Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, Jézus mikor...

Jehova Tanúi, Jézus mikor meghalt a kereszten a mellette lévő bűnözőnek azt mondta hogy még ma velem leszel a paradicsomban, tehát ő is egy felkent keresztény volt és társuralkodóként fog élni Jézussal a mennyben?

Figyelt kérdés
Ha igen, mivel érdemelte ki ezt a kiváltságot? Vagy én nem értem ezt az egészet???

2016. febr. 19. 08:05
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
15-ös válaszolónak.Feladom:) Egy aktiv tanúnak bíztosan erre is megvan a válasza,ha jól utánanéz a zrt kiadványaiban,de mivel én már évek óta katolikus vagyok,nem tudok válaszolni
2016. febr. 20. 07:25
 22/24 lilla64 ***** válasza:
Utolsó,ha jól értem te Tanú voltál és most katolikus vagy.leirnád milyen tapasztalataid vannak ezen a téren? Ünnepek,gyónás, áldozás stb.Írhatsz priviben is.
2016. febr. 20. 08:43
 23/24 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

A kérdéses vers a görögben úgy néz ki, hogy ( καὶ εἶπεν αὐτῷ Ἀμήν σοι λέγω σήμερον μετ᾽ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ.) nincsenek benne vesszőjelek, azok betoldása és értelem szerinti felosztása a fordító feladata. A fordítónak tekintetbe kell vennie, hogy mit tanít a Szentírás egésze és az alapján fordítani, különben ellentétbe kerül )( és ezzel akaratlanul meghamisítja) Isten Szavát!

Azok a bibliafordítások, amelyek a „ma” szó elé beillesztenek egy vesszőt, nehézséget okoznak azoknak az embereknek, akik meg szeretnék érteni Jézus szavait. Jézus nem ment semmiféle Paradicsomba azon a napon. Hanem a halál öntudatlan állapotában feküdt három napig, míg Isten feltámasztotta őt, ezt egyértelmúen tanítja a Szentírás! Sőt feltámadását és égbemenetelét követően is várnia kellett az Atyja jobbján, míg eljött az ideje, hogy Királyként uralkodjon az emberiség felett (Zsidók 10:12, 13)

A helyes és értelem szerinti fordítási mód a ma szó után helyezi a vesszőt, mert ez következik Isten Szavának tanításából!

2016. febr. 21. 13:05
 24/24 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Értelmezheted úgy is ezt a részt hogy Jézus "MA" mondja neki.

Mert mi is történt akkor? Meghaltak mind ketten és tudták jól hogy mindketten megfognak halni. Tehát Jézus "MA a HALÁLUK napján mondta neki.

2016. márc. 1. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!