Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van Isten? Bárki képes...

Semmi, szinte por.. kérdése:

Hol van Isten? Bárki képes cáfolni az alábbi felvetést?

Figyelt kérdés

[link]

Bárki van, aki meg tudja cáfolni ezen állításokat? Főleg Jehova tanúi érdekelnének a maguk kifejezetten gyerekes, bűnösen szó szerinti Istenképükkel, ami az egyik legnagyobb bálványképzet, mit tudnak felhozni a fentiek ellen. (Isten akinek ugye muszáj hogy legyen neve, hogy Mr, Jehova szerintük az e g y és mindenható miközben egy szellemi >>lény<< aki az égben lakik.)

2016. márc. 1. 22:11
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
97%

hát igen- mondják már az idők kezdete óta a bölcsek

Aham Bramhāsmiti अहं ब्रह्म अस्मिति

2016. márc. 1. 22:45
 2/24 anonim ***** válasza:
11%

Nem vagyok tanú!

De Istent élőember nem fogja látni. Mert aki látja az nyomban meg is hal. Így hiába jutnál a fizikai látás által esetleges hitre az már nem számítana mert meghalnál. Szóval jobb ha nem látod meg Istent Ilyen formában.

De ahogy érzed, te tudod!

2016. márc. 1. 22:45
 3/24 anonim ***** válasza:
Ha valóban érted a leírtakat, kitől várod a választ?
2016. márc. 1. 22:46
 4/24 anonim ***** válasza:
93%

jó ez a szöveg, lementettem. Lehet róla beszélni.

Jn1:18 Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.

Vagyis akik Istent látták valójában Jézus Krisztussal találkoztak

1Jn 4,12

Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lesz teljessé bennünk.

2016. márc. 1. 22:54
 5/24 A kérdező kommentje:
3-masnak: Senkitől nem várok, semmiféle választ. Teljesen szilárd meggyőződésem az írás tartalma. Csupán érdekel hogy akárki, bármit képes e mondani ez ellen.. Meg persze nem rejtett célom a terjesztés sem, hátha magára eszmél pár ember..
2016. márc. 1. 23:02
 6/24 anonim ***** válasza:
77%

Tényleg nagyon jó az írás.

Mondjuk sok újat nem mondott olyan szempontból, hogy nagyon hasonlóan értelmezem a világot, mint a szerzője, de még sohasem láttam ennyire végiggondolva, levezetve és megindokolva a tartalmát.

Nyilván lehet rajta vitatkozni, főleg a kiinduló állítások egyetemességéről, de kell egy szint ahhoz, hogy az ember elméjén átlényegüljön a mondanivaló (elnézést a cirkalmas, "modoros" fogalmazásért, nem találtam hirtelen alkalmasabb szavakat), bármilyen egyszerűen is van leírva.

A rengeteg, valláskritika rovatban feltett ellentmondás egy az egyben feloldódik, ha ezt az elméletet vesszük górcső alá, ezért is érzem reálisnak.

2016. márc. 1. 23:08
 7/24 anonim ***** válasza:
29%
Tényleg tanulságos írás. Remek példája a "hittudományos" okosokodásnak, mikor is egy tetszőleges kitalációra könyvtárak ezreit megtöltő zagyvaságokat hordanak össze, de közben folyvást biztosítják az olvasót, hogy a témáról valójában senkinek a leghalványabb fingja nincsen és ez így szakszerű.
2016. márc. 2. 00:22
 8/24 anonim ***** válasza:
50%
nem olvastad el, Zolika
2016. márc. 2. 00:28
 9/24 anonim ***** válasza:
5%
Elolvastam, pont ezért fogalmaztam így.
2016. márc. 2. 00:36
 10/24 anonim ***** válasza:

Eleve nem éri meg veled még beszélgetni sem, mutatom miért:

"Senkitől nem várok, semmiféle választ. Teljesen szilárd meggyőződésem az írás tartalma."

Szerintem legyél boldog a meggyőződéseddel, és kész. Van, akit még Isten sem tud meggyőzni, ember minek próbálja? Annyi ilyen szaladgál a világban, hogy ha mindegyikkel kellene foglalkozni, akkor a valódi Istenkereső emberekre nem lenne idő. Sok sikert!

2016. márc. 2. 05:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!