El tudod mondani a "hiszek egy"-et? Ha álmodból fölébresztenek.
13:11
Látod, én ezt nevezem véletlennek :)
el tudom mondani bármikor. minden vasárnap járok templomba, gyerekkorom óta, ennyi idő alatt meg lehet jegyezni :)
számomra a vallás erkölcsi, életviteli "sorvezető", bizonyosság a sok bizonytalanság között, hagyomány és közösség, mindez együtt. katolikus vagyok, részt veszek aktívan a helyi egyházközség munkájában is, meg a karitaszban, ezt szeretem a legjobban, mert azokon segítünk, akik tényleg nagyon rá vannak szorulva.
minden este szoktam imádkozni, kérni nem mindig van mit, de megköszönni igen, mert minden napban van valami, ami jó volt, vagy hasznos. ha erőért imádkoztam az Istenhez, eddig mindig adott, meg sok minden mást is, de azt megtanultam, hogy nagyon meg kell gondolni, mit kér az ember, mert lehet, hogy nem véletlenül nem kapta eddig meg...
Nem - semmilyet.
Soha nem értettem, miért kell természetfölötti köntösbe bújtatni azt, ami teljesen magától értetődő és logikus. Akinek egy csöpp esze, meg némi empátiája is van, nagyon hamar rájöhet, miért is a jóság, szeretet, összefogás az egyetlen járható út ebben a világban. Akinek meg nincs esze, azon a természetfeletti maszlag se segít, azt értelemre kell nevelni.
Én eltudom mondani szerintem álmomból ébresztve is. Vallásos nevelést kaptam, de a katolikusoknál én sajnos nem az igaz hitet/hitűeket láttam többségben olyan képmutatóknak tűntek nekem, holott még csak gyerek voltam és nem beszélte tele a fejemet senki semmivel. Nemrég megtértem és úgy gondolom nem a kívülről fújott szövegek a fontnosak, hanem hogy valaki az imáiban hálát adjon, megbánja bűneit és saját szavaival tegye azt, mert a sablon szövegek egy idő után olyan rutinná vállnak. Én 8 év alatt kismilliószor mondtam el pl. a Mi atyánkot és csak úgy jött autómatikusan, ha megkérdezték volna miről szól gőzöm nem lett volna róla. Megtérésem után 21 évesen most már úgy tudom elmondani, hogy át is érzem. Szerintem a képmutatás felé visznek ezek a sablonos szövegek.Nem arról van szó, hogy ne mondjon ilyeneket az ember, csak ne essen át a ló tulsó oldalára mert nem ezen kellene hogy a hangsúly legyen. Imádkozni kell, hogy ápoljuk a személyes kapcsolatunkat az Úrral, de amit a legeslegfontosabbnak tartok az az, hogy a hétköznapokban is igaz hívőként viselkedjünk, pl. most mondok egy apró dolgot, ha valaki trágárul káromkodva beszél veled, te maradj higgadt és beszél nyugodtan hozzá, vagy pl. segítsd az embereket ahogy tőled telik és szeresd a felebarátod. És természetesen a katolikusok között is vannak igaz hitűek ezt nem vitatom, én a többségénél láttam ezt, de tudok én is olyat, aki igaz hitű katolikus. Szerintem nem a vallás a lényeg (ha a Bibliára támaszkodik nem vesz el belőle, nem magyarázza félre), hanem az igaz hit!
21/L
15:36-os vagyok.
Egy percig nem hittem, hogy olyan vagy. Két mondatból nem ismerlek meg, meg nem az én dolgom az ítélkezés :-)
Hát nekem naggyából a leírtak játszódnak le a fejembe, de azért nyílván nehéz lenne mindent leírni, így röviden és tömören ennyi. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!