Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek létezik, hogy...

Szerintetek létezik, hogy valakit magára hagy, elhagy Isten?

Figyelt kérdés

2016. márc. 1. 12:30
 1/10 Roland G. ***** válasza:

Szerintem nem és a Bibliai szerint sem!

"..mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled;"Zsidó 13:5/b

2016. márc. 1. 12:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen, ha az a valaki elküldi.
2016. márc. 1. 13:30
 3/10 anonim ***** válasza:

igen létezik.

Ez az idő talán elgondolkodtatja az illetőt, hogy hogy volt jobb? vele vagy nélküle?

2016. márc. 1. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:
46%
A 3as válaszoló durván ellentmond a Bibliának, hisz az első válasz biblikus, illetve az a biblikus és jelezném azt is, hogy a hármas válaszoló jehova tanúja, ezért nem biblikus a szellemi állapota.
2016. márc. 1. 17:24
 5/10 anonim ***** válasza:
I-ten az egész világ életéből kiszállt az Exodus bekövetkeztével.
2016. márc. 1. 19:33
 6/10 KZitus ***** válasza:

Abból, ahogyan Isten kér, hogy közeledjünk hozzá, sok mundent megtudhatunk a kérdéseddel kapcsolatban.

„Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” írja a Jakab 4:8 verse, de a többi vers leírja, mi az amit tegyünk, vagy ne tegyünk, mer elválaszthat Istentől 1–12.

2016. márc. 1. 20:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves Roland, ez nem teljesen pontos. Isten senkit sem hagy el. De létezik olyan, hogy valaki addig feszíti a húrt, míg el nem pattan. Tudjuk, hogy a Biblia azokhoz szól, akik olvassák, nem pedig hitetlen emberekhez. A Példabeszédek 1,24-32 ezt mondja:

"Mivelhogy hívtalak titeket, és vonakodtatok, kiterjesztém az én kezemet, és senki eszébe nem vette; És elhagytátok minden én tanácsomat, és az én feddésemmel nem gondoltatok: Én is a ti nyomorúságtokon nevetek, megcsúfollak, mikor eljő az, amitől féltek. Mikor eljő, mint a vihar, az, amitől féltek, és a ti nyomorúságtok, mint a forgószél elközelget: mikor eljő ti reátok a nyomorgatás és a szorongatás. Akkor segítségül hívnak engem, de nem hallgatom meg: keresnek engem, de meg nem találnak. Azért hogy gyűlölték a bölcseséget, és az Úrnak félelmét nem választották. Nem engedtek az én tanácsomnak; megvetették minden én feddésemet. Esznek azért az ő útjoknak gyümölcséből, és az ő tanácsokból megelégednek. Mert az együgyűeknek pártossága megöli őket, és a balgatagoknak szerencséje elveszti őket."

2016. márc. 2. 11:42
 8/10 Molnár Sándorné ***** válasza:

T. Kérdező!

Létezik olyan, hogy Isten magára hagy valakit. Azokat, akik Őt nem fogadják el, tagadják létezését, sőt gunyolják. Az első válaszadó hivatkozott itt egy versre, a Zsidók 13:5/b versre. De vajon kiknek mondta ez Isten?

Azoknak, akik tiszta szivvel követik az Ő utját. Azoknak igérte meg, hogy 'mindig velük lesz'.Nyilvánvaló, hogy akik tagadják, azoknak nem szól ez az igéret.

Üdvözlettel: Judit!

2016. márc. 2. 15:57
 9/10 anonim ***** válasza:

A te szíved állapota szerint ítél Isten, te ha közeledni akarsz hozzá, vagy látja a vágyat a szívedbe hogy megismerni akarod megadja rá a lehetőséget. de ha elutasítod ne őt hibáztasd,,,,,persze bármikor és bárhonnan van visszaut

Ezékiel 34:16 16 Az elveszettet megkeresem,+ az eltévedtet visszahozom, a sérültet bekötözöm, a gyengélkedőt megerősítem,

2016. ápr. 29. 07:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. máj. 17. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!