Mi a különbség Krisztus követése és Krisztus utánzása között?
Szia
Krisztus követése segít, hogy utánozni tudjuk égi Atyánkat. Ez azért lehetséges, mert Jézus mindenki másnál jobban visszatükrözte Isten gondolkodásmódját, érzéseit és személyiségét, és mindenki másnál világosabban tanított róla. Amikor a földön volt, nem érte be annyival, hogy Jehova nevét ismertté tegye. Azt is feltárta, hogy milyen Személy van e név mögött.
"Mindent átadott nekem az Atyám, és senki sem ismeri teljesen a Fiút, csak az Atya, és az Atyát sem ismeri teljesen senki, csak a Fiú, és mindaz, akinek a Fiú ki akarja őt nyilatkoztatni" Máté 11:27. Jézus ezt a szavaival, a cselekedeteivel, a tanításaival és a példájával tette meg.
Nincs.
Sőt Jézus tanítása szerint az ördög, meghasonlik magával, és amelyik ház vagy irányzat így tesz az nem marad meg.
(Márk 3:23–26) . . .„Hogyan űzheti ki Sátán Sátánt? 24 Hiszen ha egy királyság meghasonlik önmagával, az a királyság nem állhat meg; 25 és ha egy ház meghasonlik önmagával, az a ház nem képes megállni. 26 Éppígy, ha Sátán önmaga ellen kelt fel, és meghasonlott, nem állhat meg, hanem vége van.
Jézus ezzel lényegében ezt a gondolatot fejezte ki: „Ha igaz lenne, amit állítotok, és én Sátán ügynöke lennék, és tönkretenném, amit Sátán létrehozott, akkor Sátán a saját érdekei ellen dolgozna, és csakhamar elbukna.” Elsöprő logika, nem igaz?
1. válaszra:
Így szól az említett ige:
1. Korintus 11:1 Legyetek a követőim, mint én is követője vagyok a Krisztusnak.
Hol van benne az utánozás szó?
2-es válasz:
Jézus minden esetben azt mondta, hogy kövess engem és nem azt, hogy utánozd az égi Atyát. Vagy a te bibliád mást ír? Nincs a Bibliában az utánzás szó és az nem egyenlő a követéssel. Én elhiszem, hogy nektek másképp tanítják, de a követés Jézussal történik, az utánozás pedig majmolás Jézus nélkül. Nem nagyon érted a különbséget, ugye?
3-as válasz: az én Bibliámban nincs ügynök szó és biztos vagyok benne, hogy Jézus sem használta. Elég elfajzott dolog ez a szó a Bibliában.
A Biblia viszont ezt is írja:
2. Korintus 11:14 De ez nem is csoda, hiszen maga a Sátán is elhiteti az emberekkel, hogy ő a világosság angyala.
Nem meglepő tehát, ha a Sátán szolgái olyan álarcot vesznek fel, hogy az igazság szolgáinak látsszanak. Végül azonban megkapják, amit a tetteikkel megérdemeltek.
Álarcot vesznek fel és le kell Jézust utánozniuk, hogy elhitessék az emberekkel, hogy a világosság angyalai, de nem lesznek soha követői.
Nem ismeritek se Istent, se a Bibliát.
Szia!
Az utánzásra találtam egy helyet:
"Legyetek annakokáért követői az Istennek, mint szeretett gyermekek" Efézus 5:1
Követői:a görög szó- μιμηταὶ-szó szerint utánzóit jelent.
"Hol van benne az utánozás szó?"
A görög eredetiben :)
Pál korintusi levelében a "mimétész" szerepel, aminek a jelentése utánzó.
A Máté 16,24 meg úgy szól, hogy "opiszó mou elthein" szó szerinti fordításban "mögöttem jönni" vagyis "követni".
De valójában ez csak stilisztikai különbség, teológiai értelemben Krisztussal kapcsolatban ugyanazt jelenti mind a kettő.
8#
Egyetértek.
Amúgy mit jelent Jézust követni a valóságban?A gyakorlatban ezt hogyan kell csinálni?Ez a jó és értelmes kérdés szerintem.Nyilván Jézust nem tudjuk mindenben követni avagy "leutánozni".
Nyelvtanilag a követő és utánzó szónak egész más a jelentése. A μιμηταὶ jelentése mind a kettő, tehát az egyik nem valós. Mivel az Újszövetségben a nagytöbbségben követni szó szerepel, ezért nem lehet azt állítani, hogy a μιμηταὶ jelentése mindenféleképpen utánozni szó.
Roland: te utánozod vagy követed? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!