Miért nem elfogadható az, hogy egy gyerek ateista? Miért akarják rám erőltetni a vallást?
Köszönöm a válaszokat.
Annyit elmondanék, hogy az egész faluban egy iskola van, ami egyházi, és pont. Nem volt lehetőség, hogy máshova menjek, anyuék dolgoznak, nem tudtak volna kicsiként bevinni a suliba, egy elsőst pedig senki se fog egyedül elengedni szerintem.
Az a probléma, hogy anyukám nagyon félt, és nem akar elengedni as szomszédos kisebb városba suliba.. És én semmit se tudok tenni.
Annyit még elmondanék, hogy egyszer hittanórán tanár úr beszélt Krisztus születésétől, és azt mondta, hogy "A bölcsek elmondták, hogy hova született Krisztus, hogy ne öljék meg őket".. Én pedig visszakérdeztem, hogy "Akkor ezek szerint a bölcsek a saját életüket többre tartották a Messiásénál?" és rögtön kaptam a lepisszegő választ, hogy ne forgassam ki a Biblia szavait. Hát köszönöm szépen. Na mondjuk pont az ilyenek miatt nem hiszek. Nincs egy értelmes magyarázatuk..
Na igen, eléggé álszentek, az biztos.
Nem is rajtuk múlik, hogy ma (még) vallásszabadság van Magyarországon.
"Egyházi iskolában ugyanilyen furcsa ha valaki ateista."
Kivéve akkor, ha az az egyetlen iskola a környéken.
Egyébként, ahogy a világi iskolában is kötelesek elviselni a hívőket - úgy az egyházi iskolában is kötelesek elviselni az ateistákat vagy a más vallásúakat.
Szia
Kérlek kicsit próbáld meg a tanár szemszögéből látni a helyzetedet, és akkor talán le tudsz majd ülni vele és őszintén tudtok majd beszélgetni(De az is lehet, hogy már ezt megtetted)
Talán ha őszintén elmondod neki az OKÁT miért nem érdekel a vallás, könnyebben el tudja fogadni az álláspontodat.
Persze az anyukád segítségét is kérheted ebben. Ő ismeri az álláspontodat? Ha nem sürgősen mond el neki, és kérd a támogatását.
Miután az édesanyáddal és a tanároddal tisztáztad a helyzetedet, másoknak nem okvetlenül szükséges tudniuk a nézetedet, mert az mindig csak konfliktushoz vezet majd, ahogyan írtad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!