Hogyan védekeztek jehovatanuinak zaklatásai ellen?
Nemrég írtam, hogy próbálok nem megbántani másokat...ööö, de tulajdonképpen próbálok, csak nem sikerül, mert nektek most sikerült kihozni belőlem az állatot.
Mi az, hogy sehol nem említik Isten nevét!?
Több mint 7000x van benne:
2Mózes 6:3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg, mint mindenható Isten, de azon a néven, hogy az Úr, nem voltam ismert
előttük.
Ide tartozó lábjegyzet (Magyar Bibliatársulat Protestáns Biblia): "Mózesnek kijelentett név eredetileg Jahve, a zsidók azonban 2Móz 20,7 -re tekintettel nem mondták ki, hanem helyette az Adonáj nevet olvasták; ennek jelentése: Úr. Ezért a legrégibb fordításoktól máig a szent nevet úgy fordítjuk, hogy az ÚR - figyelmeztetőül nagy betűkkel írva"
Végy egy ilyen Bibliát és kezd el számolni kiscsóka, oszt majd meglátod, hányszor is van benne.
Csak egy kérdés, a hívőkhöz (Az ateistákat most hagyjuk. Mivel ez egy vallási oldal, nem is értem mit akarnak itt!?
Morbid kíváncsiság, vagy mi fene?):
Ha Ádám és Éva nem esik bűnbe, most hogy nézne ki a föld?
Segítek: Nem így!
Isten ugyanazt fogja megvalósítani, mint ami az eredeti szándéka volt. Az egész Földön paradicsomi állapotok uralkodnak majd, amit örök élettel élettel rendelkező boldog emberek népesítenek be.
Ilyen eccerű, és fingom sincs, hogy miért kell ezt bonyolítani.
"Pont akkor kezdett el morogni,"
Okos kutya!
Én a muszlim vallással védekeztem, bejött.
Olyan gyorsan köszöntek el, hogy nem is hallottam.
Azóta nem jártak erre. :)
"sikerült kihozni belőlem az állatot"
kár, hogy nem a kutyát, mert az okos, csak a szamarat.
04-14 19:30
"Mi az, hogy sehol nem említik Isten nevét!?"
Igen Istennek sok neve van, sok helyen említi, de Jehovának sehol sem nevezi az eredeti szöveg.
"Végy egy ilyen Bibliát és kezd el számolni kiscsóka, oszt majd meglátod, hányszor is van benne."
Újabb Bibliát most nem vennék, mert Isten már eddig is megáldott egy pár darabbal, íme itt egy lista ezekről:
Károli:1909-es, 1945-ös, 2002-es, 2008-as kiadás
Újfordítású Biblia
New International Version
New Living Translation 2 különböző kiadás
King James Version
New King James Version
Magyar-Német Újszövetség
Magyar-Angol Újszövetség
Orosz-Hépber Újszövetség (mondjuk ezt speciel nem értem mi értelme van)
8 különböző angol fordítást tartalmazó Újszövetség
Meg még egy párdarab Újszövetség (Károli és Újfordítású)
<><
A kutyák okosak???
Ecsém, akkor beszélgess velük!
"Újabb Bibliát most nem vennék, mert Isten már eddig is megáldott egy pár darabbal, íme itt egy lista ezekről:
Károli:1909-es, 1945-ös, 2002-es, 2008-as kiadás
Újfordítású Biblia
New International Version
New Living Translation 2 különböző kiadás
King James Version
New King James Version
Magyar-Német Újszövetség
Magyar-Angol Újszövetség
Orosz-Hépber Újszövetség (mondjuk ezt speciel nem értem mi értelme van)
8 különböző angol fordítást tartalmazó Újszövetség
Meg még egy párdarab Újszövetség (Károli és Újfordítású)"
Ez meg mivégre? Ezzel most alátámasztasz vagy vitatkozol?
Nem vágom.
Nem "új" Bibliáról beszéltem, hanem egy sokak által elfogadottról, a Magyar Bibliatársulat által fémjelzettről.
Ők legalább megadják a tiszteletet (az eredeti írások nyomán), hogy bár nem írják ki Isten nevét, de megkülönböztetve kiemelik.
Magyar- német, orosz, héber, stb???
Ez mi a rák, és mit kezdjek velük? (annyira nem billeg a szekrényem)
"Ez mi a rák, és mit kezdjek velük? (annyira nem billeg a szekrényem)"
Ez mondjuk sokmindent megmagyaráz, mármint az, hogy egy Bibliára csak mint szekrény alátámasztékra tudsz gondolni. Elárulok egy titkot: ki is lehet nyitni és olvasni is lehet belőle. De várjcsak inkább ne csináld, mert még a végén rájössz, hogy a jehovások tanítása között mennyi tévtanítás van.
<><
A Bibliára, Isten szavakén szoktam gondolni (persze ami nem irodalmi(!?) értéket képviselő gagyi műfordítás).
Amit szó szerint ért, azt szó szerint veszek, amit jelképesen azt jelképesen, aminek meg van kisebb beteljesülése az adott korban, arra úgy, aminek meg van nagyobb hatása a későbbi korokban, arra meg úgy.
Isten nevét több mint 7000x leírták az eredeti iratokban (sokak állításával szemben az Újszövetségben is, mert bár Jézusra van helyezve a hangsúly (még jó!)de Ő maga is idéz, az Ószövetségből amiben ott van Isten neve(!), amit az általam ajánlott (magyarul az egyik legjobb) Biblia sem emel ki!?
A 24%-os (remélem ez még romlik, mivel a 0% a cél)
Az előzőt az "Ez mondjuk sok mindent megmagyaráz..." -nak címeztem.
Egyúttal kérve a kérdező szíves türelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!