A keresztények miért hívják az istenüket "Az Istennek"? Van neki neve is, Jahve/Jehova (JHVH/YHVH).
Áruld már el, ki erőltet rád valamit ez ügyben, te kis OPNI szökevény?:D
Megyünk, és megverjük, megvédünk téged! Ó nagy zseniális Lény! btw szólíthatunk Téged egyszerűen Szentistennek? :D:D:D
"Én nem vagyok keresztény, és az istenemet Istennek írom, és ezt az égvilágon senki nem bírálhatja fölül."
De, sajnos igen.
Mivel LEKÉSTÉL a név birtoklásáról. Sajnos ez már FOGLALT.
Ez az egyetlen oka, amiért te nem használhatod.
A muszlimok ,csak ők arabul.
Egyébként a Jehova hibás ,míg azt azt A Nevet TILTOTT kimondani/leírni (csak szent szövegeknél szabad ,de ott se mindig) -a zsidóság szemszögéből.
Bár a karaiták (régebben az voltam) "Jehovának" is nevezik I-tent ,de ez téves megnevezés ,már pedig a niqudot (héber ábécében a pontozás) tekintve téves.
De tudtommal a karaita zsidókon kívül a jehova tanúi nevezik még így I-tent.
Am a hagyomány szerint I-tennek 27 neve van ,míg a kabbala szerint 72.
Üdv!
Egyébként I-ten általános héber elnevezése az:
'ה
Kiejtés: hásem.
(A שם szó hiányzik belőle ,ami nevet jelent héberül)
De ismeretes még a:
Jiddis ג–ט (egy "אָ" hiányzik)
Ladino D-o (egy "y" hiányzik)
Illetve a bukhári (én ehhez a közösséghez tartozom) nyelveben (némelyek szerint csak egy tádzsik/perzsa zsidó dialektus) Х-до (egy "у" hiányzik) vagy ХаШем (itt le lehet írni ,mivel nem az eredetibe van) (bukhári cirill ábécé szerinti).
Üdv!
18-nak Lucifer te àlmodozol,fèlelmetes a mellè beszèlèsed.
Sajnos a neves a bibliàba van de illik is ràd,csak ugy viccesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!