Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, Jézus mikor...

Jehova Tanúi, Jézus mikor meghalt a kereszten a mellette lévő bűnözőnek azt mondta hogy még ma velem leszel a paradicsomban, tehát ő is egy felkent keresztény volt és társuralkodóként fog élni Jézussal a mennyben?

Figyelt kérdés
Ha igen, mivel érdemelte ki ezt a kiváltságot? Vagy én nem értem ezt az egészet???

2016. febr. 19. 08:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Akkor mi lett Jézus szellemével, ami addig volt neki?
2016. febr. 19. 15:40
 12/24 anonim ***** válasza:
Náluk a szellem egyenlő a lélekkel.Tehát Jézus testileg-lelkileg,szellemileg halott volt 3 napig
2016. febr. 19. 16:10
 13/24 anonim ***** válasza:
Az már megint hibás akkor, hisz még az angyalok is halhatatlanok, így még ezzel is ellent mondanak a Bibliának.
2016. febr. 19. 16:32
 14/24 anonim ***** válasza:
Az angyalok az más,ők szellemteremtmények,Jézusról azt állitják,hogy Mihály angyal volt mielőtt lejött a Földre,de itt mint csak ember élt,nem ismerik el isteni mivoltát
2016. febr. 19. 18:10
 15/24 anonim ***** válasza:
Ezt mondom én is :) ha szellem teremtmény, akkor a szellem testére kapott egy ember testet, de az meghalt. Akkor hova lett a szellem teste????
2016. febr. 19. 18:19
 16/24 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:Vajon ésszerű e arra gondolni (abban hinni), hogy Jézussal együtt még aznap a mennybe ment a lator, ha a Biblia nem támogatja, az aznapi felkerülésüket még Jézusét sem?!

10-esnek "Anno így tanitottak engem is,hogy ezt kell mondani" - Te valójában nem gondolkodsz, nem vagy köteles elfogadni azt, amivel nem értesz egyet - a hitnek meggyőződésen kell alapulnia.

(egy Tanú)

2016. febr. 19. 18:23
 17/24 anonim ***** válasza:
Igen,épp ezért a meggyőződésért léptem ki.
2016. febr. 19. 18:49
 18/24 anonim ***** válasza:
Akkor a veled valô beszédem itt véget ér.
2016. febr. 19. 19:13
 19/24 anonim ***** válasza:
Bizony, bizony,elmémben beteg hitehagyott vagyok :)
2016. febr. 19. 19:43
 20/24 szp72 ***** válasza:

@ Fogjátok fel ezt úgy hogy nem bántani akarunk benneteket hanem felnyitni a szemeteket, tiszta jó szándékból.....legalábbis én ezen vagyok! Aztán sokszor úgy gondolom hogy hagyni kellene benneteket a hitetekben....

Ha valóban fel akarod nyitni a szemüket, akkor szerény véleményem szerint rossz hangnemben teszed, túlságosan is leminősítő, túlságosan is sértő. Próbáld megérteni a logikájukat, próbáld meg az ő szemszögéből is nézni. Egy Jehova tanúja nem gondolja, hogy tök hülyeségben hisz, még ha neked annak tűnik is. Továbbá fontos, hogy ne csak bíráljunk, hanem ismerjük el a mi tényleg jó, ami tényleg értékes. Szerintem Jehova-tanúi alapvetően nem rossz indulatúak.

Ez a "bizony bizony mondom neked ma" őszintén szólva a legnagyobb jóindulattal is tényleg oltári hülyeség. Jézus egyértelműen mindig a "bizony, bizony mondom neked" fordulatot használja, sose teszi hozzá a teljesen értelmetlen és felesleges "ma" szócskát, nem valószínű pont a kereszten lett ilyen fellengzős.

2016. febr. 19. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!