Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Krisztus mióta fia az...

Jézus Krisztus mióta fia az Atyának?

Figyelt kérdés

2016. jan. 2. 18:45
1 2 3 4
 21/38 szp72 ***** válasza:

Jó volna ha a háromsághívők és a háromságtagadók is megértenék egyszer, hogy az egylényegűség nem jelent teljes egyenlőséget. Az Atya és a Fiú egylényegű, de nem teljesen egyenlő, hiszen az egyik Szülő Isten a másik pedig Szülött Isten.

A Fiú azért egylényegű az Atyával, mert az Atya mindent odaadott neki: a teljes életét, a teljes hatalmát, a teljes tudását, a teljes dicsőségét, mindenét, az egész lelkét, az egész szellemét. De mivel az Atya a kezdeményező, a Szülő, az Örökítő ezért és ennyiben valóban nagyobb a Fiúnál, de semmi másban. Az Atya feje a Fiúnak, az Atya úgymond főnöke a Fiúnak, de a Fiú mégsem alacsonyabb rendű lény. Ahogy az emberi apa is nagyobb a fiánál, de a fiú mégsem alacsonyabb rendű az apánál, ahogy minden fiú az apja szülötte és nem teremtménye, úgy van ez az Istennél is: Született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű.

2016. jan. 2. 23:55
 22/38 anonim ***** válasza:

"Nem Jézusról beszél..."

"Mellette voltam mint kézműves..."

Igen Salamon írta ihletés alatt.

De nem a bölcsesség volt Isten mellett, mint munkás...,és azt is írja, hogy az emberek fiaiban lelte gyönyörűségét....a Bölcsesség hogyan jött vajúdva a világra?

De bizony Barátom,itt Jézus létre jöttének körülményeiről szólnak a versek.

(Példabeszédek 8:30, 31) 30 akkor mellette voltam mint mestermunkás, bennem lelte gyönyörűségét nap mint nap, s én örvendeztem előtte minden időben, 31 örvendezve az ő földje termékeny talajának; és amiben gyönyörűségemet leltem, az az emberek fiaihoz fűződik.

(Példabeszédek 8:22) 22 Maga Isten hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen.

Isten nem a bölcsességet hozta létre, hanem a fiát alkotta meg az első munkájaként.

Ez összhangban van a kolossébeliekhez írt versekben is ahol Jézus létre jöttéről, beszél, mielőtt bármit, akár földet, vagy csillagokat hozott volna létre,elsőként alkotta meg.

S érdekes, hogy nem írja, hogy Ő alkotott, hanem azt hogy mellette segédkezett mint egy munkás, aki tanulja nézve az Atyát, mit hogyan csinál.

2016. jan. 3. 06:29
 23/38 A kérdező kommentje:

„Amióta létezik Isten azóta akar szeretni, de mivel öröktől fogva létezik, ezért öröktől fogva szeretni akar. 

Amióta Isten szeretni akar, azóta létezik a Fiú, akit szerethet, de mivel Isten öröktől fogva szeretni akar, ezért a Fiú is öröktől fogva létezik”

Amit mondasz az egy emberi filozófia, hogy az Isten nem lehet maga a Szeretet, ha nincsen tárgya a szeretetének. Az Isten ha már akkor szeretett minket, amikor még meg sem születtünk /nem voltunk konkrét tárgya a szeretetének/, és még azokat is szereti, akik ezután születnek és a váltságot igénybe vehetik, akkor bukott a filozófiád. Különben sem hoztál fel semmi szentírási szöveget, hanem bedobtál egy egyházi pamacsolást, hogy hitelesnek tüntesd fel azt, amire nincsen idézet. A háromság pont azért létezik, mert rengeteg Isten Igéjét nem tisztelő filozófus bujkál a kereszténységben, de nyilván tudja mindegyikről az Isten, hogy nem Őt képviselik, hiszen Isten szájába adják hamis tant, ami nem Tőle származik!

„Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért... Mi szeressük őt; mert ő előbb szeretett minket!” (1Ján 4:10,19)

„ Amióta Isten szeretni akar, azóta létezik a Fiú, akit szerethet” - mi sem létezünk azóta, amióta Isten szeretni akar, tehát az Isten szeretni akarása nem hozza magával a Fiú időtlen létezését.

Istenről olvassuk: „ Minekelőtte hegyek lettek és föld és világ formáltaték, öröktől fogva mindörökké te vagy Isten.” (Zsolt 90:2)

Ezzel szemben: „Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú /görögben monogenész theosz), aki az Atya keblében van, az jelentette ki [őt].” (Ján 1:18)

A Szentírás soha nem keveri a kettőt. Az Atyáról nem mondja, hogy „ monogenész theosz” A Fiúról pedig: „öröktől fogva mindörökké te vagy Isten.”

Ha mindkettő öröktől fogva van, sőt mindhárom, és személyek, és eldöntik magukról, hogy ki milyen szerepet játszik a mennyei színházban, hogy ki lesz az Atya, ki a Fiú és ki a szellem, akkor egyrészt az Isten Fiában adott váltságáldozata csak a színdarabi szerep eljátszásának értékével egyenlő, de az Isten tényleges szeretetét nem tükrözi, sőt még visszatetsző is. De Jézus példázatában aki elküldte a fiát, az valóban annak az embernek a fia volt, és nem egy fiúi szerepre felkért személy. (Máté 21:37-38) Különben az egész történet nem hiteles. Ennek alapján pedig maga a Szentírás nem hiteles. Ha olyan alapvető dolgokban nem mond igazat, hogy egy apának a fia nem fia a valóságban, hanem egyidősek, akkor az egész Biblia értékelhetetlen és nem tud szellemi/erkölcsi iránymutató lenni, mivel abszolút nem lehet tudni valamiről, hogy az-e amit róla olvasunk. Akkor lehet egy férfi a valóságban nő is, meg Jézus akár meg is házasodhatott, meg az örök élet is tarthat eddig, amíg az univerzum ki nem hűl, és vége a színházi előadásnak.

"… az bizonyos, hogy Krisztus örökkévaló fiúságának tana összeférhetetlen a logikával, és egy önellentmondásos okfejtés. Az ÖRÖKKÉVALÓSÁG az, aminek nincs kezdete, s nem lehet időhöz kötni: a Fiú pedig előfeltételezi az időt, a nemzést és az atyát; az idő megelőz minden ilyen nemzést: ily módon nincs értelmi kapcsolat a két kifejezés között, Fiú és örökkévalóság, ez abszolúte lehetetlenség, mivel ezek a kifejezések lényegükben különböző és egymásnak ellentmondó elgondolásokat foglalnak magukban." (Adam Clarke Commentary)

Azonban az az igazság, hogy ezt a mennyei-földi színházi előadást és szereposztást nem a mennyben találták ki, hanem itt a földön a minden szellemi kontárkodásra kapható filozófusok, akiknek nyilván a fizetségük is félre van téve ezért, hogy Istent és a Fiát ilyen módon mutatják be a kívülállóknak, akik még nem Krisztus követői.

A Bibliában az Atya Isten van öröktől fogva, a Fiú pont azért Fiú, mert az Atya adott neki életet.

A „kezdet” szó használata mindig valamilyen kezdetre utal. Pl.: „De ti is bizonyságot tesztek; mert kezdettől fogva (arkhész, WHNU) én velem vagytok.” (János 15:27) – Az apostolokkal való együttlét kezdetéről beszél Jézus.

A „kezdet” szó megjelenik a föld alapítása, vagy Krisztus evangéliumának kezdete kapcsán is. (vö. Zsidók 1:10, Márk 1:1) De ugyanezt olvashatjuk Jézus Krisztussal kapcsolatban is:

„A mi kezdettől fogva (arkhész, WHNU) vala, amit hallottunk, a mit szemeinkkel láttunk a mit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk, az életnek Ígéjéről. … Írok néktek atyák, mert megismertétek azt, a ki kezdettől fogva (arkhész, WHNU) van. Írok néktek ifjak, mert meggyőztétek a gonoszt. Írok néktek fiacskák, mert megismertétek az Atyát.

Írtam néktek atyák, mert megismertétek azt, a ki kezdettől fogva (arkhész, WHNU) van. Írtam néktek ifjak, mert erősek vagytok, és az Isten ígéje megmarad bennetek, és meggyőztétek a gonoszt.” (1János 1:11; 2:13-14)

Hogy a kezdettől fogva lenni, nem azt jelenti, öröktől fogva lenni, az az Ördög kapcsán is kiderül. Vagy netán van olyan elvakult háromság-hívő, aki szerint az Ördög öröktől fogva bűnben leledzik, nem pedig a bűnbeesésének kezdetétől???!

„A ki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva (arkhész, WHNU) bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.” (1János 3:8)

Bűnözésének van egy kezdeti pillanata, amióta a bűnben van.

Az Atya öröktől fogva van, nem kezdettől fogva, mivel kezdet nélküli. A Fiú pedig /egy/ kezdettől fogva, amióta az Atya életet adott neki.

Ha életet adott neki, akkor a Fiaként feláldozhatta értünk, így is történt. A filozófia pedig emberi hazugságok évezredes gyűjteménye, és Isten kinyilatkoztatásáról hamis képet ad.

2016. jan. 3. 10:11
 24/38 Roland G. ***** válasza:

Amióta szülte!

A kérdés azért értelmetlen,mert a Fiút az örökkévalóságban szülte,amely nem végtelen hosszú időt jelent,hanem egy olyan létformát,amit nem ismerünk.Az idő teremtett valóság,Isten pedig az idő előtt már létezett.Mivel mi csak térben és időben tudunk gondolkodni,ezért ha olyan dolgokról esik szó,mint az örökkévalóság stb,szükségképpen önellentmondásokba ütközik az értelmünk,mivel Isten és tulajdonságai végtelenek,az értelmünk pedig véges s emiatt a véges értelmünk nem tud határt szabni(nem tudja meghatározni) a végtelennek.

A lényeg,hogy nem volt olyan,amikor az Atya egyedül volt,mert olyan sem volt,hogy mikor vagy amikor! :D

2016. jan. 3. 11:43
 25/38 A kérdező kommentje:

"örökkévalóságban ...,amely nem végtelen hosszú időt jelent"

Nyilván nem jelent az örökkévalóság végtelen hosszú időt, hanem a pillanat jelenti a végtelen hosszú időt. Ugyanígy az örökkévaló Istennek /háromból az egyiknek vagy mind a háromnak/az anyja a Szűzanya, aki ugyancsak öröktől fogva létező és mindörökké szűz, mint ahogy a római katolikus egyház is szeplőtelen, amióta csak létezik. És örökké fog létezni, bár ez az esetükben vlsz. azt jelenti csak addig, amíg Isten igazságos ítélete le nem súlyt rá!

De jó hogy megmondtad, hogy az örökkévalóság nem jelent végtelen hosszú időt, mert ezt még eddig nem tudtam, hogy az Atya nem végtelen hosszú idő óta létezik. Akkor megmondanád, hogy kb. mióta létezik? /Te nem is vagy filozófus, inkább farizeus!/

2016. jan. 3. 12:21
 26/38 Roland G. ***** válasza:

Sajnos én nem tudom megmondani,mivel fentebb írtam,hogy az emberi értelem véges,az enyém biztosan,úgyhogy sorry!

Másoknak biztos végtelen,majd elmondják,csak várd ki.

Azt viszont nem tudtam,hogy a szűz-anya is öröktől fogva létezik.. :D

Valszeg a katolikus egyház is szeplőtelen,mint a többi egyház is!

Szép napot!

2016. jan. 3. 12:32
 27/38 A kérdező kommentje:

"Azt viszont nem tudtam,hogy a szűz-anya is öröktől fogva létezik"

Ha Isten öröktől fogva van, és a Szűzanya Istennek szent anyja, akkor annak is öröktől fogva kell léteznie. Ezek szerint a mennyei színházban már nem csak három szereplő van - a katolicizmus szerint /akik kitalálták az Atya-Fiú-Szentlélek háromságot/, hanem négy.

Most ha mind a három Isten, és a Szűzanya Istennek szent anyja, akkor mind a háromnak a szent anyja, és mégis szűz maradt örökre?

Na és hogy lehet valaki egyszerre szűz is meg anya is? Kiráz a hideg a katolicizmustól!

Mária szűz volt, amikor még nem volt gyereke, de miután megszülte Jézust, megszűnt szűznek maradni.

És nem Istennek volt az anyja, mert az Isten szellem (Ján 4:24), hanem Isten Fiának.

És nem valóságos Isten mind a három, hanem csak az Atya, - mint mondotta: "Rajtam kívül nincsen Isten" (Ézsaiás 44:6).

Ha az Atyának nem anyja a Mária /?!!/, akkor nem lehet Istennek szent anyja, mivel az Atyán kívül nincsen Isten.

R.katolikusok és a többi filozófus, tudtok követni?

Csak egyetlen isten van, az Atya, akinek nincsen kezdete.

A Fiú isteni, de nem azonos Istennel, van kezdete, szellemi testét levetette és fizikai testben meghalt az emberiség bűneiért, miközben Isten mindvégig létezett szellemként, egyébként is láthatatlan és halhatatlan.

Mária meg a testben született Jézusnak volt az anyja. Egyrészt megszülte Jézust, másrészt József később megismerte, mint nőt, tehát házaséletet élt vele, így semmiképpen nem maradhatott szűz.

Ha ezt megértettétek, többé ne nevezzétek Szűzanyának. Ha meg nem értettétek meg, akkor a 2Kor 4:2-őt ajánlanám a figyelmetekbe:

Hanem lemondtunk a szégyen takargatásáról, mint akik nem járunk ravaszságban, és nem is hamisítjuk meg az Isten igéjét, de a nyilvánvaló igazsággal kelletjük magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt.

2016. jan. 3. 13:55
 28/38 anonim ***** válasza:

Éljen kedves Kérdező....

Jó a meglátás...:)

2016. jan. 3. 16:23
 29/38 anonim ***** válasza:

Rég láttam a Bibliát ennyire elferdíteni.Gondolom tanúkkal folytatsz tanulmányozást jó ideje. Nem tanulhatod régóta a hazugságot. mert még nem vetted át a képmutató nyájasságukat, tehát még friss lehetsz. Nem fogom egyenként átvenni a tévedéseid,mert ordít belőled az önelégültség és kizárólag a magad igazát fújod, a jehovista tanítványosodás egyik lépcsőfoka ez.

Isten tudta, hogy lesznek ilyenek, ezért van benne a Bibliában, hogy aki más Evangéliumot hirdet, azt kerülni kell és nem is kell vele szóba állni. Mindent és mindenkit érdemes Istenre bízni. Remélem egyszer megismerned majd te is

2016. jan. 3. 21:46
 30/38 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Végig olvastam ezt a 30 választ és egy kissé meglep, hogy mindenáron különbséget akartok tenni a szülés és a teremtés között olyan estben amikor Istenről beszélünk akinek nincsen fizikai teste - képtelen a mi fogalmaink szerint szülni.

Teremteni még tudhat a mi fogalmaink szerint mert mint ember nem tudjuk, hogy pontosan mit is jelent teremteni.

Nem a meglévőből elkészíteni valamit, hanem a semmiből létrehozni valami.

Lehet, hogy bonyolult voltam:mivel nem tudjuk Isten estében értelmezni sem a szülést, sem a termést - nagyképűségnek tűnik, hogy vitatkozzunk arról, hogy szült vagy teremtett.

Azokkal egyetértek akik azt írták, hogy az atyának nincs kezdete míg a fiúnak - akár a teremtésétől, akár a születésétől nézve van kezdete.

Háromság :"Ebből látszik, hogy magát a fölfoghatatlan titkot akarja kifejezni" - katolikus enciklopédia

Ebből a fölfoghatatlan titkot emelném ki.

Az egyház maga is elismeri, hogy ezt a tant NEM lehet felfogni - így aki mindenáron meg akarja magyarázni és lenéz másokat mert nem értik vagy hiszik ezt az érthetetlen - felfoghatatlan - titkot, az bizony súlyos - katolikusok szerint a 7 - bűn egyikébe esik bele.

Javaslom pl 15 válaszolónak, hogy hite szerint értékelje át a válaszát.

2016. jan. 4. 00:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!