Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lett a Katolikusoknál a...

Miért lett a Katolikusoknál a tízparancsolat átszerkesztve, átírva?

Figyelt kérdés
2016. márc. 4. 13:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Az én német nyelvű Luther Bibliámból bezzeg kihagyták a deut. kanonikus könyveket, pedig tudomásom szerint Luther mester a saját kiadásának függelékébe illesztette őket.
2016. márc. 4. 23:05
 22/28 anonim ***** válasza:

Hú a spórolós mindenüket! :)

De te katolikusként hogyhogy Luther Bibliát olvasol? Vagy az olyan mint nálunk a Károli, hogy első fordítás, ezért minden felekezet elfogadja?

2016. márc. 4. 23:11
 23/28 anonim ***** válasza:

Testvér, ne felejtsük el, hogy Luther Márton is elsősorban katolikus volt, egy kiváló ágoston-rendi szerzetes, aki ha jól tudom, eredetileg nem is akart új egyházat alapítani, hanem a régit akarta megreformálni. Ez úgy sikerült, ahogy.

Luther Mártont a magam részéről tisztelem, mert el merte mondani, hogy változásra van szükség, és ma egy normális katolikus sem tagadhatja, hogy akkor erre valóban szükség volt. Szóval a Luther Biblia az történelmi jelentőségű, nem mindennapi fordítás.

Másként németül tanulok, és gyakorolni is jó. Így legalább a nyelvtanulást és az igekutatást összekötöm. Nagy álmom egyébként, hogy megtanuljam az eredeti bibliai nyelveket is, és eredetiben tudjam olvasni a Szentírást. Tavaly karácsonykor el is kezdtem ógörögöt tanulni, de végül abba kellett hagynom, mert a német most fontosabb, mivel hamarosan valószínűleg külföldön fogok dolgozni, ezért jól fel kell készülnöm.

2016. márc. 5. 00:30
 24/28 anonim ***** válasza:

1-nek ..Hogy nem lett at dolgozva?hogy àt van dolgozva meg aki laikus az is lãtja.Helyedbe legalább elhalgatnàm.

Meg a sok lábjegyzet ami erthetetlene tesz a tökèletes èrtelmet.

2016. márc. 15. 07:09
 25/28 anonim ***** válasza:

Pl. Bele van írva, hogy ne egyél húst, mert utálatos. Ne egyél élőt, mert vére holtodon túl is igazságért kiabál. Erre a bigottak feldöntik a gyümölcsös és lekváros néni pultját a piacon. A gombás bácsit pedig megkövezik. Szóval emiatt az okosak, leírták hogy olyan hústerméket szabad fogyasztani, amely nem jár léleknek a kiontásával.

Itt is ilyesmi van. Sokan úgy védik a kis szektájukat, hogy hülyeségekkel vádolják a másikat. Isten nem tiltja a művészetet. Bálványok imádása max akkor van okkukt erőt csatolunk a szobrokhoz. Bár nekem az is az, amik a szekták az üres kultúrájuk után kapálóznak aggreszívan. Vagy Isten helyett egy fogalmat imádnak, amit ők .aguk töltenek fel.

2016. márc. 15. 07:50
 26/28 anonim ***** válasza:

Nem kell mellèbeszèlni:a hust megszabad enni csak ki kell vèreztetni.

Azt mondja a tizparancsolat"necsinálj magadnak faragott kèpet,na ha csinæltál ès bevited az imádati helyedre,már nincs mit beszèlni.Ha csináltál es betetted a muzeumba mint müvèszetet az egy más kèrdès.

A kulturát a hagyományt a politikat Jezus nemkeverte össze az imadati helyel.

Az araboknak is van kulturæjuk ha már itt tartunk de az Isteni imádathoz semmi közük.

2016. márc. 15. 12:04
 27/28 anonim ***** válasza:
A Jehova név betoldása és imádata durvább szerintem;)
2016. márc. 15. 12:20
 28/28 anonim ***** válasza:
Szerinted igen szerintem nem,mert azt mondja "ki az èn nevemet kèri segitsègül,megmentèsbe reszesül".Ez elègè rövid es tiszta.
2016. márc. 15. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!