Jehova Tanúi, Jézus mikor meghalt a kereszten a mellette lévő bűnözőnek azt mondta hogy még ma velem leszel a paradicsomban, tehát ő is egy felkent keresztény volt és társuralkodóként fog élni Jézussal a mennyben?
Bocsi előző,igazad van.Én most nem dobálózok Bibliai idézetekkel,azt majd megteszik az ex-tesók.
Röviden,miután eljön Armaggedon,Jézus az 1000 éves uralma alatt a sátánt megkötözi.Ezidő alatt ha a lator jól viselkedik,"lojális marad Jehovához",akkor ő "szerető kedvességet" tanúsit iránta és a 144000-hez fog tartozni,mivel a "kínoszlopon" megbánta bűneit.Kb.10 évvel ezelőtt még igy volt,azután nem tudom mennyit változott,volt-e újabb megvilágosodás.
Szervusz.
A Felkent keresztények, azok akikkel Jézus szövetséget köt egy királyságra.
A jobb oldalán levő "Lator" a Földi élet feltámadására vár, Ő nem felkent, vagy is nem égi elhívatású.
Jézussal "lenni" nem csak azt jelenti, hogy az égben lesznek. Hiszen Jézus királysága, az egész földre vonatkozik majd, Tehát akik a földre támadnak fel, ugyan úgy Jézus királyságában élnek csak nem az égben, hanem a Földön.
Persze persze, jól tudom, hogy sokan látni szeretnék, fizikálisan Jézust. S talán ezért is van az a nagy ragaszkodás sokaknál, hogy az égbe akarnak "menni."
Nem érdemelte ki. ugyan is Jézus azt mondta a követőinek, akikkel szövetséget köt a királyságra:
(Lukács 22:28–30) 28 De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem próbáimban; 29 és szövetséget kötök veletek, mint ahogy az én Atyám szövetséget kötött velem, egy királyságra, 30 hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael tizenkét törzsét.
olyan egyént fog kiválasztani, aki már sok év óta kapcsolatban van az ő népével, kitart és lojális marad a próbákban, nem pedig olyat, aki csak nemrég lett Jézus alámerített tanítványa és sok tekintetben talán még ki sincs próbálva.
A 11 hűséges apostol kitartott Jézus mellett a próbáiban. A Királyság-szövetség biztosította azt, hogy együtt lehessenek Jézussal az égben, valamint hogy trónokon ülve királyokként uralkodhassanak és papokként szolgálhassanak. Azonban nem csak a 11 apostol részesül ebben a megtiszteltetésben. A megdicsőített Jézus megjelent János apostolnak egy látomásban, és ezt mondta: „Aki győz, annak meg fogom engedni, hogy leüljön velem a trónomra, ahogy én is győztem, és leültem az én Atyámmal a trónjára” (Jel 3:21). Jézus tehát a Királyság-szövetséget az összes felkent kereszténnyel kötötte meg, akiknek a száma 144 000 (Jel 5:9, 10; 7:4). Ez a szövetség biztosítja jogilag, hogy együtt uralkodjanak majd Krisztussal az égben.
"A jobb oldalán levő "Lator" a Földi élet feltámadására vár, Ő nem felkent, vagy is nem égi elhívatású. "
Kedves Tanú! Köszönöm hogy válaszoltál! Már csak egy kérdésem lenne! Honnan veszed hogy a Lator földi életre vár? Jézus egyértelműen kijelentette hogy még MA velem leszel a paradicsomban. Légyszives vedd elő a régi Károli féle Bibliát amiből több évtizeden át tanultak Jehova tanúi, és abból olvasd fel magadnak.... Szerintem egyértelmű..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!