Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » El tudod mondani a "hiszek...

El tudod mondani a "hiszek egy"-et? Ha álmodból fölébresztenek.

Figyelt kérdés
és azt is írd le mellé pár mondatban, hogy milyen szerepet játszik az életedben a vallás
2010. márc. 30. 12:35
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
39%
...hát nem vagyok biztos benne.Nekem a vallás azt jelenti:Légy jó.Nem járok templomba(már)
2010. márc. 30. 12:51
 2/36 anonim ***** válasza:

Hát a végével bajban szoktam lenni, de mindig beleolvasgatok, hogy megmaradjon.

Életemben a vallás, mint erkölcsi mértékadó, és közösségi, kulturális tevékenység játszik szerepet.

Bár fizikushallgatóként nem nagyon hiszek az Isten metafizikai valóságában, nemzeti érzelműként úgy gondolom, a nacionalizmus elidegeníthetetlen a konzervativitástól, és a kereszténységtől. Manapság rengeteg támadás éri az egyházat, tisztán kivehető, hogy pusztítani akarják ahol érik, és nem hagyhatunk egy több, mnit 2000 éves kultúrát lerombolni, lezülleszteni, bizonyos más vallásúak által.

2010. márc. 30. 12:55
 3/36 A kérdező kommentje:

eddig tetszik, amit írtatok.

majd a végén én is leírom, hogy nekem mit jelent. és köszönöm az eddigi válaszokat

2010. márc. 30. 12:58
 4/36 anonim ***** válasza:
100%

én simán el tudom mondani,bármikor,mivel vallásos vagyok és szoktam templomba járni. Mondjuk mostanában keveset,de régebben hetente mentem.

Tudom,hogy Isten vigyáz rám és terel utamon. Nem hagyja hogy bajom történjen. Ezt már többször megtapasztaltam.

2010. márc. 30. 13:00
 5/36 anonim ***** válasza:
18%
Aki azt végigmondja az tulajdonképpen kántálás. A kántálás pedig a feketemágiával, boszorkánysággal hozható összefüggésbe. Szóval világosan látható, hogy mire is épül tulajdonképpen az az egyház, amelyik ilyen kántálásokkal rendelkezik...
2010. márc. 30. 13:04
 6/36 anonim ***** válasza:

Végig tudom persze

Nyolc évig egyházi suliba jártam, de nem vagyok vallásos.

2010. márc. 30. 13:08
 7/36 anonim ***** válasza:

13.00-s vagyok: a terelést úgy értettem,hogy volt már többször is hogy kértem konkrét dologban hogy segitsen és így volt! Szerelmes voltam egy férfibe és már úgy éreztem nem birom tovább meg kell mondanom a pasasnak. De nem tudtam,érdemes-e epekednem utána...,kértem Istent hogy adjon egy jelet mire pár nap mulva összefutottam Vele és a feleségével a többmilliós Budapesten...szted mennyi ennek az esélye? egy a millióhoz annakaz esélye h ez véletlen volt. Mert nem az volt...

Meg még régen szintén szerelmes voltam egy pasiba,és kértem Istent hogy segitsen szintén dönteni,mire másnap nem meghallom hogy a feleségéről beszél??Akiről addig szintén nem tudtam h létezik. Volt tesitanár,és pont ott voltam mikor mondta a kollégájának h a feleségem igy meg úgy...

szóval ezekkel csak azt akartam érzékeltetni hogy igenis kapunk mi jeleket csak sokszor nem vesszük észre. :P

2010. márc. 30. 13:10
 8/36 anonim ***** válasza:
20%

Csak az első 5-6 sort.

Nem hiszek abban, hogy lenne bármilyen nem földi erő, lény, entitás, ami irányítana minket. De szerintem azért vagyunk a Földön, hogy az emberek életét jobbá tegyük. Talán humanistának is nevezhetném magam.

Ellenben sokakkal ellentétben nem tagadom azt, hogy a hit sok embernek erőt ad, és ez jó. Hasznos. De az egyházakban sose hittem, szerintem az embereken történő segítséget gyakran veszítették szem elől, és csak a saját érdekeiket nézték. Olyan ez, mint egy alapítvány, ami adományokból, és a vezetőség mercivel jár. Kétszínűség, az emberek becsapása.

2010. márc. 30. 13:11
 9/36 anonim válasza:
Nem tudom, nem is vagyok vallásos. Számomra nem jelent semmit, de amíg nem akarják rám erőltetni, addig nem zavar.
 10/36 A kérdező kommentje:

13:04 azt hiszem a "kántálás" szót rossz értelemben használod

"kántálás (lat. cantare ’énekelni’ szóból), énekkel való köszöntés az elsődleges jelentése, másodlagos a kéregetés, melynek alapja, hogy a kántálásért kisebb jutalmakat szokás adni. Mai jelentése karácsonyi adománykérő köszöntés és éneklés. Főként Erdélyben és É-Mo.-on gyakori megnevezés (→ karácsonyi köszöntés). Eredetére nézve régi diákszokás, mely a 17. sz.-ban élte virágkorát, amikor a diákok csoportosan jártak köszönteni névnapon, lakodalomkor, szüretkor stb. A kántálás szokásait a ref. iskolák megszüntették, de tartalmában és formájában hasonló népszokás elnevezéseként máig ismert. Ugyancsak latin eredetű szóval egyes helyeken (pl. Ipoly mentén, ÉNy-Mo.-on) mendikálásnak nevezik a karácsonyi köszöntést..."

1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!