Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan védekeztek a nők...

Hogyan védekeztek a nők amikor még nem volt betét meg tampon?

Figyelt kérdés
Tudom vattát meg rongyokat használtak de gondolom akkor elég vastag kellett legyen a csomagolás hogy ne ázzanak át. Hogyan csináltátok, csinálták ? Meg gondolom átlátszott a ruhán is...
2010. ápr. 2. 11:03
 1/6 anonim válasza:
100%

Fiatalabb koromban még csak vatta volt, azt használtuk és sűrűn cseréltük, hogy ne kelljen egy fél csomagot odapakolni.

45/N

2010. ápr. 2. 11:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen vatta volt!Szinte minden éjjel átáztam és az iskolában is mindig attól rettegtem az első napokon hogy mire vége van az órának átázok!
2010. ápr. 2. 11:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
dédnagyanyám pl(vedd figyelembe h falu és ott akkor tudatlanok voltak), ilyen zacskó szerű tehát jó kis műanyag bugyit csináltak, vagy mint a régi megkötős pelus és abba tettek rongyokat...képzelheted milyen jót tett nekik:SS
2010. ápr. 2. 11:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Aki vattát használt csak úgy simán be tette a bugyiba vagy tett a bugyiba valami nejlont vagy vizhatlant?
2010. ápr. 2. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:
csak vattát. úgy bele
2010. ápr. 2. 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Vattát simán a bugyiba, szépen betét formájúra alakítva. Nagymamámék még azt használták.

Néprajz órán is feltettük a káérdést, és ott azt a választ kaptuk, hogy volt legalul egy piros alsószoknya, és mivel nem hordtak akkor még bugyit a nők, azt kötötték hátulról előre, hogy ilyen bugyiformát kapjanak. ami a 2 lábuk között begyűrődött, az elég vastag volt és kibírta egy napig, 2 ilyen szoknyájuk volt, azt váltogatták (amíg az egyik száradt, addig a másikat. De állítólag a parasztasszonyok mivel kemény fizikai muinkát végeztek ezért kevesebbet is véreztek, mint mostanában. Nem tudom, hogy ez igaz-e... És mivel gyerekük is sok volt, szinte állandóan terhesek voltak, ezért eléggé ritkán volt olyan időszak, amikor rendesen menstruáltak volna (gondolj bele, ha valaki 10-12 terhességből 6-7 gyereket szül..., mint dédnagyanyám pl)

2010. ápr. 3. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!