(Példabeszédek 8:24–26) 24 Mikor még nem voltak mély vizek, akkor születtem mintegy vajúdás közepette, mikor még nem voltak vízzel teli források. 25 Még mielőtt a hegyek megállapodtak, a dombok előtt születtem én mintegy vajúdás közepette, 26 mikor még nem alkotta meg a földet, a szabad térséget, sem a termékeny föld portömegeinek első szemcséit.
Itt a Fiú elmondja, hogy minden dolog elkészítése előtt hozta létre Az akiről beszél.
emberi szavakkal írja, hogy megértsük, "Mindennek a kezdete volt, vagy is Ő volt az első akit létre hozott a Teremtő, mintegy "vajúdva"
Ennél fogva volt kezdete, előtte nem létezett, csak a Teremtő egyedül volt,
A szellemről /lélekről/ meg egy szót sem ejt, hogy hogyan keletkezett, vagy jött létre, mint harmadik személy.
mint ha megfeledkeztek volna "róla", ezen a téren.
"csoda" hogy nem sértődött meg"
Ha egyenragúak lennének, akkor nem lenne köztük alárendeltségi viszony, melyben egyik elküldi a másikat, bizonyos feladatra.
S nem érdekes, hogy Isten a szellemét küldi, Jézust küldi....
S ki a nagyobb?
Akit küldenek, vagy aki küld?
"Ha kialakult az isteni személyek között egyfajta szerep, és a Fiú szerep jutott az egyik isteni személyre, akkor hogy döntötték el kettejük /sőt hármójuk/ közül, hogy ki milyen szerepet tölt be?"
-->Erről nincs adat. De a lényeg az, hogy a Fiú is örökkévaló Isten. A 2000 éves történelmi kereszténység mindig is hitt Krisztus istenségében, erről rengeteg ókori keresztény dokumentum van.
Az ariánusok bár kétségbe vonták a Fiú Istenségét, az Egyház azonban kivetette magából az arianizmust, mint eretnekséget.
"4. válaszoló vagyok. Az az írás, amit abban a válaszban linkeltem, tele van az ide vonatkozó szentírási utalásokkal."
Tőled kérdeztem, ha ura vagy a mondanivalódnak, akkor tudod, hogy hogyan döntötték el, a három örök isteni személy közül ki milyen szerepet játszik? Szerinted a mennyben egy színház múködik? Erről hol beszélt Jézus, hogy ő egy szerepet tölt be, de a valóságban nem azonos azzal, amit eljátszik mint szereplő? De azért vigyázzál, hogy mit mondasz, mert ha nem igaz amit mondasz, komoly gondjaid lehetnek belőle.
Amióta létezik Isten azóta akar szeretni, de mivel öröktől fogva létezik, ezért öröktől fogva szeretni akar.
Amióta Isten szeretni akar, azóta létezik a Fiú, akit szerethet, de mivel Isten öröktől fogva szeretni akar, ezért a Fiú is öröktől fogva létezik.
Isten nincs alávetve az időnek, hanem az idő egy teremtett valóság, a változásnak alávetett anyagi világ velejárója. Istenben nincs változás, még csak árnyéka sem a változásnak.
Mivel Isten mindent a Fia által teremtett, így természetesen az időt is, vagyis a Fiú sincs alávetve az időnek, hiszen ő hozta létre.
Ezért mondja a hitvallásunk: a Fiú az Atyától született az idők kezdete előtt. Született, de nem teremtmény:
"Vajon melyik angyalnak mondta valaha: A fiam vagy, ma szültelek? Vagy: Én atyja leszek, ő meg a fiam?" (Zsid 1,5)
A helyes válasz: Semelyiknek. A szülés nem teremtés. Isten köztudottan sok mindent teremtett, de csak egyedül a Fiút szülte a Biblia szerint.
ide is ideürítették jehova tanúi a fertőző szellmi trágyájukat, legalább kiírhatnák hogy jehova tanúi, csak hogy a tájékozatlanabb olvasók is értsék merről ez a hatalmas bűz, és nem sokféle vélemény találkozik majd egymás igazát belátó vitapartnerek jutnak egyező véleményre, csak egy szekta igyekszik itt hülyíteni az embereket aljasabb módon mint egy korrupt bróker
jehova tanúinak már csak azért sem érdemes hinni mert kellően pontatlanul idézik a bibliát, hogy igazuk legyen, kvázi nem is a bibliát hazsnálják az érveik "bizonyítására" holott arra hivatkoznak
jehova tanúit, és még 1-2 (de kb kevesebb mint 10) aprócska szektát kivéve MINDEN egyház egyet ért a már korábbiakban is kifejtettekkel
Jézus mintig is mint maga Isten létezett, mintha mondjuk azt mondanánk hogy a Jég az akkor is ez a bizonyos víz nevű anyag volt amikor még gőz volt, vagy, hogy az 1-es és a 2-es, de a 6-os számlap mögött is ugyan azt a dobókockát találod
tehát Jézus (Isteni természete) mindig is létezett, az időn kívül szülte ebbe a formába az atya, tehát a "mikor" nem értelmezhető, magyarban nem lehet jól kifejezni de angolul már kicsit talán: " always be" tehát mindig "van" az atya mindig is szülte, szüli és szülni fogja, persze ez csak egy filozófiai közelítés, teljesen úgy sem értjük, a végtelen fogalmát sem igazán tudjuk felfogni épp ezért az időtlenségét sem
a "szülte" meghaladja a felfogóképességünket, de világosan érthető ,hogy nem teremtményről van szó, ha másképp fésülöm a hajamat akkor nem parókát készítettem igaz?
mégvalami: alárendeltséről nincsen szó, csak amikor Jézus emberként megtestesült, de ez sem alaconyabbrendűséget jelent, hanem mint mondjuk mikor egy pincér kiszolgál téged, vállalta hogy kiszolgál, mert ez az állása, nem azért mert mondjuk rabszolga
"Istennel való egyenlőségét nem tartotta zsákmánynak hanem emberi alakot felvéve kiüresítette magát..." az egyenlőség szót lehetne "azonosságnak" is fordítani, persze jehova tanúinak biblia-ferdítésében ez már nem így szerepel, de azt nem is görögről hanem angolról fordítják
az evangéliumokban is olvashatunk több esetről amikor Jézust azért akarják megölni vagy azért okoz botrányt mert Istennel egyenlőnek/azonosnak nyilvánította magát, a szentírás ezekben az esetekben nem úgy számol be az eseményekről ,hogy "az emberek azt hitték Jézus Istenel azonosnak mondta magát" hanem úgy, hogy abból világos lesz ,hogy Jézus valóban ezt tette
Nincs alárendeltség???
IKor 15
25. Mert addig kell néki uralkodnia, mígnem ellenségeit mind lábai alá veti.
26. Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.
27. Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, a ki neki mindent alávetett.
28. Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.
11-es!
"Itt a Fiú elmondja, hogy minden dolog elkészítése előtt hozta létre Az akiről beszél. "
A Példabeszédeket nem a Fiú mondja el! Salamon a Példabeszédek 8-ban a bölcsességről beszél, azt személyesíti meg. Szó nincs Jézusról ott, ez emberi belemagyarázás! Hozzáteszem, nem vagyok háromsághívő, de kezeljük helyén a dolgokat!
azt hiszem világosan kifejtettem ,hogy mi a különbség a kisebbrendűség szintű alávetettség és az önkéntes lemondás között... ezt nem cáfoltad meg... és megint nem a bibliából idéztél, az új világ fordítás NEM biblia
bár a válaszaim a kérdezőnek szólnak, nem is merem remélni hogy jehova tanúit meg lehet győzni, mert ha belefáradnak ugyan azoknak a köröknek a lefutásába és már érzik hogy kínos, hogy ezerszer megcáfolt dolgokat hoznak fel újra akkor ellenfelüket a sátán bérencének állítják be, az ő valóságképét(és jehova tanúin kívül mindenki másét is egyben) pedig hazugságok és agymosás eredményének
" és megint nem a bibliából idéztél, az új világ fordítás NEM biblia "
Nem tudom, hogy a 18-as válaszra címezted-e, de az IKor-i idézetet a Károliból idéztem, tekintettel, hogy nem vagyok Jehova Tanúja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!