Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg lehetne reformálni az...

Meg lehetne reformálni az összes keresztény ágazatot, hogy ne legyen benne egy cseppnyi zsidóság sem?

Figyelt kérdés
Például a 10 parancsolat 1. parancsolata arról szól,hogy az isten kivezetett bennünket egyiptomból.. hááát... engem biztos nem.

2016. febr. 13. 15:10
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:

"Amúgy, ha van is, mi ez ahhoz képest, hogy pápai parancsra égettek el nagyon sok Talmudot? "

Talán azért tették, mert sok nemzsidóellenes tanítás van benne.

"Szóval ( öcsisajt ) nagon sok tanulás fér még rád. :)"

Az biztos. Amúgy nagyón érdeklődő vagyok a zsidó dolgok iránt. Pl: szívesen meghallgatnék egy zsidót, hogy még milyen érdekes dolgokat szoktak csinálni :D

A talmud sóskenyér tanítását arra használjátok fel, hogy sótlan ételt etessetek a gójokkal xD.(Max Gerzson)

Ravaszak vagytok ti nem mondom, nagyon ravaszak :D

2016. febr. 18. 20:56
 42/55 anonim ***** válasza:

ma 20:19

Igazad van, kapkodtam, Jézus születés és körülmetélése Lukács evangéliuma 2. fejezet, 7-21. vers, a 21. konkréetan a körülmetélése.

A lényegen nem változtat: Jézust, mint minden zsidó újszülöttet, a Tóra rendelkezésének megfelelõen nyolcadik napon körülmetélték, tehát zsidó volt.

A többi ostobaság és gyûlölködõ mocskolódás, alaptalan rágalom. Mellesleg egyáltalán nem tartozik a kédéshez.

Luzsénszkyt 1920-ban a Magyar királyi bíróság ezért a köpnyvért elmarszztalta.

2016. febr. 18. 21:10
 43/55 anonim ***** válasza:

Az 1924-ben tartott budapesti perben szakértők igazolták, hogy fordítása hiteles és nem kifogásolható. Idézet az egyik per ítéletének indoklásából:

"A kir. törvényszék megállapította, hogy Luzsénszky Alfonz fordításában előfordult ocsmányságok az eredeti Talmudban kivétel nélkül mind feltalálhatók. Az eredeti szöveg durvaságát nem túlozza, nem torzítja. L. A. fordítása általában az eredeti héber szövegben előforduló részek hű fordítása."

Amit te rágalomnak, meg mocskolódásnak hívsz azok pedig megtörtént esetek.

2016. febr. 19. 16:04
 44/55 DrPro ***** válasza:

Így a vitát végignézve látszik, hogy a vitának semmi értelme.

Mindent Jézus származása dönt el.

Amíg a zsidókeresztények teljes mértékben hisznek az Ószövetség szentségében, és Jézus zsidó származásában addig semmi sem fog változni.

A zsidókeresztény vallást még anno erőszakkal kényszerítették rá a magyarokra.

Azokat a magyarokat akik nem akarták felvenni karóba húzták, máglyán elégették stb.

Persze mondják a történészek, hogy ez szükséges volt, mert a pogány vallásunkkal nem tudtunk volna beilleszkedni, most már így utólag kiderült, hogy nem is voltunk pogányok. Tehát nem ez volt az igazi cél.

Akkor a magyarság egységes volt, nem volt pártoskodás, volt egy közös szkítakeresztény vallásunk. Viszont volt egy probléma, hogy túl erősek voltunk. Az ellenségeinknek szükséges volt megosztania a vallásunkat.

Rákényszerítették a magyarokat a zsidókeresztény vallásra, majd később mikor bejött a vallásszabadság, akkor jött a reformáció.

Minden reformátor megcsinálta a saját keresztény vallását, mert egyiknek se tetszett a zsidókereszténység.

Most ott tartunk, hogy annyiféle keresztény vallás van, hogy rengeteg. Tehát megosztás van. Oszd meg és uralkodj.

Kicsit olyan mint amikor Jahve szétzavarta azokat akik, megépítették a bábeli tornyot. Megzavarta a nyelvüket.

Mózesnek ez a Jahve nem csoda, hogy lángoló csipkebokorban jelent meg, valamint az is, hogy kígyóvá változott a botja. Ennek a Jahvénak állandóan húsra van szüksége, ezt hívják égőáldozatnak. Ha valaki elolvassa az Ószövetséget erről meg is bizonyosodhat.

Persze a zsidóknak nagyon is jól jön, hogy a keresztények azt hiszik, hogy jézus zsidó volt, az biztos.

Szerintem a biblia nem is annyira szent, persze a zsidókeresztények mondhatják, hogy ezért pokolra kerülök, de szerintem nem :D

2016. febr. 20. 13:40
 45/55 anonim ***** válasza:

17es, a kereszténységet megfertőzte a zsidósàg?

Lègy erős: a zsidósàg előbb volt, sőt, abból alakult ki a kereszténység...

2016. febr. 21. 23:21
 46/55 anonim ***** válasza:

02-16 00:02, 02-16 14:47, 02-17 20:20, 02-17 20:34, 02-17 22:26, 02-18 20:56, 02-19 16:04

"Jahvénak állandóan az állati tetemeket kell égetni. A zsidók ma is ezt csinálják. "

Ez megint olyasmi, amirõl nem tudok.

Arról azonban igen, hogy még a talmudi idõkben mondta egy rabbi: az imák az ÁLDOZATOK HELYETT vannak.

Mivel a Szentély ( Második Jeruzsálemi Templom ) pusztulása ( isz. 70. ) óta nincsenek áldozatok, mert azok a Szentélyhez kötõdtek.

Mégegyszer: "Ezért is szokás a zsidóknál konSzekrált ostyákat gyalázni."

MInt említettem, errõl nem hallottam, de ha csakugyan vannak akik teszik, annak igazán semmi értelme, ugyanis a "konSzekrált ostya" már azok szerint sem Kritsztus teste, akik azt kiszik, hogy az a megtévedt rabbi ( Jesu ( Hanocri ) ben Joszéf ), Krisztus lett volna.

" "Amúgy, ha van is, mi ez ahhoz képest, hogy pápai parancsra égettek el nagyon sok Talmudot? "

Talán azért tették, mert sok nemzsidóellenes tanítás van benne. "

Szó sincs róla. Azért tették, mert több olyasmi van benne, ami cáfolja az ún. Újszövetség néhány fontos állítását. ( cáfol = bizonyítja, hogy nem úgy van )

Késõbb csak ezeket a részeket töröltette a cenzúra. De a Soncino féle angol fordításban és a mechon-mamre.org -on olvasható szövegben néhány ilyen benne van.

"sóskenyér"

A Talmud NEM ORVOSI SZAKKÖNYVnek íródott.

Azert jegyezzük meg a régi zsidó orvoslással kapcsolatban, hogy pl Rabbi Mose ben Maimun ( 1135 - 1204 ) ( a szokásos zsidó megnevezése Rambam, ismertebb nevén Maimonides élete utolsó 18 évében Szaladdin szultán háziorvosa volt. Ha a szultán nem lett volna megelégedve a tevékenységével, bizonyára nem alkalmazta volna 18 éven át.

Ami meg egyes orvosi eljárások bevált, vagy nem bevált voltát illeti, mint közismert, nincs 180 éve, hogy Semmelwiss Ignácot a bécsi orvosprofesszorok körülröhögték, hülyének nézték, mert azt mondta, hogy a beteg vizsgálata elõtt az orvosnak kezet kell mosnia. Abban az idõben, amikor már használtak mikroszkópot biológiai kutatásokra.

luzsénszky, "Az 1924-ben tartott budapesti perben"

Nem igaz. Valszeg e is tudod, hisz ha igaz lenne, akkor adtál volna linket az ítélet fénymásolatához. De nem adtál, mert nincs ilyesmi.

"Amit te rágalomnak, meg mocskolódásnak hívsz azok pedig" RÁGALMAK és MOCSKOLÓDÁSOK.

Foglaljuk össze, ami eddig kiderült:

1) A Bibliáról ( Mózes öt könyve, Próféták, Egyéb Szentiratok ) fogalmad se. amit véletlenül elolvastál belõle, azt sem érted.

2) Az un Úkszövetséget sem ismered, különben nem rug´´oztál volna Jézus körülmetélésén.

3) A kereszténységhez nincs közöd, mert keresztény ( keresztyén ) nem ír olyanokat, amiket te írtál.

Szóval: kereszténységhez nincs közöd, zsidókat, muszlimokat útálod, akkor mi is vagy vallásilag? Hmmm ...

+++++++++++++++++

DrPro

Ahhoz képest, hogy Dr vagy, fura, hogy a "zsidókeresztény" szót nem a szokásos értelemben használod. Ez ugyanis olyan keresztényeket jelent, akik zsidóból lettek kereszténnyé, szemben a "pogány keresztényekkl", aki úgy lettek keresztények ( "Krisztus" követõi ), hogy nem voltak elõzõleg zsidók. Pl görögök, rómaiak, stb. Igazán ennek e´rtelme az ókorban, a korai kereszténységben volt.

"utólag kiderült, hogy nem is voltunk pogányok."

Azért ennek az állításnak elfogadottsága a történészek között nem mondható egyöntetûnek ( és akkor nagyon finomkodva fogalmaztam : ).

"volt egy közös szkítakeresztény vallásunk." - asd elõbb. Pl mitõl volt keresztény ( krisztuskövetõ ) "Krisztus" nélkül?

"túl erősek voltunk. "

Akkor hogyan tudták "erőszakkal kényszeríteni rá a magyarokra" ? Ha a magyarok TÚL ERÕSEK voltak?

( Mellesleg valóban Árpádtól Gézáig a nyugat minden kárpátmedencei hódítási kisérlete kudarcot vallott. Szóval akor hogy tudták erõszakkal ? )

"keresztények azt hiszik, hogy jézus zsidó volt"

A Biblia, közelebbrõl Lukács evangéliuma bizony határozottan ezt állítja. De persze lehet, hogy az hamizítvány, megmutatnád az igazit?

"zsidókeresztények mondhatják, hogy ezért pokolra kerülök"

Hogy a keresztények mit mondanak, nem tudom, mi, zsidók tudjuk, hogy az Örökkévaló a hülyeséget nem kárhoztatja, nem is tartja bûnnek, hisz az csak orvosi rendellenesség. :)

( Szerintünk amúgy sincs külön pokol, menyország, Túlvilág van, ahol büntit kap, aki életében rossz fát tet a tûzre és jutalmat, aki valami jót tett. Persze, az igazán igaz ember nem a jutalomért teszi, hanem magáért a jóért. :) )

2016. febr. 22. 21:50
 47/55 DrPro ***** válasza:

Zsidó létedre még nem hallottál arról, hogy jahvénak állatáldozatok kellenek???

Tele az ószövetség ezekkel a dolgokkal.

A sóskenyér dolog pedig a soncino fordításba is benne van...

Tehát nehogy letagadd xD

2016. febr. 26. 13:43
 48/55 DrPro ***** válasza:

Ha te sem adsz linket az ítélet fénymásolatáról akkor miért várod el másoktól?

Ez az állítás, egyszerűen csak a wikipédiáról való.

2016. febr. 26. 13:51
 49/55 anonim ***** válasza:

"Zsidó létedre még nem hallottál arról, hogy jahvénak állatáldozatok kellenek???"

1) Dr létedre nem hallottál arról, hogy a Tetragrammatont nem szokták kiírni, többek között, mivel helyes kiejtése nem ismert.

2) Állításodra, hogy "A zsidók ma is ezt csinálják. "

ezt válaszoltam: "Mivel a Szentély ( Második Jeruzsálemi Templom ) pusztulása ( isz. 70. ) óta nincsenek áldozatok, mert azok a Szentélyhez kötõdtek."

Kérlek, olvasd el annyiszor, amíg sikerül megérteni.

"A sóskenyér dolog pedig a soncino fordításba is benne van... "

És? Maimonidest említettem példának, hogy a zsidó orvosokkal ár az ókorban is eléggé meg voltak elégedve. Amennyire tudom, ma is.

"Ez az állítás, egyszerűen csak a wikipédiáról való."

Csakugyan. Ott is hiányolják a forrást. Igaz, az 1920-asét is.

Viszont a csirkefogó luzsénszky néhány idézetét ellenõriztem nemcsak a Soncino, de az eredeti szöveg felhasználásával is, innen tudom, hogy hamisítvány. Néhányról itt a gyk-n is leírtam, hogyan hamisít, keresd meg!

2016. febr. 26. 15:54
 50/55 anonim ***** válasza:
* már a középkorban
2016. febr. 26. 16:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!