taníttattatok,bővölködvén abban hálaadással.

8.Meglássátok, hogy senki ne legyen,a ki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által, mely emberek rendelése szerint,a világ elemi tanításai szerint, és nem a Krisztus szerint való:

9.Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,

10.És ti Ő benne vagytok beteljesedve,a ki feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak;

11.A kiben körül is metéltettetek kéz nélkül való körülmetéléssel, levetkezvén az érzéki bűnök testét a Krisztus körülmetélésében;

12.Eltemettetvén Ő vele együtt a keresztségben,a kiben egyetemben fel is támasztattatok az Isten erejébe vetett hit által,a ki feltámasztotta Őt a halálból.

13.És titeket, kik holtak voltatok a bűnökben és a ti testeteknek körülmetéletlenségében,megelevenített együtt Ő vele, megbocsátván minden bűnötöket,

14.Az által,hogy eltörölte a parancsolatokban ellenünk szóló kézírást, a mely ellenünkre volt nekünk, és azt eltette az útból,odaszegezvén azt a keresztfára;

15.Lefegyverezvén a fejedelemségeket és a hatalmasságokat,őket bátran mutogatta,diadalt vévén rajtok abban.

16.Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért,avagy ünnep, vagy újhold,vagy szombat dolgában:

17.Melyek csak árnyékai a következendő dolgoknak,de a valóság a Krisztusé.

18.Senki tőletek a pálmát el ne vegye,kedvét találván alázatoskodásban és az angyalok tisztelésében,a melyeket nem látott,olyanokat tudakozván,ok nélkül felfuvalkodván az ő testének értelmével.

19.És nem ragaszkodván a Főhöz,a Kiből az egész test,a kapcsok és kötelek által segedelmet vévén és egybeszerkesztetvén,növekedik az Isten szerint való növekedéssel.

20.Ha meghalván a Krisztussal,megszabadultatok e világ elemi tanításaitól, miért terheltetitek magatokat, mintha e világban élők volnátok,efféle rendelésekkel:

21.Ne fogd meg,meg se kóstold, még csak ne is illesd.

22.(A mik mind a velük való élés által elfogyasztásra vannak rendelve),az emberek parancsolatai és tanításai szerint?

23.A melyek bölcsességnek látszanak ugyan a maga választotta istentiszteletben és alázatoskodásban és a test gyötrésében;de nincs bennük semmi becsülni való, mivelhogy a test hizlalására valók.

Én nem szoktam böjtölni ilyenkor.

A böjtnek van egy magasabb szintű célja amit az Ézsaiás könyve ír le.

(ne emberek rendeljék el mikor kell böjtölni)

Ez az Isten szerinti böjt és véleményem szerint amely ettől eltér nincs értelme és felesleges.

Ezt nem én állítom Isten mondja.

Ézsaiás 58,3-14:

3.Mért böjtölünk és Te nem nézed,gyötörjük lelkünket és Te nem tudod? Íme,böjtölésetek napján kedvteléseteket űzitek,és minden robotosaitokat szorongatjátok.

4.Íme perrel és versengéssel böjtöltök,és sújtotok a gazságnak öklével;nem úgy böjtöltök mostan,hogy meghallassék szavatok a magasságban.

5.Hát ilyen a böjt,a melyet én kedvelek,és olyan a nap,a melyen az ember lelkét gyötri?

Avagy ha mint káka lehajtja fejét,és zsákot és hamvat terít maga alá:ezt nevezed-é böjtnek és az Úr előtt kedves napnak?

6.Hát nem ez-é a böjt,a mit én kedvelek: hogy megnyisd a gonoszságnak bilincseit,az igának köteleit megoldjad,és szabadon bocsásd az elnyomottakat,és hogy minden igát széttépjetek?

7.Nem az-é, hogy az éhezőnek megszegd kenyeredet,és a szegény bujdosókat házadba bevigyed, ha meztelent látsz, felruházzad,és tested előtt el ne rejtsd magadat?

8.Akkor felhasad, mint hajnal a te világosságod,és meggyógyulásod gyorsan kivirágzik,és igazságod előtted jár; az Úr dicsősége követ.

9.Akkor kiáltasz,és az Úr meghallgat,jajgatsz,és ő azt mondja:Íme,itt vagyok.Ha elveted közüled az igát,és megszűnsz ujjal mutogatni és hamisságot beszélni;

10.Ha odaadod utolsó falatodat az éhezőnek,és az elepedt lelkűt megelégíted:feltámad a sötétségben világosságod, és homályosságod olyan lesz, mint a dél.

11.És vezérel téged az Úr szüntelen,megelégíti lelkedet nagy szárazságban is,és csontjaidat megerősíti,és olyan leszel,mint a megöntözött kert,és mint vízforrás,a melynek vize el nem fogy.

12.És megépítik fiaid a régi romokat,az emberöltők alapzatait felrakod, és nevezettel romlás építőjének, ösvények megújítójának,hogy ott lakhassanak.

13.Ha megtartóztatod szombaton lábadat,és nem űzöd kedvtelésedet szent napomon,és a szombatot gyönyörűségnek hívod, az Úr szent és dicsőséges napjának,és megszenteled azt, dolgaidat nem tevén,foglalkozást sem találván,hamis beszédet sem szólván:

14.Akkor gyönyörűséged lesz az Úrban; és én hordozlak a föld magaslatain, és azt művelem, hogy Jákobnak, atyádnak örökségével élj;mert az Úr szája szólt!

Szerintetek van értelme képmutatásból,vagy megszokásból böjtölni mert ez egy kijelölt nap?

És hányan töltik be közületek az Isten szerint való böjt feltételeit?

És hányan veszik át az áldásokat a böjt után amely az ételtől való megtartóztatást és az alábbi felsorolt cselekedetek elvégzését jelenti.

Azok az áldások amelyek a felsorolás végén vannak,

az Istennek kedves böjt pozitív következményei.

Shalom

2010. ápr. 2. 07:50
 29/49 anonim ***** válasza:
61%
attól függ mi lesz az ebéd nagyapámnál..de elrontottam,teával ébredtem..
2010. ápr. 2. 10:46
 30/49 anonim ***** válasza:
45%
most épp milkacsokit eszek, előtte meg túrórudiztam és kakaót ittam :D nagyon finom volt ;) de vacsira valami szalámisat tervezek
2010. ápr. 2. 11:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!