A vallás hogyan tudna segíteni az alkoholistákon?
a pontos pszichológiai hátterét nem ismerem ,de sok egyház foglalkozik ezzel, meg a hajléktalanszállók és rehab. intézmények jelentős részét is ők tartják fent vagy legalább erősen pénzelik, szóval a leszokásban elég masszív szerepet játszik a vallás, már a kereszténység, a többit nem tudom, feltételezem ,hogy valami olyasmi oka lehet annak ,hogy hatékonyak, mert nem csak úgy leszoktatják az embereket és akkor jön a nagy üresség, hanem valami tök új életformát adnak nekik ahol hasznosnak érzik magukat, új eszmék, erkölcsök, életcélok, meg egy nagyobb közösséget szolgálhatnak, ahol lesznek új barátaik, akik nem csak csesztetik ,hogy alkoholista volt, hanem örülnek ,hogy letette a szeszt, régi haverjai már nem húzzák visssza, szóval van célja az egésznek, vannak előttük jó példák meg ilyesmi
szóval ateista létemre azt mondom hajrá vallásosok, mert erre most Magyarországnak nagy szüksége van.
Úgyhogy a hitehagyott ember fordul pótszerekhez, és pótcselekvésekhez.
Az egyház pedig visszaadja az ember hitét.
Aki hisz valamiben az előbb utóbb elkezd hinni saját magában is.
A vallás önmagában nem segít. Ami segít az a HIT. a kettő nem ugyanaz. Hite bárkinek lehet anélkül, hogy vallása legyen.
A vallás, ha úgy tetszik egy mankó azoknak, akiknek a hite nem elég szilárd.
"Kiváncsi lennék hány pap beszélt erről akár egy prédikációban is."
El kell járni templomba, és akkor megtudod :)
Én már hallottam nem egyszer ilyenről beszélni a papokat, annak ellenére, hogy valójában nem erről kellene szólnia a prédikációnak, hanem az aznapi szentírási szakaszról.
Nézd meg! Nagyon érdekes és tanulságos. Csupán 7 perc.
# 7/7
Vannak egyházi közösségek, ahol a napi problémákat dolgozzák fel a vallás segítségével, és próbálják megoldani.
Pl: baptisták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!