Szerintetek létezik, hogy valakit magára hagy, elhagy Isten?
Szerintem nem és a Bibliai szerint sem!
"..mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled;"Zsidó 13:5/b
igen létezik.
Ez az idő talán elgondolkodtatja az illetőt, hogy hogy volt jobb? vele vagy nélküle?
Abból, ahogyan Isten kér, hogy közeledjünk hozzá, sok mundent megtudhatunk a kérdéseddel kapcsolatban.
„Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” írja a Jakab 4:8 verse, de a többi vers leírja, mi az amit tegyünk, vagy ne tegyünk, mer elválaszthat Istentől 1–12.
Kedves Roland, ez nem teljesen pontos. Isten senkit sem hagy el. De létezik olyan, hogy valaki addig feszíti a húrt, míg el nem pattan. Tudjuk, hogy a Biblia azokhoz szól, akik olvassák, nem pedig hitetlen emberekhez. A Példabeszédek 1,24-32 ezt mondja:
"Mivelhogy hívtalak titeket, és vonakodtatok, kiterjesztém az én kezemet, és senki eszébe nem vette; És elhagytátok minden én tanácsomat, és az én feddésemmel nem gondoltatok: Én is a ti nyomorúságtokon nevetek, megcsúfollak, mikor eljő az, amitől féltek. Mikor eljő, mint a vihar, az, amitől féltek, és a ti nyomorúságtok, mint a forgószél elközelget: mikor eljő ti reátok a nyomorgatás és a szorongatás. Akkor segítségül hívnak engem, de nem hallgatom meg: keresnek engem, de meg nem találnak. Azért hogy gyűlölték a bölcseséget, és az Úrnak félelmét nem választották. Nem engedtek az én tanácsomnak; megvetették minden én feddésemet. Esznek azért az ő útjoknak gyümölcséből, és az ő tanácsokból megelégednek. Mert az együgyűeknek pártossága megöli őket, és a balgatagoknak szerencséje elveszti őket."
T. Kérdező!
Létezik olyan, hogy Isten magára hagy valakit. Azokat, akik Őt nem fogadják el, tagadják létezését, sőt gunyolják. Az első válaszadó hivatkozott itt egy versre, a Zsidók 13:5/b versre. De vajon kiknek mondta ez Isten?
Azoknak, akik tiszta szivvel követik az Ő utját. Azoknak igérte meg, hogy 'mindig velük lesz'.Nyilvánvaló, hogy akik tagadják, azoknak nem szól ez az igéret.
Üdvözlettel: Judit!
A te szíved állapota szerint ítél Isten, te ha közeledni akarsz hozzá, vagy látja a vágyat a szívedbe hogy megismerni akarod megadja rá a lehetőséget. de ha elutasítod ne őt hibáztasd,,,,,persze bármikor és bárhonnan van visszaut
Ezékiel 34:16 16 Az elveszettet megkeresem,+ az eltévedtet visszahozom, a sérültet bekötözöm, a gyengélkedőt megerősítem,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!