Zsidóként hogyan kell fohászkodni az Örökkévalóhoz?
Figyelt kérdés
Sajnos én egy slemil vagyok vallásilag, és nem tudom. Ha lehet, aki válaszol, linkelje be az ima magyar nyelvű szövegét, mert héberből is slemil vagyok.2015. ápr. 16. 23:01
2/7 A kérdező kommentje:
De nincs rá bevett ima, mint a katolikusoknál a Miatyánk?
2015. ápr. 16. 23:19
3/7 anonim válasza:
4/7 A kérdező kommentje:
Angolul is jó, köszönöm!
2015. ápr. 16. 23:28
5/7 tamasmester válasza:
Nem vagyok járatos a zsidó hitvallásban, de az biztos, hogy a fohász és az ima az két teljesen különböző dolog. Tehát jó lenne ha pontosítanál, imádkozni, vagy fohászkodni zeretnél?
6/7 Molnár Sándorné válasza:
Kedves kerdezo!
Isten nem szereti a hosszu es ismetelgeto imakat.
Azt szereti, ha sajat szavainkkal fordulunk hozza, ugy mint pl. egy gyermek az apjahoz.
Teljesen mindegy, hogy imadkozunk, vagy fohaszkodunk, a ketto nem kulonbozik egymastol. Mert az imaban eloszor is magasztaljuk a teremto Istent, aztan terhetunk ra a kereseinkre. De mindenkepp az a fontos, hogy beszelgetes formajaban tortenjen az ima.
Ha barmi kerdesed van, szivesen valaszolok. Udv: Judit!
U.i: Imadkozni es fohaszkodni barmikor lehet, akar utazas kozben is.
7/7 anonim válasza:
Pedig a zsidó vallás szerint Isten nem a szavaid hanem tetteid alapján ítél meg. Pontosabban, hogy mennyire tartod be a törvényeit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!