Ha én a Kereszténységben a judaizmusban és az Iszlámban is hiszek akkor én szó szerint "ábrahámita" vagyok?
Azért hiszek mindegyikben mert az őseim között vannak keresztények,muszlimok és zsidók is.Én kereszténynek vagyok megkeresztelve de nem vagyok vallásos.Na de I-ten létezésében hiszek.Azaz a 3 ábrahámita vallás I-tenében.
Disznó húst nem eszek csak nagyon ritkán.
(bocs a helyesírási hibákért.)
Igen, akkor ábrahámita vagy. Ezzel csak az a baj, hogy olyan nincs. :)
Nem mondhatod egyszerre azt is, hogy Jézus isteni személy, meg azt, hogy Jézus nem isteni személy. Dönteni kell, vagy-vagy. Ha tagadod Jézus isteni természetét, akkor keresztény már nem lehetsz.
Aztán el kell dönteni, hogy elfogadod-e Mohamedet prófétának. Ha nem, akkor muszlim máris nem lehetsz. Ha viszont elfogadod Mohamedet prófétának, akkor Mohamed tanítása szerint nem fogadhatod el Jézust isteni személynek - lásd előző pont.
A három vallást nem lehet ellentmondás nélkül ötvözni.
Te szó szerint tájékozatlan vagy.
De nem baj, mert ezt lehet orvosolni.
De legalább keresel (feltehetően), s ez sokkal jobb, mint ha nem tennéd, legyél bármilyen tájékozott és/vagy művelt is, vagy sem e téren.
Nem , nem vagyok zavarodott se és tájékozatlan se!
Én nem úgy értettem ,hogy egyszerre keresztény,judaista és muszlim is vagyok. Hanem azt hogy hiszek a három vallás I-tenében.
Igy van
Nalunk muszlimoknal az ilyet ugy modjak h Hanif, vagyis olyan ember aki hisz abban h csak egy Isten van.
De nem lehetsz egyszerre tobb mert ugye utkoznek bizonyos hittetelek.
Te hivo vagy, ez az elso lepes mind a harom abrahamita vallasnal.
Te a kerdesben azt allitod h hiszel mind a haromban , ez rendben van en is hiszek benne h mind Istenhez vezet de teljes mertekben nem fogadhatod el az osszeset :)
Tanulj kutass es valaszd ki azt amit igaznak erzel.
Kérdezőnek a 6-ra:
Ha hiszel a kereszténység Istenében, attól még nem vagy keresztény, csak akkor, ha elfogadod, hogy Isten = Szentháromság, azaz Atya és Fiú és Szentlélek. De ha ezt elfogadod, akkor nem lehetsz sem muszlim, sem zsidó.
Teljesen kizárt, hogy a három vallásnak egyszerre legyél igaz híve. Teljesen nonszensz, ez a lehetőség még elvi síkon sem létezik. Vagy választasz egyet a három közül, vagy nem választod egyiket sem, de ebből a kosárból egynél többet nem választhatsz.
De hogy te mindig "I-ten"-t írsz "Isten" helyett, az erősen arra utal, hogy valami turulmadár szektába keveredtél bele. :)
Persze ez nem baj, csak ne hidd magad ettől kereszténynek, mert csak becsapnád magadat. :)
Nekem egy turulmadaras ismerősöm írja pontosan ugyanígy, mondta is, hogy ez valami összetett szó sumér-ősmagyarul :D
De különben rosszul tudod, leírni egyáltalán nem tilos Isten nevét. Ez az a bizonyos négy betű, a tetragrammaton a יהוה, latin betűs átirattal "yhwh" magyarosan "jhvh". Kiejtése "Jáhvé" lenne, de mivel nem szabad kiejteni, ezért ha a szövegben "yhwh" szerepel, akkor "Adonáj"-t mondanak helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!