Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan védekeztek jehovatanuin...

Hogyan védekeztek jehovatanuinak zaklatásai ellen?

Figyelt kérdés
Rendszeresen hozzám csengetnek be(társasházban lakom) kikapcsoltam a kapucsengőt
2010. márc. 31. 15:38
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
82%
Megmondom nekik, hogy nem megyek jehova :D
2010. máj. 3. 14:08
 32/37 anonim ***** válasza:
82%
Nem, te úgy érted a Bibliát, ahogy az Őrtorony Társulat előírja. Te ahhoz már egyéni intellektuális teljesítményt nem adsz hozzá, csak beveszel egy kész pirulát.
2010. máj. 3. 17:09
 33/37 anonim ***** válasza:
61%

Ilyen egy beszélgetés egy Tanúval:

Képzelje a Bibliában benne van, hogy Istent Jehovának hívják. 7000-szer. Tudta Ön ezt?

Igen, tudtam, benne van a Bibliában.

Tudta Ön azt, hogy Jézus nem karácsonykor született, mert számítások...

Igen tudtam.

És hogy ez valójában pogány ünnep?

Igen tudtam.

És így tovább.

Pedig csak annyit tettem életemben, hogy leérettségiztem, Különösebben nem olvastam a Bibliát, nem vagyok vallásos és tudtam ezekről a dolgokról. Sőt meg merem kockáztatni, hogy rengeteg általános műveltséggel rendelkező (nem Tanú) ember is tudja szerte a világban.

Miiért kell ezeket úgy előadni, mint valami hatalmas, világot megrengető felfedezéseket??

És ezeket nem is a mai ember találta ki, hanem a zsidók több ezer éve (nem ünnepelnek pogány ünnepeket), Kálvin és Luther (felszólaltak a katolikus papság, templomok, bálványimádás ellen úgy 500 éve is lehet már) Persze dícséretes ha valaki műveli magát, de kb a 3 éves gyerekem van ilyen szinten, hogy nem igen tájékozott a világ dolgai felől és rácsodálkozik arra. (persze nála érthető és bátorítandó) DE egy felnőttnél?????????????

2010. máj. 3. 19:28
 34/37 anonim ***** válasza:
51%

nem azt mondtam, hogy CSAK leérettségiztem, hanem csak sima érettségivel ezt tudja az ember sőt gyanítom már 8 általánossal is.

De ha ennyire érdekel van még mellette 3 diplomám és egy-két felsőfokú tanfolyami végzettségem is.

De az egyetem speciális képzést nyújt, általános műveltségi képzést a közép és általános iskola (ezért lehet valaki művelt diploma nélkül is)

És lehet valaki idióta diplomával (mivel a diplomához nem kell egyetemleges műveltség, elég a szakterületed ismerete ) - sőt ma a Bolgnai rendszerben mivel nincs felvételi gyakorlatilag még a szakterületi szürés nélkül is mehet valaki egyetemre.

És most hiába háborogsz, Isten neve Jehova ha nem is hétezerszer de leírja a Biblia is és számtalan egyéb helyen is lehet olvasni róla. Ha most ezt tagadod épp oly sötét vagy mint a Tanúk.

2010. máj. 4. 01:48
 35/37 anonim ***** válasza:

csak névtelen gyalogok ők, akiket még csak tudással sem látnak el... szomorú. Vicces az, mikor az egyszeri ember nyitja fel a szemüket..

Tuti tipp, írtam már máshol:

fekete köpenyben, konyhakéssel ajtót nyitni. :)

2010. jún. 21. 23:27
 36/37 anonim ***** válasza:
10%
Jézus kiemelte, hogy mennyire fontos a tanítványainak ’szeretniük az ellenségeiket’: „ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, milyen jutalmatok van? Nemde az adószedők is ugyanezt teszik? És ha csak a testvéreiteket üdvözlitek, mi rendkívülit tesztek? Nemde ugyanezt teszik a nemzetekből valók is?” (Máté 5:46, 47). Ha csupán azokra korlátozzuk a szeretetünket, akik viszontszeretnek minket, akkor nem kapunk semmiféle ’jutalmat’ Istentől, vagyis nem tekint ránk helyeslően.
2011. ápr. 21. 15:35
 37/37 anonim ***** válasza:
72%
Előzzétek meg a bajt, rakjatok ki mezüzét! :D
2011. júl. 18. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!