Jehova Tanúi, Jézus mikor meghalt a kereszten a mellette lévő bűnözőnek azt mondta hogy még ma velem leszel a paradicsomban, tehát ő is egy felkent keresztény volt és társuralkodóként fog élni Jézussal a mennyben?
Kérdezőnek:Vajon ésszerű e arra gondolni (abban hinni), hogy Jézussal együtt még aznap a mennybe ment a lator, ha a Biblia nem támogatja, az aznapi felkerülésüket még Jézusét sem?!
10-esnek "Anno így tanitottak engem is,hogy ezt kell mondani" - Te valójában nem gondolkodsz, nem vagy köteles elfogadni azt, amivel nem értesz egyet - a hitnek meggyőződésen kell alapulnia.
(egy Tanú)
@ Fogjátok fel ezt úgy hogy nem bántani akarunk benneteket hanem felnyitni a szemeteket, tiszta jó szándékból.....legalábbis én ezen vagyok! Aztán sokszor úgy gondolom hogy hagyni kellene benneteket a hitetekben....
Ha valóban fel akarod nyitni a szemüket, akkor szerény véleményem szerint rossz hangnemben teszed, túlságosan is leminősítő, túlságosan is sértő. Próbáld megérteni a logikájukat, próbáld meg az ő szemszögéből is nézni. Egy Jehova tanúja nem gondolja, hogy tök hülyeségben hisz, még ha neked annak tűnik is. Továbbá fontos, hogy ne csak bíráljunk, hanem ismerjük el a mi tényleg jó, ami tényleg értékes. Szerintem Jehova-tanúi alapvetően nem rossz indulatúak.
Ez a "bizony bizony mondom neked ma" őszintén szólva a legnagyobb jóindulattal is tényleg oltári hülyeség. Jézus egyértelműen mindig a "bizony, bizony mondom neked" fordulatot használja, sose teszi hozzá a teljesen értelmetlen és felesleges "ma" szócskát, nem valószínű pont a kereszten lett ilyen fellengzős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!