Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Foggátlón és óvszeren kívül...

Foggátlón és óvszeren kívül TI hogyan védekeztek?

Figyelt kérdés

Nem akarok foggátlót szedni, mert ált. havi 2-3 alkalommal élünk nemi életet (pont..ehez nem kérek kommentet!!!), és így nem éri meg foggátlót szedni, meg számos negatív mellékhatását hallottam már. A gumit a férjem ellenzi.

Gyereket eddig sem szerettünk volna, ezután sem akarunk, szóval a véletlenre nem bíznám a dolgot, mert annak abortusz lenne a vége.

Mielőtt leoltana bárki, hogy milyen but-a, hü.lye és tájékozatlan vagyok, szeretném leszögezni, hogy direkt egyéni megélt tapasztalatok érdekelnek, és nem a neten olvasható csodálatos reklámszövegek, amelyekkel a gyártók a saját terhesség megelőző termékeiket reklámozzák!

2011. okt. 26. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:
62%

Hát ha a gumit nem szereti a férjed, elég nehéz.

A pharmatex-be ne bízz! Nővérem egy babát, én egy kellemetlen tapasztalatot köszönhetek a cégnek.

Ha a hagyományos fogamzásgátlók szóba se jöhetnek, én a megszakítást, és az azt rögtön követő kimosakodást javaslom. Még éppen elviselhetően meleg vizzel, viszonylag erős vízsugárral. Ez se 100%, no de olyan talán nincs is.

2011. okt. 26. 12:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Elnézést, ha nem ilyen választ vártál, de ÉN személy szerint egyik ilyen módszerben sem bízom. Tőlem lehet zselé, hab vagy bármi más, nekem az kevés. A naptármódszerben sem bízom, még halálpontos ciklus közben is lehet spontán peteérés. (Ha ritkán van szex, ennek megnő az esélye, mert a temészet így akarja támogatni a fajfenntartást.)

Csak akkor próbálkozzatok ilyesmivel, ha nem akartok gyereket, de mégsem tragédia, ha netán terhes maradsz.

Ha nem tudnád vagy akarnád megtartani, és el akarod kerülni az abortuszt, akkor sajnos marad az óvszer, bármit gondol a férjed.

2011. okt. 26. 12:53
 3/5 anonim ***** válasza:

A hüvelymosás "mellékhatása" lesz előbb-utóbb a fertőzés, gombásodás, mert tönkreteszed a nyálkahártya egyensúlyát.

A megszakítással védekezőknek pedig 37%-a (minden 3. nő) 1 éven belül teherbe esik.

2011. okt. 26. 12:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy saját tapasztalatot kértél, de azzal nem tudok szolgálni (mert óvszerrel védekezem, azt pedig kizártad).

Viszont úgy gondolom, tudok alternatívákat javasolni, amelyek tényleg biztonságosnak mondhatóak.

1. pesszárium és spermicid EGYÜTT

2. spermicid és megszakítás EGYÜTT

Önmagában egyik sem megbízható megoldás, de így kombinálva elég jó hatásfokú. Pl. a pesszárium+spermicid kombó pearl indexe kevesebb, mint az óvszeré! Orvosom pl. nagyon ajánlja.

Ezeket ki lehet egészíteni naptár módszerrel is.

Természetesen semelyik nem 100%-os módszer (mondjuk olyan nincs is!), de megfelelő védelmet nyújtanak.

2011. okt. 26. 13:34
 5/5 anonim válasza:
és a megszakítás + a naptár módszer együtt???
2011. dec. 26. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!